Balian scrie:Așa este. Erau antibiotice cu care noi apicultorii în urmă cu 30 de ani am transformat bolile mai rezistente și
azi când nu mai avem voie să le folosim
ne mor albinele.
În ansamblu apicultura și ce o înconjoară
s-a schimbat radical. O parte în bine o parte
în rău. Dacă noi ne shimbăm numai vârsta greșim profund.
nu exista asa ceva....
deci hrana inainte de globalizarea asta de 2 lei(valabil si la oameni) era "neprocesata"...adica continea vitamne,proteine,calorii si celelalte necesare vietii in parametri normali.
acum contine doar calorii de proasta calitate si restu celuloza sau reziduuri greu de assimilat.....cea ce duce la scadearea imunitatii ..ca mai apoi la crearea unui mediu propice daunatorilor si aparitia bolilor...(nu mai zic ca sunt produse sintetice ce raman in cop si se aduna in timp odata ajunse la o anumita concentratie orgaismul cedeaza....pot face orce test nu vei aflacauza)
bolile sunt tot alea ...noi ne am schimbat configuratia....daca se respecta tiparul biologic nu apar boli....
se vorbea de triunghiul" rasa, masa, casa...dar se pare ca sa uitat lafel de repede.....rasa aclimatizata,hrana de calitate,mediuoptim pentru dezvoltare....