Prima pagină APICULTURA GENERALA CRESTEREA MATCILOR

Discutii despre diferite metode de crestere a matcilor in stupina , imperecherea matcilor , transport si introducere in noile familii de albine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: CRESTEREA MATCILOR

Mesajde alt stupar » 25 Mar 2013, 22:13

a naibii coincidenta ! ;)
vroiam a scrie "belesti tot puietul" din greseala a iesit balesti care culmea inseamna "a fura", taman ce trebuia. :shock:
Semne :lol:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde bostina constantin » 25 Mar 2013, 22:29

Acuma da tot, il balesti acoperit ori scuturat, sa nu facem prostii, ca stim ca iubesti albina, si-i doresti binele :) :D
bostina constantin

Mesajde giovanni » 26 Mar 2013, 08:11

alt stupar scrie:
Albinel scrie:sunt curios ce calificative vom primi de la giovanni .. :lol:

cine zici ca a pus intrebarea ???
Ah, fac mea culpa pentru confuzie... acum e prea tarziu, ce e scris ramane scris

POATE sa fie si marnica nu rasa conteaza si schimbarea ci selectia.
Nu intotdeauna citind poti si invata...
http://APIgiovanni.sunphoto.ro
giovanni

Mesajde giovanni » 26 Mar 2013, 08:15

alt stupar scrie:
Albinel scrie:sunt curios ce calificative vom primi de la giovanni .. :lol:

cine zici ca a pus intrebarea ???
Ah, fac mea culpa pentru confuzie... acum e prea tarziu, ce e scris ramane scris

CALIFICATIV========000000000.
giovanni

Mesajde giovanni » 26 Mar 2013, 08:32

[quote="alt stupar"]care era "provocarea" ?
ce se poate face pentru a provoca schimbarea linistita fara ologirea matcii ?
mare filozofie.... balesti de doua-trei ori tot puietul necapacit din stup si in zece zile isi trage botci de schimbare linistita.
Bai... cand va mai vin in cap intrebari de astea pentru incepatori pai puneti-le incepatorilor... in sectiunea dedicata lor.
Venind cu astfel de intrebari pretins-destepte in sectuini tematice va rade lumea de ce impresii ne umbla prin mansarda :!:[/quot

BAAA! BELESTE TI tu pielea dupa tine,nu puietul, operatiunea dureazain jur de 5 min,daca nu te pricepi la stupi de ce inveti oamenii la prostii? Si bagate la dezbateri din astea chiar din cauza unora ca tine nu am spus o de la inceput ca sa vezi ca mu esti la fel de bun ca la ce vezi mai jos:::::::::::::::::::::::
e: Raspuns la comentarii ironice

Dată expediere: 24 Mar 2013, 22:43
Expeditor: alt stupar
Destinatar: giovanni
te lasi la Modligiani asta ???

[

[quote="giovanni"][quote="modigliani"]

HAA !!! Ce-mi place !!!!! :D :D :D ...... BATTLEEEEE !!!!!

Bai , voi stiti de iubesc io Battlefield-u' ? Ca mereu e cate-un bou cu care sa te dai cap in cap !!!

ACELAS VOCABULAR ! NU ma asteptam la scuze public de la tine ca mi am facut parerea de caracterul tau,dar ma asteptam la alt vocabular s au te crez tot la topicul celalat ?Daca eu tia- am scris in limite sa zic ca moderatorii de ce ma baiesti? PENTRU FAPTUL CA NU STII NICI ACEASTA OPERATIUNE A ALBINELOR,vorbim de albine nu de injuraturi ,te rog sa te conformezi.
giovanni

Mesajde giovanni » 26 Mar 2013, 08:38

Mircea_63 scrie:
CORNEL V. scrie:Mircea,avea nea Gica o vorba "mai usor cu pianul pe scari"

Cornele, tu ai ceva de zis? Zii cu subiect si predicat! Daca ai de zis :!:

Ca de inteles m-am lamurit cu tine!

CITESTE mesajul meu recent SI VE I INTELEGE ,NUMAI SA AI CONSTIINTA CURATA!
giovanni

Mesajde giovanni » 26 Mar 2013, 08:55

Domnule alt -stupar la incepatori cred ca i locul dumneata, te astept la un topic de format roi si indreptarea famililor bezmetice,tot cu intrebari.
CRESTEREA REGINELOR si intretinerea lor si a coloniilor pe care ele le guverneaza este foarte ampla si se face in mod diferit de fiecare apicultor dar regulile generale a intretinerii de baza sunt aceleasi peste tot, de la ele se pleaca, dupa care fiecare ins adopta metodele in felul lui.
CAND incepi sa faci Regine singur fara sa activezi o perioada destul de mare pe langa unul cu exp . multa, REGINE ti se nasc, dar calitatea va fii departe de realitate si mai exista sansa de aparitia unor boli deoarece indivizii ce se vor naste nu vor avea rezistenta celor nascuti din REG.crescute in comditi ioptime cu experienta necerara.
giovanni

Mesajde CATALIN » 26 Mar 2013, 08:59

domnule giovani pt mine si sunt convins ca pt multi alti ne puteti explica si noua fiecare pas care tre urmat pt a FACE matci pas cu pas asta ca sa nu mai deschid alt topic pr la pag apic. incepator
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde giovanni » 26 Mar 2013, 09:08

Albinel scrie:
kamy scrie:Mi s-a intamplat ca matca cu ambele aripi taiate sa nu o schimbe asa ca un lucru e sigur,totul e nesigur!
Avantajul era ca luai roiul de sub lada pana iese si o matca tanara si atunci adio avantaj!

asa este dl ion ..si nu a sustinut nimeni contrariul pe aici..dar este totusi o metoda de schimbare care in unele situatii da randament ..nu pot spune in ce procent..aici intervin si alti factori cum ar fi varsta ,perioada din an ,capacitatea ei de a ponta ..etc..
vroiam sa vad raspunsul lui giovanni..

Raspunsul l am dat mai sus. adica si 2-3 ani cu aripile taiate s au unul din picioare , aripa doare si ea este vie nu moarta , dar cu grija ...dar sa i tai piciorul chiar este inuman. s au scuturatul puietului, descapacirea , distrugerea lui inseamna prima -posibil furtisag , cuibul se organizeza greu , deja este debusolat, slabirea unitatii biol. . lucrurile astea nu sunt bune nici pentru cei cu 2-3 stupi in fundul gradinii,profesional vorbind in primul rand este o rusine, apoi se pierde timp,timpul fiind masurat si in bani.
giovanni

Mesajde giovanni » 26 Mar 2013, 09:11

italianu scrie:eu am facut-o cind eram in Romania,si mi-a schimbat-o(prin schimbare linistita)
acum ,daca nu-mi place matca,o dau bine cu capul de lada :cry: ,si-i dau o botca/matca/roi.

o metoda f inteleapta !
giovanni

Mesajde giovanni » 26 Mar 2013, 09:29

Mircea_63 scrie:
giovanni scrie: Va puteti considra provacati la acest subiect, nu va suparati ca fac aceasta provocare dar imi tot apar afirmatii de genul , lasa i bre nea giovanni ca te injura si critica ca nu stii nimic, asa ca va rog nu va suparati , incercati si dezvoltati , cred ca este si mai interesant asa, cred eu.

Giovanni, cu subiect si predicat, de fapt tu aici lansezi o intrebare? Ca nu toata lumea pricepe!

Eu, pe forum, am vazut de doua feluri. Unii care nu stiu, si intreaba, si altii care stiu -sau cred ca stiu- si raspund.
Intrebarea ar fi: cum declansezi schimbarea linistita fara sa ciuntesti matca de aripi sau picioare?

Vrei sa ne spui? Spune-ne! Ce rost are sa umblii cu cimilituri si ghicitori, dand impresia ca de fapt nici tu nu stii ci doar vrei sa faci pe interesantul si enigmaticul?

Urmareste postarile lui Jenica67! Tot respectul pentru acest om si cred ca nu vei gasi pe intreg forumul pe cineva sa zicea un cuvant de nemultumire la adresa lui. Raspunde clar, cu explicatii, cauze, efect, logic si inginereste.

Asa face cine stie si vrea sa ajute! Cine nu...face pe interesantul si pretiosul, eventual se oftica cum ca nu e apreciat la adevarata lui valoare. Corect?

Stii si vrei sa ne spui? Suntem ochi si urechi! Nu stii?

Lasa pe altii! Te salut cu respect si astept raspunsul tau apicol![/aquote]

COANEEEEE, SPUN CLAR PROVOCARE ! DA- MI peste NAS cu UN RASPUNS CAT MAI APROAPE DE METODA DACA DACA TE PRICEPI , daca NU nu mi da peste NAS CU PARUL CA IMI PLEACA CLAPELE SI CAUT PARTITURA , asa ca fac apel la calm si decenta , nu incercati sa ma mai denigrati, RASPUNDETI si dupa aceea eu va spun metoda mea , dupa care ELECTORATUL VOTEAZA!

Inca o data CALM SI DECENTA CA ALTFEL SUNA RUSINOS ! pastreza scaunul cu decenta!
vezi postarea cu raspuns la alt stupar ,UN EXEMPLU DE ROL IN FORUM AL UNUI MODERATOR!
giovanni

Mesajde giovanni » 26 Mar 2013, 09:32

jenica67 scrie:"Raspunde clar, cu explicatii, cauze, efect, logic si inginereste"
CORNEL V., ai scos din context, afirmatia. Era vorba despre raspunsuri, nu despre persoana, si erau evidentiate calitatile raspunsului, printre care una din calitati era inginereasca, ca o deformatie profesionala.

DESCRIEREA LA CINE SE REFEREA?!!!!!!!!!!
giovanni

Mesajde giovanni » 26 Mar 2013, 09:43

Mircea_63 scrie:
Badea. claudian scrie:Paiii!....daca preferi asa rspunsuri ,adica " mura' ngura ".!...bre nea Mircea si nu vrei sa dezlegi" mistere "apoi eu cred ca ai sa ramai multa vreme un apicultor de duminica !!!....

E problema mea! Daca tu confunzi ingineria cu mura in gura...e problema ta!

probiema ta? din problema ta am stat pe tusa o saptamana pe topicul asta , provocati si dupa aia banati , stergeti ce nu va convine... CARE SUNT INTERESELE , CE AR FII SA LE ANALIZEZE JUSTITIA , SA AJUNGA ACESTE REPLICI PE FORUMURI DIN VEST SI IN PRESA , TU AI IMPRESIA CA ESTI CHIAR IN JUNGLA ? ESTE UN FOR DE DEZBATERE PUBLICA SI EU AM LANSAT O INTREBARE PENTRU A DEZBATE SUBIECTUL CIVILIZAT!
AM mai amintit de INVIDIE SI ORGOLII, ESTE CIUDA LA CINEVA CA POSED MAI MULTE CUNOSTIINTE DECAT acel cineva?
giovanni

Mesajde Mircea_63 » 26 Mar 2013, 09:51

Giovanni, cauti conflicte! De ce?

Ce nu intelegi din postarea mea? M-am straduit sa te conving sa participi la dialog si nu la conflicte. Ceea ce citezi din Jenica67 -omul cel mai pasnic de forum si care chiar n-are nicio treaba cu tine- n-are legatura cu tine. Reciteste si gandeste-te! Si nu atrage oameni de buna credinta in noi conflicte.

Repet rugamintea de a folosi un limbaj mai clar si a renunta la atitudinea ostila.

Daca m-am adresat tie, am facut-o in interesesul bunului mers al forumului si nu pentru ca as avea ceva personal cu tine.

Electorat? Ti-se pare ca aici e concurs si are cineva ceva de demonstrat? Demonstreaza domnule!
Eu unul nu am nimic de demonstrat. Te-am invitat la dialog, nu la concurs, demonstratii, electorat si certuri.

Am sperat sa gasesc un partener de dialog, dar nu-i musai. Vrei sa te certi in continuare?
Da-i inainte, succes, pe mine unul, m-ai pierdut la faza asta. Nu particip!

Sa fii sanatos!

LE Vad ca ai postat intre timp. La ce ai scris, nu ramane decat... sa-ti urez tot multa sanatate.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Mircea_63 » 26 Mar 2013, 09:55

giovanni scrie:
Mircea_63 scrie:
Badea. claudian scrie:Paiii!....daca preferi asa rspunsuri ,adica " mura' ngura ".!...bre nea Mircea si nu vrei sa dezlegi" mistere "apoi eu cred ca ai sa ramai multa vreme un apicultor de duminica !!!....

E problema mea! Daca tu confunzi ingineria cu mura in gura...e problema ta!

probiema ta? din problema ta am stat pe tusa o saptamana pe topicul asta , provocati si dupa aia banati , stergeti ce nu va convine... CARE SUNT INTERESELE , CE AR FII SA LE ANALIZEZE JUSTITIA , SA AJUNGA ACESTE REPLICI PE FORUMURI DIN VEST SI IN PRESA , TU AI IMPRESIA CA ESTI CHIAR IN JUNGLA ? ESTE UN FOR DE DEZBATERE PUBLICA SI EU AM LANSAT O INTREBARE PENTRU A DEZBATE SUBIECTUL CIVILIZAT!
AM mai amintit de INVIDIE SI ORGOLII, ESTE CIUDA LA CINEVA CA POSED MAI MULTE CUNOSTIINTE DECAT acel cineva?

Badea zicea ca voi ramane apicultor de duminica. La asta i-am raspuns ca e problema mea!

Giovanni, zici ca d`aia ai stat pe tusa o saptamana? :o E clar ca vorbim limbi straine!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Albinel » 26 Mar 2013, 10:01

Buna dimineata dragi colegi..!! sper sa nu iasa si de aici o noua banare..
as fi vrut totusi sa inteleg ceva din postarile lui giovanni..mentionez ca nu am nimic cu dansul si chiar nu i-am urmarit activitatea pe forum..poate-i vina mea ca nu l-am inteles ,poate nu am citit postarile dansului indeajuns de atent..poate va incerca sa fie mai clar in exprimare si sper sa nu mi-o ia in nume de rau..
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CRESTEREA MATCILOR