Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: folia si avantajele ei

Mesajde Badea Alin » 13 Apr 2012, 08:29

kamy scrie:pentru iernat decat gateje sus eu v-as recomanda 2 gauri de 15 mm in fiecare rama la un lat de palma de sus si de speteaza laterala,schimbul de albine se face prin gauri,iarna foarte greu urca peste rame din cauza ca e cuibul jos!

bețișoarele în timpul iernii sunt necesare și pentru schimbul de aer viciat, nu numai pentru circulația albinelor.
Unde ești nea`Gică, să ne lămurești ...
Badea Alin

Mesajde letsoc » 16 Apr 2012, 00:20

Am scos subarul ,am pastrat folia pe tot corpul,dimineata condens puternic. Am pus folia doar pe ramele din cuib, inclusiv una de dupa diafragma, iar restul suprafetei neacoperite cu folie am pus o bucata de panza subtire sa nu se faca curent si am constatat ca nu mai am condens dar panza era umeda.Sper sa fie bine sant cu ochii pe ei .Mentionez ca nu am nici un orificiu in capac .Salutari!
Fiindca atat de mult a iubit DUMNEZEU lumea, ca a dat pe singurul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. Ioan3/16
letsoc

Mesajde kamy » 16 Apr 2012, 12:24

Badea Alin scrie:bețișoarele în timpul iernii sunt necesare și pentru schimbul de aer viciat, nu numai pentru circulația albinelor.

aerul viciat inseamna dupa stiinta mea dioxid de carbon carele este necesar in stup pentru narcoza familiei,daca nu gresesc!
kamy

Anterior

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR