Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Iernarea albinelor

Mesajde cavaleriu » 22 Oct 2012, 18:46

buna se calculeaza voluml ramelor numai daca aveti diafragma etansa intre rame si restul stupului
in functie de vol. se calculeaza si nr. de picaturi de varachet vz. prospectul .
seara buna va doresc.
cavaleriu

Mesajde glaliona » 22 Oct 2012, 20:03

Mersi mult , in legatura cu buretele pareri pro sau contra ?
glaliona

Mesajde valentin » 22 Oct 2012, 21:38

AM AUZIT, CA UNII PE LINGA VATA MINERALA DIN POD AR FI PUS SI TERMOPANE LA URDINIS..Cred ca prea exagerati cu asa inpachetari.mai bine le asigurati mincare suficienta si in rest lasatile in voia domnului ;)
valentin

Mesajde cavaleriu » 22 Oct 2012, 21:54

glaliona scrie:Mersi mult , in legatura cu buretele pareri pro sau contra ?

parerea mea e ca buretele o sa absoarba condensu din stup si o sa faci mai mult rau
chiar daca le vrei binele valentin are dreptate papa bun si multa liniste nu strica :idea:
cavaleriu

Mesajde valentin » 22 Oct 2012, 22:04

cit de mult iai inhoholi,nu ai sa obtii un surplus de temperatura,pentru ca odata ce ai urdinisu deschis aeru se primeneste mereu,bate vintu pereti de blana2-3 cm,.temperatura optima de supravietuire se afla in interioru ghemului si asta o stim cu totii dar incercam sa cistigam 1-2gr si ii umplem de sfoiag ,nosema,etc,etc
valentin

Mesajde valentin » 22 Oct 2012, 22:13

cit de mult iai inhoholi,nu ai sa obtii un surplus de temperatura,pentru ca odata ce ai urdinisu deschis aeru se primeneste mereu,bate vintu pereti de blana2-3 cm,.temperatura optima de supravietuire se afla in interioru ghemului si asta o stim cu totii dar incercam sa cistigam 1-2gr si ii umplem de sfoiag ,nosema,etc,etc
valentin

Mesajde mihaiGrig » 28 Oct 2012, 10:45

Buna ziua.
Am o rugaminte pentru cei cu pavilioane.
Va rog sa-mi spuneti cum impachetati in general albinele aflate in stupi orizontali pe pavilioane.
Eu am gasit cuib atit in spatele cutiei cat si la urdinis, atit pe centrul ramei, dar in special catre laterala dinspre nord a ramei.
Am acoperit cu foaie de ziar si deasupra si in lateral am pus folie de plastic cu o diafragma de polistiren.
O fi bine o fi rau?
Ramele pe care au format cuibul sunt rame de orizontal aproape pe jumatate pline.
Va multumesc.
mihaiGrig

Mesajde Mircea_63 » 28 Oct 2012, 10:57

Cauta in pagini personale Marinlm64. Ultimul sau penultimul film trateaza acest subiect!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde bostina constantin » 29 Oct 2012, 12:57

Am impachetat si eu ultimele cuiburi, printre care si doua aflate in cutii orizontale.
O sa arat cum am facut impachetarea la un orizontal, pe suport nu in pavilion.
Am inlaturat folia [pe care o voi pune pe la jumatatea lunii ianuarie, la aparitia primului puiet], am razuit crescaturile de ceara de sub folie[lucrare importanta, ce va usura amplasarea turtelor, fara a deranja ghemul].
Curiozitatea m-a facut sa ma uit si in cuib, si va arat ce am vazut si eu. Mai departe am pus sipcile de la podisor peste cuib, peste ele o paturica, lasata peste diafragma. In spatiul de dupa diafragma si paturica o perna plina cu foi de stiulete. Am uitat sa spun ca intre podisor si paturica am pus ziare din hartie ;).
Sa fiti sanatosi!! :)
Fişiere ataşate
DSC02487 (Small).JPG
perna dupa diafragma
bostina constantin

Mesajde letsoc » 29 Oct 2012, 21:06

:lol:
bostina constantin scrie:Am impachetat si eu ultimele cuiburi, printre care si doua aflate in cutii orizontale.
O sa arat cum am facut impachetarea la un orizontal, pe suport nu in pavilion.
Am inlaturat folia [pe care o voi pune pe la jumatatea lunii ianuarie, la aparitia primului puiet], am razuit crescaturile de ceara de sub folie[lucrare importanta, ce va usura amplasarea turtelor, fara a deranja ghemul].
Curiozitatea m-a facut sa ma uit si in cuib, si va arat ce am vazut si eu. Mai departe am pus sipcile de la podisor peste cuib, peste ele o paturica, lasata peste diafragma. In spatiul de dupa diafragma si paturica o perna plina cu foi de stiulete. Am uitat sa spun ca intre podisor si paturica am pus ziare din hartie ;).
Sa fiti sanatosi!! :)

Stau fetele ca la hotel! :lol:
Fiindca atat de mult a iubit DUMNEZEU lumea, ca a dat pe singurul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. Ioan3/16
letsoc

Mesajde iulyan_milo » 31 Oct 2012, 19:54

Azi, cu temperaturi de peste 15 grade am impachetat si eu stupii, iar la unul, ghemul era deasupra ramelor pe podisor. La capitolul miere sta mai mult decat ok. Posibil sa fie lipsa matca?
iulyan_milo

Mesajde jenica67 » 31 Oct 2012, 20:01

Era cald, de aceia nu stau in ghem si stau deasupra.
jenica67

Mesajde kiloz » 01 Noi 2012, 00:14

Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde jenica67 » 01 Noi 2012, 09:42

E filmiletul exemplificat de mine, la cel care intraba "cand se poate administra turta?".Acolo albinele sunt stimulate de turta si cresc temperatura in stup, de aceia nu stau in ghem, vezi postarile de pe forumul vechi, a lui valer70, unde albinele erau active, la -16 grade.
jenica67

Mesajde jiji » 01 Noi 2012, 15:39

salut baieti
hai sa vva zic ce am pus eu izolator intre folie si capac , punga de vin de 10 l si este aproape cat stupul de 10 rame , iar cea de 20l este mult mai mare si ar incape si pe cel de 12 rame
are 2 straturi de folie plastic si 2 straturi folie de aluminiu (cred) o umflu putin scaot vinu ce a mai ramas in ea , mai bag putin aer si o asez peste folie . nu mai bag carpe pluta sau altele , asta am constatat ca este cea mai buna
jiji

Mesajde sorin_horezu » 01 Noi 2012, 15:54

Pai in cazul asta tre sa golim ceva pungi cu vin. Norocos e cine are stupi multi pe 12 rame :lol: :lol: :lol:
Apicultura nu e balada populara sa se transmita prin viu grai ... pentru diversitate CITESTE O CARTE!!!
sorin_horezu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR