Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Hraniri speculative ! DE CE ; CÂND ; CU CE ; CUM ?

Mesajde CristianBee » 29 Aug 2016, 10:09

Va salut , dragi colegi .

Am ales sa deschid acest subiect pentru a putea discuta despre hranirile speculative pe care unii dintre noi le practica cu succes .

Tinand cont de fluctuatia in decursul sezonului activ a cantitatii de hrana disponibile pentru stupi , consider ca este necesar sa luam masuri pentru a tine stupii activi , tinand cont ca un stup bine hranit si fara sincope in aportul de hrana va face fata mult mai bine presiunii bolilor .

Totodata un stup bine hranit va avea tendinte de roire mult diminuate ( parere personala ) dar va fi si productiv atunci cand situatia o cere .

Intrebarile adresate sunt :

DE CE - de ce sa facem aceste hraniri speculative ; care este scopul lor ? .

CÂND - când anume sa facem aceste hraniri pentru a nu a ajunge la deterioararea calitatii mierii dar si când sa facem asta pentru a ne atinge scopul principal si cel mai important = hranirea stupilor pentru a le satisface nevoile de moment astfel incat sa le mentinem intr-o stare nutritiva buna dar si cem mai important sanatoase .

CU CE - cu ce anume sa facem aceste hraniri astfel incat sa nu periclitam recolta de miere viitoare ( calitatea
acesteia ) dar sa ne si atingem scopul = hranirea stupilor cand natura nu ne ajuta .

CUM - cum sa facem aceste hraniri pentru a ne atinge scopul si a satisface nevoile stupilor .


Pentru infirmarea dumneavoastra nu doresc saajungem in a discutade persoanele ce hranesc stupii pentru a putea avea o recolta de miere mai mare dar FALSIFICATA . Consider ca etica ne obliga sa obtinem produse curate de orice fel de adaosuri de natura straina ( substante chimice de sinteza sau naturale peste limitele admise de legislatie sau diversi inlocuitori/substituitiri de miere ) acestora .
Eu doresc sa dezbatem pentru a ne putea ajuta in situatia din ce in in ce mai frecventa astfel incat sa nu avem cazuri de stupi morti in plinsezon din cauza malnutritiei dar si de a nu avea miere atinsa de alte adaosuri in mod accidental .

Cristian
CristianBee
 
Mesaje: 680
Membru din: 01 Sep 2013, 19:08
Localitate: Satu Nou , Tulcea

Hraniri speculative ! DE CE ; CÂND ; CU CE ; CUM ?

LINK-URI SPONSORIZATE

SPONSOR
 

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELORCine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: escape, Sam şi 34 vizitatori