Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Albine moarte si puiet ecluzionat la urdinis

Mesajde GEKKY007 » 12 Feb 2012, 16:19

Va salut cu respect! Astazi uitandu-ma la urdinisul stupului am vazut niste albine moarte ,am dat jos gratia antisoareci si cu un betisor am scos din stup cam o mana de albine moarte printre care si cate va albine foarte tinere de culoare alba mai transparente,nu stiu care sa fie cauza ,de aceea va rog sa ma ajutati sa inteleg fenomenu si sa i-mi spuneti ce sa fac.Trebuie sa i-mi fac griji sau este un fenomen normal(schimbarea generatiilor)?
GEKKY007

Re: Albine moarte si puiet ecluzionat la urdinis

Mesajde nae » 12 Feb 2012, 17:37

Albina tanara nu este transparenta ; cred ca vorbesti de larve ____ a venit frigul si albina a canibalizat puietul .
Zici ca nu sunt multe moarte/lipsa hrana , cred ca e normal .............
nae

Mesajde valentin » 12 Feb 2012, 18:44

Mai degraba din cauza frigului ghemu sa strins ,puietu a murit de frig .Iar albina este cea uzata din cresterea puietului de pina acum si urma sa fie schimbata de acel puiet pe care ti la scos la urdinis.cred ,ca stupi care au inceput ponta mai devreme si probabil au fost cei puternici ,vor esi in primavara mai slabi decit cei lanti.varbesc unde au fost geruri si la inpachetare nu iau strin.in aceasta categorie intru si eu :)
valentin

Mesajde cipry74 » 12 Feb 2012, 19:28

nici cu manacarea situatia nu este tocmai roz.......daca trebuie sa intervii nu mai astepta
cipry74

Mesajde apivera » 12 Feb 2012, 19:55

este una din frumusetile stuparitului faptul ca fiecare iarna nu seamana cu nici una din celelalte in stuparit
pentru incepatori ....veti mai avea surprize ....
azi am auzit de la un stupar de valoare ca deja a gasit un stup puternic mort dupa ce s-a retras in spate desi a avut mancare in spatele ramelor
deasemenea a mai observat ca mai multe familii s-au retras cu ghemul spre spatele stupului si albina moarta pe fund

noi credem ca s-au retras in spate dupa ce au parasit zona din fata pentru ca le-a murit prima ponta facuta in ianuarie
cand temperetura le-a permis iar acum in februarie a venit mare ger.....deodata

e vorba de stupi puternici si e numai inceputul.... :!: daca nu sunteti atenti

concluzia e a ficaruia dar noi credem ca trebuie mare atentie la fiecare stup si intervenit imediat la cei cu probleme
ca vorba banateanului ii bai da nu-i calamitace :shock:
nu e mare probleme daca descoperiti ghemul 5 secunde pana introduceti o turta de valoare care nu curge

va doresc iernare buna la toti
apivera

Mesajde namzeb » 12 Feb 2012, 20:09

GEKKY007 radioamatorule de pe timpuri asa este cu spun cei mai de sus puiet racit din cauza schimbarii temperaturii bruste, Cred ca ai albina putina si nu au reusit sa incalzeasca puietul.De unde esti si bine ai venit printre noi.Cu respect
Toate fiintele au un rol in viata pe pamint.http://bismark.sunphoto.ro/
namzeb

Mesajde Badea Alin » 12 Feb 2012, 23:00

dacă au apărut în ultimile zile nu cred că-i din cauza frigului, pt. că frigul a apărut mai demult. Mai degrabă familiile duc lipsă de hrană. În aceeași ordine de idei, cred că dacă ghemul se strânge albina ce-o formează nu are timp să scoată puietul, pur și simplu îl părăsește și-l scoate odată cu încăzirea vremii (ceea ce nu a fost cazul în ultimile zile). Părerea mea!!! :roll:
Unde ești nea`Gică, să ne lămurești ...
Badea Alin

Mesajde GEKKY007 » 15 Feb 2012, 09:41

Daca cititi postul meu ''Prima mea familie de albine'' o sa vedeti de ce nu am pricep atat de bine la semnele stupului iar legat de mancare ,acum 2 saptamani le-am dat o punga cu un kg de miere deslegata.Vreau sa mentionez ca am gasit 2-3 larve nu mai multe.Sunt din Ialomita
GEKKY007

Mesajde RazvanTi » 15 Feb 2012, 11:17

ialomita e mare.... pune-ti si tu locatia la profil.
poate esti aproape de mine ca si eu ma apuc acum si poate mai schimbam o idee ceva.
RazvanTi

Mesajde GEKKY007 » 16 Feb 2012, 10:31

Cum imi dau seama daca este nevoie sa intervin ?Deschid cutia cu toate ca este foarte frig ?auditiv nu pare sa fie vreo problema adica zumzet usor iar la cicanit se accelereaza .Nu vreau sa le fac mai mult rau decat bine .sunt din LAS FIERBINTI ,IL
GEKKY007

Mesajde Badea Alin » 16 Feb 2012, 11:12

pentru că nu te pricepi la ascultat, poți să te uiți prin sondaj în 2-3 stupi, dar asta numai dacă crezi că sunt probleme (tu ști ce mâncare le-ai lăsat). Oricum la condițiile de-afară este mult mai indicat să-i controlezi la temperaturi scăzute (nu zboară și eviți căderea albinelor în zăpadă).
Unde ești nea`Gică, să ne lămurești ...
Badea Alin

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR