Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Zbor de curatire 2012

Mesajde primaru`apicultor » 09 Ian 2012, 18:08

Bee Happy scrie:Bine ai venit pe forum si la multi ani.
1.Chiar esti primar, sau esti primul apicultor din Melinesti?
2.Daca esti primar, cum este rapita in Melinesti? Ca eu si inca vreo 20 de prieteni stupari, avem nevoie de repartitii :mrgreen:

Asta trebuie luata ca si gluma :P ..... sau nu? :?

1.Nici una nici alta. ;)
2.Iar in plus nu gasesti nici un fir de rapita.Anul acesta trecem peste culesul de rapita. :|
Daca tot nu putem sa lungim viata, macar sa o facem lata.
primaru`apicultor

Mesajde Badea. claudian » 09 Ian 2012, 19:34

Sa traiti domn Primar daca sunteti din Merinesti cred ca il cunoasteti pe omologul dv. NEMTARU ;) ;)
Badea. claudian

Mesajde primaru`apicultor » 09 Ian 2012, 21:13

Badea. claudian scrie:Sa traiti domn Primar daca sunteti din Melinesti cred ca il cunoasteti pe omologul dv. NEMTARU ;) ;)

Da ,sunt din Melinesti.Il cunosc bine pe Nemtaru ,suntem prieteni. :arrow: Va cunoasteti? :?:La voi au facut albinele zbor de curatire?
primaru`apicultor

Mesajde Badea. claudian » 09 Ian 2012, 22:16

Sigur ca ne cunoastem ....si daca sunteti prieten cu dumnealui inseamna ca sunteti si cu mine !!!! .....zbor a fost si la noi cateva zile !!....a fost bine !
Spuneti ca rapita anul acesta la dv. in zona nimic ?... nimic? :shock:
Badea. claudian

Mesajde primaru`apicultor » 10 Ian 2012, 11:16

Badea. claudian scrie:Sigur ca ne cunoastem ....si daca sunteti prieten cu dumnealui inseamna ca sunteti si cu mine !!!! .....zbor a fost si la noi cateva zile !!....a fost bine !
Spuneti ca rapita anul acesta la dv. in zona nimic ?... nimic? :shock:

DA,nimic. Incantat de cunostinta.
Daca il intrebati pe Nemtaru de mine, intrebati-l de Sorin "primarul"
primaru`apicultor

Mesajde pescaru » 10 Ian 2012, 18:51

la Melinesti peste podul acela ce se misca din toate odgoanele de te trec fiorii , si trec bietii copii la scoala si cei batrani ati facut ceva :?: .Acolo peste apa sta un ff bun stupar cu un nr. de stupi destul de mare care asta vara in pastoral a patit un groaznic accident ,nu doresc nimanui un accident in pastoral. scuze off topic dar am prins primarul in careu :lol:
pescaru

Mesajde primaru`apicultor » 11 Ian 2012, 20:23

pescaru scrie:la Melinesti peste podul acela ce se misca din toate odgoanele de te trec fiorii , si trec bietii copii la scoala si cei batrani ati facut ceva :?: .Acolo peste apa sta un ff bun stupar cu un nr. de stupi destul de mare care asta vara in pastoral a patit un groaznic accident ,nu doresc nimanui un accident in pastoral. scuze off topic dar am prins primarul in careu :lol:

Daca il cunosti pe Cornel poti sa-l intrebi de mine, poti chiar sa-l vizitezi.Podul acela nu mai exista din 2006.Intre timp s-a construit un pod nou de 480 m lungime(inclusiv rampele)Accidentul a fost intr-adevar groaznic.Cornel ma ajuta la stupi pentru ca eu sunt incepator.La voi cum a fost zborul de curatire?
primaru`apicultor

Mesajde iosca » 12 Ian 2012, 00:14

Si la noi azi a fost un zbor, cam anemic da' a fost. Eu zic ca din punctul asta de vedere n-avem de ce ne plange pt ca timpul a permis mai multe zboruri decat era nevoie.
Eu sunt ingrijorat ca suntem la jumatatea lui ianuarie si inca n-am simtit c-a venit iarna. Cel putin la mine, in iarna asta, pana acum am avut mai multe zile insorite care-au permis zbor de curatire, decat zile friguroase. Ca sa nu mai vorbim de precipitatii, pt ca abia dac-am vazut cativa stropi de ploaie.
Iar situatia asta n-aduce nimic bun. Sa speram ca va veni iarna si pe la noi !
http://iosca.sunphoto.ro

Când te-aştepţi mai puţin, atunci îţi dă Dumnezeu mai mult !
iosca

Mesajde pescaru » 12 Ian 2012, 19:46

da despre Cornel este vorba doar ,ca de, este tizul meu iar podul pe scurtatura este pt. ca in 2009 am mers la el cu picioarele deci :mrgreen: exista ,iar cel nou intradevar este din beton ,pana la bar [alimentara ] dupa care ,,namoloasa cu tractorul .Poate ati facut ceva intre timp :) . cu respect . zboruri au fost si sant dese in aceasta iarna vedem ce o mai fi pana in primavara .
pescaru

Mesajde alexandru.blaga » 16 Ian 2012, 23:33

cristi_vidican scrie:
MyBees scrie:La Multi Ani, Cristi!

Nu stiu exact cate grede au fost. Pe site-urile meteo dadea cam 9 grade in Oradea, dar eu cred ca a fost mai mult. Bine a fost ca fost senin si soarele a incalzita lada.
Am observat ca stupii care aveau etaj de 1/2 sub cuib au iesit mai greu. Cel mai bine a iesit din 2 stupi galebeni, care au format cuibul pe rame de 1/1 si sita de 1/3 din fund.

Sal Crisi . si eu sunt din bihor, mai exact din Alesd ,voiam sa te intreb daca ai iernat su subarul tras sau nu?
alexandru.blaga

Mesajde cristi_vidican » 25 Dec 2012, 16:40

În zona Salonta, azi, de Crăciun, am avut un zbor de curățire, nu foarte mare, dar au ieșit albine afară. Nu am putut vedea eu asta, dar l-am trimis pe tata să-mi spună ce și cum. Frumos e că în fiecare an (cel puțin în ultimii) în preajma Crăciunului, sau după Anul nou, în zonă este un zbor de curățire.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde ves.lucian.zabrani » 25 Dec 2012, 18:55

si eu am avut , Cristi , doar la un stup , si acela nu era al meu !!! era al lui Ovidiu 78 !!! poze atunci cand voi putea le voi posta !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde CristiTm » 25 Dec 2012, 19:34

imi spuneti va rog ce temperaturi ati avut astazi de au facut zbor la mine au fost 5 grade cu vant de 18km/h nu a miscat nimic a fost soare pe la pranz putin tot am cascat ochii pt ca la meteo si pe net anuntau ceva de 13 grade :( dar vorba cantecului ala nou "' ne mintim ca la meteo / o fi soare dar nu-l vad eu nici albinele :lol:
CristiTm

Mesajde cristi_vidican » 25 Dec 2012, 20:06

Nu știu câte grade, dar oricum, peste 10 la soare, mai ales că vântul n-a bătut și a fost chiar călduț.
Când l-am sunat pe tata să meargă la stupi, i-am zis că sigur trebuie să iasă albinele afară. Pe la ora 1 ieșeau doar din câțiva stupi. Poate au ieșit alternativ. Oricum, încărcătura mai mare în intestin e pe sfârșitul iernii, nu acum.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde balu » 25 Dec 2012, 22:33

Aici, VL 8 gr C, am vazut o singura albina care se intorcea de undeva, liniste si pace, miine o fi mai cald.... sau la vara
balu

Mesajde balu » 27 Dec 2012, 20:18

azi mai cald ca ieri, au zburat binisor, nu la toti, n-am vazut pete
balu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR