Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stupul lui Antonescu - MEA

Mesajde akmm » 15 Feb 2013, 16:01

BUNKA scrie:Pare a fi un 40/40cm ...asa imi pare!

E imaginea deformata.O rama 40x40 nu poate avea 4 sarme orizontale.Parerea mea.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde ionel07196555 » 15 Feb 2013, 20:23

DSC_0001.jpg
rama cu laterale normale si leatu de sus si jos modificat sa intre in vertical in pat cald
ionel07196555

Mesajde BUNKA » 15 Feb 2013, 21:28

akmm scrie:
BUNKA scrie:Pare a fi un 40/40cm ...asa imi pare!

E imaginea deformata.O rama 40x40 nu poate avea 4 sarme orizontale.Parerea mea.

Nu prea ma inseala okiul..m-am uitat atent la un cadru in care tinea mana pe o rama si am luat in calcul dimensiunea mainii lui fatza de lungimea leatzului superior..nu le-am nimerit exact dar e pe aproape, deci s-ar parea ca e leatzul superior lung la 38cm si adancimea laditei (inaltimea ramei e tot la 30)..e patrata e frumusica, oricum mai buna decat folosita clasic.
Prin ce zone este folosita rama asta ca nu s-a prea auzit de ea??
BUNKA

Mesajde jenica67 » 16 Feb 2013, 20:58

Uite aici Bunka, clateste-ti ochii, ca este Weekend.

http://www.youtube.com/watch?v=wmu8S4n1 ... g&index=18

:lol:
jenica67

Mesajde nae » 16 Feb 2013, 21:19

Daca-mi placea cartea poate ''intelegeam'' ceva ; super baiat , daca atasa si un alimentator baban langa ramele fara foita ma castiga de tot .
nae

Mesajde jenica67 » 16 Feb 2013, 21:22

nae, ia vezi alimentatoarele lui rusul asta iti plac ??

http://www.youtube.com/watch?v=vS9_f3Uy ... g&index=16
jenica67

Mesajde nae » 16 Feb 2013, 21:39

Le-am vazut, cred ca le-ai pus pe pagina lu' Bunka (cred ) ;am sentimentul ca ne uitam prea mult in V(V cumpara roi la pachet de la noi ...)si-i ignoram,nemeritat, pe E-tici .
Activ-ule, am gasit un minus la MEA = trebuie sa-l legi . :lol:
nae

Mesajde BUNKA » 17 Feb 2013, 01:30

jenica67 scrie:Uite aici Bunka, clateste-ti ochii, ca este Weekend.

http://www.youtube.com/watch?v=wmu8S4n1 ... g&index=18

:lol:

Pe asta-l vazu-i de ceva vreme...nu-mi scapa prea multe pe you tube!
Ala cu brazilienii mi-a placut cu laditele pe 11 rame, era cam ce vreau eu, astea sunt miniplus daca nu ma insel!
Dovada clara ca albinelor le place inaltimea..n-au nici o greatza sa lucreze pe verticala, chiar si daca-s gatuite in stupi mici mici ca sectiune!
Superb!
BUNKA

Mesajde BUNKA » 17 Feb 2013, 04:21

Sicanele alea-s interesante pt golit corpurile de albine..foarte ingenios!
BUNKA

Mesajde jiji » 17 Feb 2013, 11:04

va salut , singura inconvenienta la acest tip de stup este ca nu prea poti vinde roi sau familii pe rame , aspect care este deosebit de important din privinta mea , si inca ceva de ceea ce am fugit - greutatea corpului plin , de aceea eu am ales rama de 162 ,
jiji

Mesajde BUNKA » 17 Feb 2013, 12:57

Poti sa faci si roi, cu albina scuturata pe 5-6 rame Dadant, cu un hranitor alaturi..nu-i bai!
Si inca o chestie...el va fi in experimentare la un numar de colegi...daca isi va arata potentialul s-ar putea sa apara doritori de familii pe Delon.
BUNKA

Mesajde ionel07196555 » 17 Feb 2013, 13:46

DSC_0001.jpg
jiji scrie:va salut , singura inconvenienta la acest tip de stup este ca nu prea poti vinde roi sau familii pe rame , aspect care este deosebit de important din privinta mea , si inca ceva de ceea ce am fugit - greutatea corpului plin , de aceea eu am ales rama de 162 ,

. Cu ce ar deranja daca la vinzare ai avea ceva facut pe rama normala albina sa fie si mai poti daca tot vrei prin roi la pachet cu toate ca un incepator ar pricepe mai greu ce vrei sa ai vinzi si daca mai are si un "MOS NATIONALIST" SI mai greu dar nu imposibil .
Cu aceea ocazi poti face si putina scoala cu ancepatoru si va prinde bine
poate mai e si vecin
eu incerc asa ceva dar fara prea mari modificari daca se preteaza pe zona si merge {manopera mai putina iernare mai buna si o manipulare mai usoara } modific si adaptez din mers :
am inceput cu asa ceva [ o ideie marca BUNKA si ceva de la laines ]
.
ionel07196555

Mesajde ionel07196555 » 17 Feb 2013, 13:50

scuze am postat farasa vad cam acelas lucru cu BUNKA
ionel07196555

Mesajde activ » 17 Feb 2013, 13:51

jiji scrie:va salut , singura inconvenienta la acest tip de stup este ca nu prea poti vinde roi sau familii pe rame , aspect care este deosebit de important din privinta mea,

Asta pana va gusta poporul, multimea, ca-i un stup OK cu multe avantaje, daca va confirma si la cativa forumisti, doar pentru dispersia informatiei, ca in stupina lui C. Antonescu a confirmat, ... caci dupa aceia nu te mai tii la cereri de vanzare pe MEA. ;) ... apropo, tu ca incepator de ce nu ti-ai facut stagiu de vreo 5-10 ani minim pe Dadant 1/1 si ai virat destul de "fraged" pe MER ? ... tot din niste motive bine intemeiate, obiective - subiective, am cautat si eu altceva si m-am oprit la un MultiEtajat de 1/2 Layens (MEA). :)
De fapt motivul cautarii mele este sa-mi gasesc un stup si o rama, care sa ma multumeasca pe deplin intr-o exploatarea optima a lui pe tot parcursul anului, stup pe care cred ca l-am gasit si care face obiectul acestui topic, ... ca de vanzari pe rama Dadant nu pot sa ma plang, deoarece am o stupina intreaga pe Dadant 1/1 cu caturi de 1/1 si 1/2.
PS. Acum materialul biologic este supraevaluat, cererea este mai mare ca oferta. Cand vor disparea fondurile va disparea si aceasta cerere nebuna de material biologic (matci, roiuri, familii) astfel materialul biologic va fi subevaluat ... si atunci profitul apicultorului va fi din vanzarea mierii, polenului, propolisului, veninului, laptisorului de mataca (nu toate concomitent cum cred altii)... si, nu in ultimul rand dar poate cel mai consistent, daca "stim" sa negociem va fi din polenizare. :geek:
Fişiere ataşate
2012-04-08 16.00.54 (Medium).jpg
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde activ » 17 Feb 2013, 14:30

jiji scrie: si inca ceva de ceea ce am fugit - greutatea corpului plin , de aceea eu am ales rama de 162 ,

Aceasta postare nu pot sa o interpretez decat una la oha (din necunoastere) sau o dezinformare (cu buna stiinta), din considerentul in care catul de MEA are aproximativ aceiasi greutate (chiar si plin) si suprafata de faguri, cu catul de MER, considerat ca fiind principal avantaj,atu comun, al celor doua tipuri de stupi sau/si caturi.
Chiar in acest topic la pagina 12 si 13 am subliniat atent si bine conturat aceasta apropiere, caracteristica comuna, ... in speta, greutatea corpului egala a celor doua tipuri de stupi (MEA si MER), rezultata dintr-o suprafata egala a fagurilor/corp.

PS. DRAGI COLEGI VA ROG CA PE VIITOR, PENTRU A NU MAI AVEA LOC ASTFEL DE DEZINFORMARI, SA CITITI TOPICUL IN INTREGIME INAINTE DE A POSTA ASTFEL DE PARERI, IDEI, CONSTRUITE PE FALSE ARGUMENTE.
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde activ » 17 Feb 2013, 14:38

nae scrie:Activ-ule, am gasit un minus la MEA = trebuie sa-l legi . :lol:

DA, intradevar cred ca multi o sa-si doreasca "sa-l lege" preventiv, ca sa nu fure piata Dadantului. :lol:
activ

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR