Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

gerul inamic al bolilor albinelor?

Mesajde apiidcs » 29 Noi 2011, 18:31

astazi am fost la un apicultor trecut de 70 de ani care mai are 10 stupi, si descurcă de minune dansul la care am vaut un lucru care m-a uimit. în ijlocul gradinii a corpurile de stupi si stupii goi la dezimfectat. adica: dupa ce termina anul apicol toamna, ia toate ramele din caturi sau din stupi (fara albine) le curata ,,sumar" cu peria de sarma si le pune afara sa stea toata iarma la ,,inghetat". teoria si practica batranului este ca toti microbii mor la temperaturi f scazute expus mai mult timp. daca vine ploaia sau zapada fireste le aopera. este eficienta oare ,,dezinfectia" batranului?
apiidcs

Re: gerul inamic al bolilor albinelor?

Mesajde andrei83 » 29 Noi 2011, 20:12

Din cate stiu eu despre microbi, bacterii etc. este ca NU mor de frig (ca si albinele :D ) niciodata de tot doar, in cel mai bun caz, se incetineste dezvoltarea lor, singurul lucru care poate eradica orice urma de microb este temperatura ridicate (peste 100 grade C) care in cazul lemnului e mai greu de aplicat...decat poate prin fierbere in apa...binenteles asta e ce stiu eu...presupun ca acel domn nu o fi practicat apicultura atat timp fara sa invete niste lucruri ce nu se prea gasesc in carti.
Cu respect Andrei
andrei83

Mesajde cristi x » 30 Noi 2011, 09:25

este o certitudine ca expunerea la un mediu extrem (caldura, frig) ajuta la distrugerea anumitor microbi, "ciuperci", dar expunerea afara are avantajul ca radiatia solara este principalul "dezinfectant".
eu folosesc aceasta expunere, dar si in perioada verii.
cristi x

Mesajde gh.pana » 30 Noi 2011, 17:21

La multi ani Andrei !
Ce intelegi tu prin ger ? Eu spun ca ger inseamna, la noi in tara, temperaturi sub -30 de grade celsus.
Agentii patogeni in cazul albinelor rezista inpregnati in lemnul cutiei si dupa trecerea succesiva a cinci
ierni. Focul purifica raul dintotdeauna.
Sa auzim numai de bine!
gh.pana

Mesajde andrei83 » 03 Dec 2011, 16:59

gh.pana scrie:La multi ani Andrei !
Ce intelegi tu prin ger ? Eu spun ca ger inseamna, la noi in tara, temperaturi sub -30 de grade celsus.
Agentii patogeni in cazul albinelor rezista inpregnati in lemnul cutiei si dupa trecerea succesiva a cinci
ierni. Focul purifica raul dintotdeauna.
Sa auzim numai de bine!

Va multumesc dnl. pana
Pai asta vroiam sa zic si eu ca m-i se pare greu de crezut ca gerul poate sa omoare tot "raul" ce se poate gasi intr-un stup
Cu respect Andrei
andrei83

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR