Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Fan club MER

Mesajde danmirea » 16 Dec 2015, 22:46

@ nae ...dupa sursele de mai sus ...chiar nu ai cum sa bagi dadant in L ....

tu ai afirmat ca se poate.....ca au aceleasi dimensiuni. Se pare ca nu au aceleasi dimensiuni.

@molluc

nu stiu ce sa iti zic.... incearca pe doi stupi si vezi ce se intampla. Eu cred ca e putin mai complicat folosind caturi de dimensiuni diferite.
danmirea

Mesajde Adi Hodis » 16 Dec 2015, 22:53

nae scrie:Sa revenim la MER .
Nu am dar ''neajunsul'' fracturarii ramei Layens e un ATU zic eu ; de ce se gauresc ramele DB/L in partea superioara !?

Nae, stupi mai fracturati ca aici https://www.youtube.com/watch?v=Y-k9MDEl8AQ, eu nu am vazut si totusi, nu se vede a fi un neajuns. :)

LE
La min. 28' 00 stupii au o medie de 10 caturi, https://www.youtube.com/watch?v=sTNzH8ewajI
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde nae » 16 Dec 2015, 23:00

Adi Hodis scrie:
nae scrie:Nu am dar ''neajunsul'' fracturarii ramei Layens e un ATU zic eu

Nae, stupi mai fracturati ca aici https://www.youtube.com/watch?v=Y-k9MDEl8AQ, eu nu am vazut si totusi, nu se vede a fi un neajuns. :)

Si eu zic la fel = asta ma atrage ; nu sunt multumit de DB .
nae

Mesajde mellis » 17 Dec 2015, 02:52

Salut Dan
Cate rame puiet (mer) are familia cu 2 mâtci (bănuiesc) când au apărut botci?
ME cu 2 mâtci , 4 corpuri la rapiță??? Îndrăzneț lucru..
Sănătate..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde danmirea » 17 Dec 2015, 19:28

anul acesta cu 1 saptamana inainte de rapita aveau in jur de 16 rame mer cu puiet jos si cam tot atatea sus.

anul acesta "patronul" a avut niste stupi extrem de puternici.
danmirea

Mesajde nae » 17 Dec 2015, 20:19

danmirea scrie:anul acesta cu 1 saptamana inainte de rapita aveau in jur de 16 rame mer cu puiet jos si cam tot atatea sus.

Ieri nu ai stiut !?
Ai facut roiul cu 17 rame , am inteles .
Ai uitat sa-l intrebi cum a rezolvat cele 12Kg/zi de care zic intr-o postare ...
Ai lasat iar layensul sa bati in taste ;) ,nu forta tare ca te scurcircuitezi .
:)
nae

Mesajde danmirea » 17 Dec 2015, 22:19

ce treaba are roiul cu 17 rame????

iar de layens am scris acolo sa pui poza.....

iar de cele 12 kg/zi nu stiu cum le-ai calculat.

ce vrei sa intreb de 12kg ? eu am vazut butoaiele cu miere in curte....am fost langa el la salcam...am vazut cum zburau si nu are sens sa mai dau explicatii.

Nu stiu cum ai calculat 10 zile de salcam 1 si 2.
10 zile am stat numai la salcam 1.....;)
danmirea

Mesajde nae » 17 Dec 2015, 22:30

danmirea scrie:ce treaba are roiul cu 17 rame????
iar de cele 12 kg/zi nu stiu cum le-ai calculat.
Nu stiu cum ai calculat 10 zile de salcam 1 si 2.
10 zile am stat numai la salcam 1.....;)

BINE :
-la inceput de rapita ai (reiterat :shock: / :lol: ) avut 32 rame ,ai facut un roi si la salcam au ajuns 15 rame
-ai dreptate sa scoti in 10 zile 80Kg aportul de NECTAR trebuia sa fie mai mare de 12 Kg, corect
-10 zile = hai 11, nu am mai scazut si extrasul ca ramaneau 5 ; ai facut S1 in Africa !?
nae

Mesajde danmirea » 17 Dec 2015, 22:39

Nu nea Nae, am facut S1 la Gurbaneasca, dar mai inainte de padure, l-am facut la sat. Am prins 3 zile la sat,apoi padure,apoi la deal....

Alea 15 rame de ieri (ma refeream la rame 1/1) . Cand vorbim de puiet ne raportam tot la rame 1/1. adica 15 rame 1/1 insemna 30 rame mer.

aziam scris de 16 rame...MER, adica 8 rame 1/1.

Sunt clar acum?

Cand s-a facut roiul s-a facut cu un cat de 10 rame MER.

asta cu prinsul mai multor zile....recunosc ca nu ma pricep, cand pleaca astia mai batrani leg si eu si plec....in sir indian.

Extarsul s-a facut la sfarsit de S2, in total 5 caturi.(parca asa sa zic)
danmirea

Mesajde vasilefi » 18 Dec 2015, 13:38

exista vreun avantaj in folosirea sistemului a ramei de 145 inaltime? faptul ca doua rame se potrivesc exact intr-un corp dadant 1/1 nu mi se pare avantaj
in schimb daca folosim rama de 162 e avantajul foitei de ceara, ca nu ai pierderi + disponibilitatea mai mare a corpurilor de 1/2 si a ramelor pe care le gasesti la producatori
mai e ceva ce-mi scapa din vedere?
vasilefi

Mesajde nae » 18 Dec 2015, 15:28

vasilefi scrie:...
mai e ceva ce-mi scapa din vedere?

CENTRIFUGA ;)
Daca ai radiala ''T'' rame , e bine ca tine .
Daca ai 3-6 r DB e mai bine sa intre doua in locas .
nae

Mesajde nae » 18 Dec 2015, 15:52

danmirea scrie:Nu Nae, am facut S1 la Gurbaneasca, dar mai inainte de padure, l-am facut la sat. Am prins 3 zile la sat,apoi padure,apoi la deal....

:D
Scris mult =gafe multe , mai putin in taste si mai mult la procesat ;)
1-''La sat'' =razlet + insolat =>stimulare, antrenament(e in urma dealului si inainte de masiv)
2-''Apoi padure''= nu-nu , masivul infloreste mai greu (umbra/curenti)
3-''Apoi la deal''=CIUCIU , dealul e primul
Sunt STUPARI care te /ne citesc ..., sunt faini ca tac cand ''copiii spun lucruri traznite'' , nu-ti forta norocul = sunt ingaduitori NU fraieri :shock:

S nu tine 15 zile VARF ; sa scoti 80 Kg/fam trebuie sa ai 100 Kg ; sa ai suta MATURA trebuie :
-nectar (26-28 umiditate )~ 10% in plus
-consum propriu ~ 10-15% in plus
=> 120 Kg SIGUR
120 : 20 zile cules( un zambilici de se tavaleste ) = poti sa-mi spui mie , sunt mai botanist, la tel ; s-o spui pe forum e .. ''fortat'' rau .
PIUA !?
;)
nae

Mesajde danmirea » 18 Dec 2015, 19:40

Nae, ma obosesti.

O spun pe forum: Anul acesta la S1+S2 a scos 6 tone din 70 de familii.
Cine nu crede sa fie sanatos, inclusiv tu. :)

Nu i-au pe nimeni de prost sa ii mint. sincer nu ma intereseaza cata avu spor pe zi....cate zile a dat salcamul. E simplu, la final atata a iesit.

In filmul rusului cat crezi ca a scos ala din stupii aia cu 10 caturi? 3 kg de miere?

Tu nu intelegi ca in prima zi de salcam, cand eram in sat - la campie bre, in CL, asta avea stupi cat mine de inalti? si am si eu 185cm.

Avea asa multe caturi deja puse ca era prea multa musca... De la sat am plecat la padure, tot la campie, dupa vreo 3-4 zile, nu mai stiu exact. (sigur am prins 3 zile de salcam in sat). Dupa o saptamana de stat la padure la campie am plecat spre zona de deal, unde infloreste salcamul dupa cel de la campie. in zona vladesti, campulung, poate iti spune ceva. Acolo am lasat stupii si am plecat, nu stiu cat a durat salcamul acolo. m-am intors dupa vreo 7 zile si m-am apucat de scos la miere. La fel si nenea asta care are 70 de stupi cat mine de inalti.

Poate astia mai cu experienta nu comenteaza pentru ca or gandi ca e posibil, poate au vazut mai multe la viata lor.

imi spui ca scris mult=greseli; eu cred ca ai facut si tu deestule greseli si prin sarcasmul tau poate bagi in ceata pe unii.

Daca ai fi tacut nu as mai fi scris eu atata, as fi ramas la obiect, oricine vrea sa incerce ii pot acorda "consultanta" atat cat ma pricep eu in acest procedeu.

Sa fii sanatos, carcotas esti prea mult.
danmirea

Mesajde vasilefi » 19 Dec 2015, 22:52

danmirea scrie:Nae, ma obosesti.

Tu nu intelegi ca in prima zi de salcam, cand eram in sat - la campie bre, in CL, asta avea stupi cat mine de inalti? si am si eu 185cm.

bun, dar sa vedem si o poza cu turnurile se poate?
vasilefi

Mesajde danmirea » 20 Dec 2015, 10:03

am avut poze pe telefon, numai ca am vandut telefonul si l-am resetat la vanzare.
danmirea

Mesajde vasilefi » 04 Ian 2016, 09:49

pierderile de albine/familii iarna in MER sunt mai mari decat in dadant? cat de mari?
cel putin asa spunea DanielM dar as vrea sa stiu si din experienta altora
vasilefi

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR