aiudeanu scrie:Condurache Bogdan Constantin scrie:Eu la-am administrat turte proteice. Se vorbeste de inflorirea salciei, cais .... eu ma pot doar gandi ca o sa infloreasca si la mine salcia, caisul
. In zona mea am si acum zapada, cam 10 cm
Ce tip de turte? Cumparate sau facute personal? As vrea sa pun si eu, dar nu gasesc de cumparat si trebuie sa le fac si as vrea sa stiu care e compozitia cea mai buna calitativ, nu ca pret de cost?
Eu fac serbet astfel: 200 ml apa ( teoretic apa, practic ceai de plante- macrisul calului, pelin , muguri de pin , crizantema salbateca, menta, musetel etc.) la 1 kg zahar. Se fierbe sub capac ( important) , la foc domol., Se incearca punand cate o picatura in apa rece . Daca se aduna ca si o gelatina ( intre degete) atunci este buna . Se pune otet si se ia de pe foc ( se stinge focul). Cand este inca caldut, se amesteca continuu. Nu dispera ca va iesi un serbet super grozav. Cu rabdare. Incearca cu un kg zahar pentru inceput.
Eu am pus si polen la acest serbet ( cand este gata - se framanta cu polenul), dar daca nu este se poate pune praf de soia-10 % ( nu recomand altceva ).
Mai este varianta lui nea Gica, dar eu nu am incercat-o. Sunt multumita de serbetul meu.