de Gicuta » 25 Mai 2016, 15:01
Am reusit sa parcurg acest topic in totalitate Foarte interesant si foarte convingator, mai ales cand te lovesti de problemele expuse de cei care au experienta in lucrul cu MER. De ce am ajuns sa citesc acest topic cu atentie?
In primavara asta, am primit de la un unchi doua caturi reduse cu inatimea de 17 cm cu o buna parte din ramele aferente. Si neavand suficiente echipamente, am folosit unul dintre acestea la o familie puternica chiar la infloritul pomilor fructiferi si am reusit sa obtin miere marfa inainte de salcam. Am observat astfel, ca pentru primaverile capricioase un astfel de cat este foarte productiv (in raport cu caturile mai inalte 3/4 sai 1:1), albina urcand mult mai repede in acesta. In plus, faptul ca poti crea orice volum doresti, in functie de nevoile familiei de albine. mi se pare un avantaj extraordinar. Sper ca incepatorii sa parcurga cu atentie acest topic, pentru ca au ce invata.
Toate cele bune!
(..) nu conteaza atat de mult soiul (de albine), ci prostul din spatele soiului. (Kamy)