varza scrie:alt stupar scrie:La stupii de productie:
1. controlul de fond martie - se scot una-maxim doua rame. Se observa inceputul/lipsa pontei;
2. Largiri;
3. Pișcat o ramă de puiet pentru roi;
4. final de octombrie - aranjarea cuibului;
(5). Eventuale tratamente de contact.
Atât !
Mutumim pentru specificatii. Eu am o intrebare. Cum reusiti sa tineti stupii sub control la asa un numar de stupi? Cat este meritul stuparului si cat al matcilor? La punctul 3 piscarea ramei cu puiet.... De cate ori se realizeaza aceasta intr-un an apicol si doar 1 rama/piscare? Scuzati ca v-am bombardad cu atatea intrebari. Am invatat multe de la postarile pe forum ca ale dumneavoastra desi nu am reusit performanta de a interveni atat de sumar in stupi .Toate cele bune
Ontopic : interventii sumare 3-4 ,in decursul unui an exceptand perioada de roire. Probabil ajung pe la 9 ca si medie
jonny_it scrie:Bambucha scrie:Ok, cand ar trebui cercetata vitalitatea puietului ? Tu ce operatii faci in cuib?
In ce priveste vitalitatea puietului o verific in special la familiile din care cresc regine sau care sunt folosite pentru cresterea de trantori.
In rest la sfarsitul verii examinez toate familiile(cu ocazia pregatirilor de iarna) si le dau o nota legat de vitalutatea puietului.
lucky5strike scrie:Fratilor, ganditi logic. Daca se umbla cu rama, n-ai cum sa ajungi la ferma de vis, la mia de familii. In vecii vecilor.
Volumul de munca e prea mare.
Mircea_63 scrie:jonny_it scrie:Bambucha scrie:Ok, cand ar trebui cercetata vitalitatea puietului ? Tu ce operatii faci in cuib?
In ce priveste vitalitatea puietului o verific in special la familiile din care cresc regine sau care sunt folosite pentru cresterea de trantori.
In rest la sfarsitul verii examinez toate familiile(cu ocazia pregatirilor de iarna) si le dau o nota legat de vitalutatea puietului.
Totusi... cum verificati vitalitatea puietului?
Sam scrie:Deasemenea, rog pe "alt stupar" sa ne povesteasca cum este cu piscatul!
Cristi Ciocoiu scrie:lucky5strike scrie:Fratilor, ganditi logic. Daca se umbla cu rama, n-ai cum sa ajungi la ferma de vis, la mia de familii. In vecii vecilor.
Volumul de munca e prea mare.
like
lucky5strike scrie:Ce zici de varianta 4 - (Inca) te afli in treaba ca apicultor...
De vreo 8 ani, nu mai cresc decat familii cu matci autohtone.
lucky5strike scrie:
De vreo 8 ani, nu mai cresc decat familii cu matci autohtone.
lucky5strike scrie:Vitalitatea puietului inseamna puterea familiei.
Daca ai primavara:
- flux bun de albina cu polen pe urdinis,
- intervale bine ocupate,
- 10 kg rezerve de miere in cuib,
Puietul cam cum credeti ca arata?
alt stupar scrie:Sam scrie:Deasemenea, rog pe "alt stupar" sa ne povesteasca cum este cu piscatul!
Unii folosesc termenul de”ridicat” altii de ”luat”... insa operatiunea in sine este aceiasi
gica.mosu scrie:Cat despre vitalitatea puietului...ce vede ochiul e sfant,deci trebuie stupul deschis pt a observa starea puietului...
ignatov andrei scrie:La mine, familiile care-mi asigura materialul biologic pentru popularea nucleelor, au o anumita configuratie la intrarea pe iarna, cele de productie au alta configuratie, iar cele pentru crestere (starteri, finisoare), alta configuratie!
Dor accidentele neprevazute peste iarna modifica pe ici, pe colo planul conceput!
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 14 vizitatori