va intreb si eu..va deranjaza faptul ca aveti prea multa ???
valter scrie:kamy scrie:hai cu o discutie critica ,constructiva punct cu punct,altfel voi asocia numele dvs cu a unui om de nimic care vrea sa-si rupa dintii in dosul meu!
spor in tot ce va doriti!
daca te supara adevarul, ridica doua degete sus si stai jos!!!![]()
incearca sa vezi ca te-au muscat si altii(eu fiind unul) de dos pe acilea pe la crestere matci...important e sa vezi ori sa revezi ce ai scris despre finisori roitori s.a.![]()
Noi am crezut ca putem corecta ceva! Ce folos ca-i fara folos.
Badea. claudian scrie:Pentru Kami
Ma bucur ca recunosti ca ai gresit !.... asa ca :gresala recunoscuta este pe jumatate iertata !.... dar dublu pedepsita !!![]()
.... trei zile la perete pe coj de nuca !!!.....am glumit nute supara ....
jenica67 scrie:Badea. claudian, chiar daca tu ai interpretat asa, eu am spus ca kamy a avut o exprimare mai plastica. Eu iti spun ca tu ai interpretat tendentios, ce am spus eu.
Acum sa ma explic ce am dorit sa exprim : un stup normal, care nu roieste, are un numar de doici. Tu daca introduci un nr de botci la crescut si vrei sa intretina corespunzator acele botci, nu trebuie sa suplimentezi numarul de doici ?? Eu imi amintesc ca Ruttner spunea ca, pentru cresterea a 35 de botci este nevoie de cca 1 rama de de albina doica. Am citat si pe Valter, din cursul de crestere matci, care spune ca 40 de stupi ajutatori, intretin 4 staretere si 34 de familii de crestere. Cat poate sa ajute acestea ? Circa o rama pe saptamana, deci este clar ca este nevoie de aceasta albina doica suplimentara. Daca exista botci de crestere, este sigur ca nu roiesc, iar comportamentul este normal, daca se in rautateste vremea, cum a patit kamy si nu mai bagi botci la crescut, probabil ca acest risc creste, dar cartea spune ca stupul roieste cand, 4 doici ajung sa alimeteaza o larva, sau cand starterul trece de 40.000 de albine. Daca controlezi nr de albine, aceasta nu se intampla. Este sigur ca din text fiecare intelege cum vrea, ca suntem romani, dar eu nu ma supar, daca imi dai argumente, si de aceia este un forum sa discutam, nu sa ne atacam. Si in final, cred ca nu trebuie sa ai un comportament urat, fata de mine, ca cred ca eu m-am comportat civilizat si am evitat sa iti aduc orice injosire.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori