Am vazut aceeasi evolutie a artificialilor si pe 5 sarme, de 0,4 sau 0,5. Inclusiv pe rama de 1/2.
Pana ajunge albina sa intareasca structura cu ceara, parafina in exces isi spune cuvantul.
Adrian Galofteanu scrie:Eu nu zic ca fagurii nu sunt de proasta calitate dar mai sunt niste "spiluri" privind motivele de "curgere" a fagurelui.
Uite de ex. la pozele afisate mai sus. Mi se pare ca insarmarea este defectuoasa. Unu la mana: distanta de la prima sarma pana la leatul superior este prea mare. Doi la mana: patru sarme nu sunt suficiente pentru o rama Dadant.
Prostii astia de oocidentali fac si canal in leatul superior unde se introduce foita de fagure si daca dupa introducere in canalul asta ii mai dam si cateva picaturi de ceara cu o lumanare, atunci in mod sigur acel fagure nu va mai "curge" niciodata.
Trantorul@ scrie:am avut faguri dadant 1/1 de 5 - 6 kg naturali si nu o curs nici unul, da nici unul .
proapis13 scrie:Trantorul@ scrie:am avut faguri dadant 1/1 de 5 - 6 kg naturali si nu o curs nici unul, da nici unul .
....si ce-ti mai place si tie shaormaaaa.......
Trantorul@ scrie:Nu vreau sa ma cert cu tine , .... spilurile alea is egal cu 0 , vezi ca de la sarma o curs nu de la leat ... asa ca ex. dat de tine cu prostii de occidentali ....= 0
Adrian Galofteanu scrie:
Eu, si cred ca mai toti, bagam FA in cuib si prima data este puiet. Abia acum la finele lui august ii trag la margine si poate sa ii umple ca nu se mai rup.
Adrian Galofteanu scrie:Trantorul@ scrie:Nu vreau sa ma cert cu tine , .... spilurile alea is egal cu 0 , vezi ca de la sarma o curs nu de la leat ... asa ca ex. dat de tine cu prostii de occidentali ....= 0
Ma ierti daca te simti lezat. Eu nu am vrut decat sa atrag atentia celor care sunt mai putin experimentati sa nu dea vina doar pe FA.
Personal nu am probeleme de acest fel si de asta imi vine greu sa inteleg. O singura data intr-un an am incercat insarmarea verticala in W si mi-au cazut o parte din faguri la papadie. In rest nu am avut problema asta.
Ma gandesc si la o alta cauza. Daca FA sunt din prima crescuti si umpluti cu miere atunci cred ca in conditiile in care nu sunt de calitate sa se intample ce spune colegul Trantorul@.
Eu, si cred ca mai toti, bagam FA in cuib si prima data este puiet. Abia acum la finele lui august ii trag la margine si poate sa ii umple ca nu se mai rup.
ovidiu_78 scrie:Adrian Galofteanu scrie:
Eu, si cred ca mai toti, bagam FA in cuib si prima data este puiet. Abia acum la finele lui august ii trag la margine si poate sa ii umple ca nu se mai rup.
Si cind nu ai faguri si esti in plin cules? Tot in cuib ii bagi prima data? Nu prea cred...si eu am anul acesta citiva faguri care au curs un pic....unii da altii nu...sunt cei sarbesti de la novi sad....
Jean Valjean scrie:Eu, de cand m-am apucat de apicultura, am bagat undeva la vreo 30 de kilograme de faguri in stupi.
De unde credeti ca ar fi putut sa-mi dea mie producatorul de faguri atata ceara (destul de putina in cazul meu), in conditiile in care eu nu am dat nici un kilogram de ceara la schimb? Cati sunt ca mine?.....
akmm scrie:La standurile Apimondia in Kiev erau exportatori de ceara din Africa si America de sud.
In continuare exista zone in lume in care se practica apicultura semisalbatica in care fagurele artificial nu are cautare.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 33 vizitatori