Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: sfaturi

Mesajde nae » 20 Mar 2012, 21:44

laur1 scrie:Din cauza asta s-au facut casele rotunde!!!! Sa poata sta Doljenii pe la colturi ;) eu nu am zis ca am sa iau stupii pe 10 rame.am zis,cam cate rame de puiet tre sa fie la 10 rame.

Imi doresc casa cu sau fara colturi ,dar sunt ''paduchios '' si stau la bloc .Nici eu nu ti-am dat in cap .

Pt diaree sirop cu protofil o zi da una ba /fam stransa pe rame bine acoperite /ramele super patate eliminate /fam . tranzvazata in lada curata /fam slabe unite...
Ramele din rezerva sau din cuib care au avut miere necapacita si s-a ''unflat ''(acrit ) scuturate /centrifugate (nu pe stupi sau in spatele lor ca faci furtisag ) .
Baga si o banda de mavrirol (VF -ori n-ai temperatura ori n-are cine ventila ...).
nae

Mesajde glaliona » 21 Mar 2012, 19:10

Am si eu o familie care a avut pete de diaree pe care am mutat-o in stup nou,am strans cuibul ,am pus sirop cu protofil.A doua zi am constatat ca nu ridicase siropul din hranitor.Oare are suficienta miere pe rame ori albina este foarte slabita?
glaliona

Mesajde stuparul2011 » 21 Mar 2012, 21:42

buna,
laptele praf cam la ce distanta de stupi ar trebui pus pentru a nu risca declansarea furtisagului?
se poate administra si simplu doar pe o tava in apropiere de sutpi?
numai bine
stuparul2011

Mesajde iulyan_milo » 21 Mar 2012, 21:50

Eu am bagat alimentatorul intre cuib si diabragma si la majoritatea in 40 de ore nu mai era nimic, exceptie 2 familii slabe.
iulyan_milo

Mesajde valentin » 21 Mar 2012, 22:00

laptele praf punel la 10-15 m de stupina dar.nu-ti face probleme ca la acesta nu se face furtisag
valentin

Mesajde nae » 21 Mar 2012, 22:04

stuparul2011 scrie:buna,
laptele praf cam la ce distanta de stupi ar trebui pus pentru a nu risca declansarea furtisagului?
se poate administra si simplu doar pe o tava in apropiere de sutpi?
numai bine

Polenul/inlocuitorii nu declanseaza furtisagul ; albinele sunt mai agitate pana gasesc sursa (minimul distantei indicate prin dans ,''cred'', 50 m ) ... Eu l-am pus la 5-7 m in fata lor(langa gardul vecinului - maxim ) .
Daca-l stropesti cu sirop (picioruse-scandura de zbor )beleaua e gata .
nae

Mesajde glaliona » 21 Mar 2012, 22:36

Incearca sa pui laptele cat mai departe.Si eu am pus tavile in fata stupilor la 5 metri dar am renuntat.Am declansat o agitatie prea mare si *tendinte* de furtisag la toti stupii(roi de anul trecut).Daca crezi ca ai familii puternice poti sa risti,este doar o parere.
glaliona

Mesajde gica.mosu » 25 Mar 2012, 22:18

FLORINELU scrie:Gica-mosule.te rog nu te supara pe mine,dar ii dau dreptate OMului.
la fel ca si la aproape toate produsele din piata si la miere una verifici si alta cumperi.
o stiu din proprie experienta in apicultura(si am un pic).
nu insir aici toate metodele,dar iti spun una:de ce clientii fideli vin si cumpara miere de la cel pe care-l cunosc,chiar daca uneori e mai scumpa?
si apoi mierea nu trebuie numai botezata ca sa i se modifice calitatea,ci
conteaza mult si cum o procesezi incepand de la stoarcere si pana la vanzare,iar asta cam lasa de dorit la unii.
mi-am spus si eu o parere,care pentru mine este o certitudine.
inca o data scuze ptr. indrazneala. succes tuturor albinarilor. :D :D

Imi pare f rau... dar pe ici pe colo prin ...ce spui ai perfecta dreptate, mai ales
partea extracte-procesare lasa de dorit :?: ...si de vina suntem cu totii de la
apicultor- procesator-cumparator....fiecare se descurca in viata cum pote si
cum crede(ne furam caciula uni la alti) ca este mai bine shi vorba aia:da-i nainte
cu...tupeu.Cu respect...mosuuu!!!! :lol:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Anterior

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR