Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Introducere botci intr-un roi in plina ponta.

Mesajde MOTANUL » 24 Iun 2024, 17:58

O procedura cu probabilitate mai buna de introducere a botcilor (intr-o familie cu 3-5 rame care are matca pe care vreau sa o schimb (are puiet capacit, larvar, oua de 1 zi si matca veche care oua).
Strict aceasta situatie.
MOTANUL

Re: Introducere botci intr-un roi in plina ponta.

Mesajde buca » 01 Iul 2024, 17:56

Spun cum am facut eu acum zece zile . Am strivit matca batrana de cutia in care se afla matca tanara, am introdus matca tanara intre 2 rame cu puiet capacit ...dupa 3 zile am verificat...mare parte din puietul capacit iesise , am rupt capacelul la cutia unde se afla matca. Am distrus toate botcile . Verificat dupa doua zile, matca eliberata se afla pe rame...albinele rodeau botcile pe care le crescuse in aceste 2 zile .
3 matci introduse , 3 acceptate...acum ponteaza toate 3 .
Nu stiu cat de buna este metoda , dar mie mi-a iesit.
buca

Re: Introducere botci intr-un roi in plina ponta.

Mesajde brastor » 06 Ian 2025, 17:00

Am ales muguri bine formați, cu larve tinere și deja într-un stadiu avansat de dezvoltare (ideal la 1-2 zile după depunerea ouălor, dar nu mai mult)https://jobber.md/cities/chisinau/
brastor

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR