Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Amplasarea stupinei sub linia de inalta tensiune

Mesajde Robi V » 31 Dec 2011, 17:26

tata are un teren intr-o zona buna pentru albine ( culturile sunt in apropiere si sun mari lanuri de rapita si floarea soarelui ) , dar ce ma nelinisteste este stalpul de inalta tensiune care din cate am auzit le deranjeaza :oops:
Pot amplasa oare stupina acolo ?
Robi V

Re: Amplasarea stupinei sub linia de inalta tensiune

Mesajde peterneamt » 31 Dec 2011, 17:58

Nu.
peterneamt

Mesajde Robi V » 31 Dec 2011, 18:23

dar de ce "nu" cu cele afecteaza ?
Robi V

Mesajde ves.lucian.zabrani » 31 Dec 2011, 18:31

am vazut pavilion care a iernat chiar sub linia de inalta tensiune !!! fara probleme !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde livas » 31 Dec 2011, 18:44

peterneamt scrie:Nu.

...tre sa te contrazic nene peter fiindca eu am tzinut stupina 5 ani intre doi :D stalpi de inalta tensiune, ca erau 2 linii paralele si nu sa intamplat nimic, se purtau cu mine ca si ale prietenului meu care nu stateau sub niciun stalp, asa ca baga mare fara grija Robi ;)
livas

Mesajde nelu stuparu » 31 Dec 2011, 18:59

si eu am tinut stupii sub inalta tensiune o vara intraga ,si nu au fost afectati cu nimic..
nelu stuparu

Mesajde nae » 31 Dec 2011, 19:26

Si eu am stupina sub linii de inaltatensiune-20-30000v, cred ;sub liniile de magistrala (sau cum se numeste)>100000v n-asi avea curaj .Daca incarca poza liniile /sunt 3 /se vad in coltul din dreapta sus .
Fişiere ataşate
24102010516.jpg
nae

Mesajde pngflorin » 31 Dec 2011, 21:38

Oare nu le deranjeaza bazaitul puternic de la tensiunea mare ?
pngflorin

Mesajde vicpo » 31 Dec 2011, 21:44

pngflorin scrie:Oare nu le deranjeaza bazaitul puternic de la tensiunea mare ?

nu numai ca nu le deranjeaza le face chiar bine
vicpo

Mesajde Robi V » 31 Dec 2011, 23:08

pai linia de inalta tensiune care trece pe pamantu lu tata nu e magistrala adica nu bazie mai exact acea e de inalta deniune dar de 11000v , magistrala e mult mai mare
Robi V

Mesajde gabi bee » 01 Ian 2012, 00:12

cel mai bine ierneaza familiile de albine care se afla sub liniile electrice aeriene de 700 kilovolti , adica maximul de la noi din tara . primavara au o dezvoltare " exploziva" , " electrizanta " si dau productii record !ghemul de iernare se ingana in bazait cu inalta tensiune iar varrooa este distrus de fluxurile electromagnetice ce se produc intre liniile de tensiune si sitele antivarrooa ! parerea mea de electrician , dar ma pot insela ! :lol:
scuze pt off topic ! la multi ani 2012 ! :P
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde andrei83 » 01 Ian 2012, 02:02

LA MULTI ANI TUTROR DOMNILOR, SANATATE SI MAI ALES...FERICIRE CA ASTA ESTE LA FEL DE BUNA CA SI SANATATEA
andrei83

Mesajde peterneamt » 01 Ian 2012, 04:21

Conform studiilor efectuate de cercetatorii din SUA in urma cu 16 ani, nu este indicata amplasarea stupinelor sub liniile de inalta tensiune. Daca plantelor aflate sub retelele de inalta tensiune le este facilitata dezvoltarea, la albine lucrurile stau cu totul altfel . Atit la insecte cit si la animale, informatia ce pleaca de la sistemul nervos central este de fapt un biocurent , ce ajunge prin intermediul sinapselor neuronale la organele vizate. Perturbarea cimpurilor biomagnetice duce in timp la diverse boli inclusiv mutatii genetice. Pe de alta parte polenul matur de pe staminele plantelor este incarcat cu sarcina pozitiva iar perisorii de pe albine negativa si atunci cind albinele se apropie de planta atrag numai polenul matur apt pentru polenizare si in functie de cantitatea acestuia realizeaza daca planta a fost cercetata de alta albina sau nu. In cazul amplasarii stupilor in apropierea liniilor de inalta, albinele devin agresive si colecteaza mult mai putin polen, dar nu este afectata productia de miere.
Daca nu credeti amplasati un motor electric in stupina si urmariti ce se intimpla .
Va urez la multi ani!
peterneamt

Mesajde alexandrucucu » 01 Ian 2012, 14:34

In timp le distruge sistemul de orientare, dupa 10 generatii vei ramine fara albine.
alexandrucucu

Mesajde mihha » 01 Ian 2012, 14:42

alexandrucucu scrie:In timp le distruge sistemul de orientare, dupa 10 generatii vei ramine fara albine.

Subscriu la cele spuse de colegul.Pt a cunoaste efectele negative nu este suficienta o experienta de 1-2 ani ci mult mai mult,dar odata evidentiate modificarile ele sunt aproape ireversibile,cu natura nu este de joaca!
mihha

Mesajde arnautu valentin » 01 Ian 2012, 17:50

am fost la fs prin 2000 la fagarasu nou (tulcea)!am stat nu chiar sub inalta tensiune ci la 200m!parca putzin rele...de la caldura de la fs de la inalta tensiune?nu stiu!(asta venea de la rusi si mergea.....? oricum era de jde mii de voltzi!)
adi1574
arnautu valentin

Următorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR