Prima pagină APICULTURA GENERALA CRESTEREA MATCILOR

Discutii despre diferite metode de crestere a matcilor in stupina , imperecherea matcilor , transport si introducere in noile familii de albine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: CRESTEREA MATCILOR

Mesajde italianu » 04 Dec 2013, 19:21

giovanni scrie:
italianu scrie:eu trag linie pe la sfîrsitul lui...ianuarie! ;)

Adica cesterea s au pregatirea de iernare termini in ianuarie

Pai daca am crescut matcile bine , am facut treaba buna si in primavara am acelasi numar pe care l-am bagat la iernat.:-)
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde kamy » 05 Dec 2013, 08:47

Hai nu fiti copii,sau nu l-ati cetit bine pintre randuri pe italiano,pentru asta baza e ca multivitaminele alea minune,cu cat il hraniti cu baza si intrigi rezultatu o sa fie pe invers de parca-l serviti cu spanac!
Da amu pentru hailanti ramane valabil vorba lu vecinu-meu,,io am fost tare c-am putut rabda,,adica o trecut si trenu peste el si tot n-o murit ,ase ca va invit pentru cei mai slabi de injer nu stati pa sine da fluiera acceleratu da italia!
kamy

Mesajde jenica67 » 05 Dec 2013, 09:28

Io cred ca noi avem prejudecati. Daca un roman mutat in Italia, Germania, America se simpte ca acolo este casa lui, ce ati vrea sa zica : la aia in Ameica ....... ?? Cu atacul la persoana nu sunt de acord, ca aici noi schimbam idei, nu incercam sa terfelim pe unii, sau pe altii, sa parem noi mai grozavi.
jenica67

Mesajde italianu » 05 Dec 2013, 22:50

Las sa vorbeasca,da numa asa la caterinca,ca niscai învataturi nu bagă,ca deh,strică!
S-a scris o pagina intreaga de ,,off-topic",cu fiecare ce simte in legatura cu cei plecati din tara,dar,culmea,azi m-am uitat pe vechiul forum,si n-am prea vazut mare lucru in legatura cu cresterea matcilor.
Si hop,a venit unul PLECAT din tara ca sa spuna ce stie,si imediat cuiva nu i-a convenit.
Din partea mea,Craciun fericit si un calduros La multi ani de aici ,de la mine, din Italia! ;)
italianu

Mesajde ignatov andrei » 05 Dec 2013, 23:13

Italiene, de ce esti rau? De mine nu spui nimic ca i-am dat si eu un pic de viata? Vrei sa plang?
ignatov andrei

Mesajde Mircea_63 » 05 Dec 2013, 23:18

jenica67 scrie:Io cred ca noi avem prejudecati. Daca un roman mutat in Italia, Germania, America se simpte ca acolo este casa lui, ce ati vrea sa zica : la aia in Ameica ....... ?? Cu atacul la persoana nu sunt de acord, ca aici noi schimbam idei, nu incercam sa terfelim pe unii, sau pe altii, sa parem noi mai grozavi.

Precizez ca in ce am scris mai sus, nu m-am referit la Italianul nostru de pe forum, ci la antipatia fata de unii care au uitat de unde au plecat. Unii chiar din propria mea familie. Nu e cazul lui.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde italianu » 05 Dec 2013, 23:29

ignatov andrei scrie:Italiene, de ce esti rau? De mine nu spui nimic ca i-am dat si eu un pic de viata? Vrei sa plang?

Andrei,tu nu te numeri printre cei care nu spun,si ca si tine mai sint citiva ,chiar daca nu-i pomenesc,ei exista si au respectul meu.
In ce priveste pe ceilalti lasa-i sa tacă.
italianu

Mesajde ignatov andrei » 05 Dec 2013, 23:31

Asa da! Mi-a trecut! Multumesc!
Sa stii ca am sa mai spun (da numa' la copiii cuminti)!
ignatov andrei

Mesajde giovanni » 06 Dec 2013, 00:52

Uşor de NV ITALY poate înţelegi si înveţi ceva de aici,eu ştiu sa fac din astea si cum se face acolo si cum se face aici,astea fiind o părticică din ce fac eu,si îţi mai spun ca undeva pe la începutul .............. eşti pe langa subiect,dar este problemă ta si îţi mai spun odată rămâi la problema ta si numai a ta lasă i pe alţii sa se amarasca cu ciurucuri cum vezi in clipul acesta,informaţii sunt destule dar nu vin singure,nu le place aroganta!

Trimis de pe X10 Sony Ericsson
Nu intotdeauna citind poti si invata...
http://APIgiovanni.sunphoto.ro
giovanni

Mesajde ignatov andrei » 06 Dec 2013, 01:39

Stima Don Giovanni!
Esti matale rau, chiar vrei cu filmuletul asta sa inchizi ceva gurite, dar eu iti spun, cu tot respectul, ca... ori nu te intereseaza calitatea, ori chiar nu stii (nu-i nicio crima), ori matcile alea nu sunt pentru matale!
Te rog mult, nu te supara!
Cand dam cu piciorul intr-un caine... stii matale cum vine!
ignatov andrei

Mesajde italianu » 06 Dec 2013, 06:08

giovanni scrie:https://www.youtube.com/watch?v=uzGW2nvDTcQ Uşor de NV ITALY poate înţelegi si înveţi ceva de aici,eu ştiu sa fac din astea si cum se face acolo si cum se face aici,astea fiind o părticică din ce fac eu,si îţi mai spun ca undeva pe la începutul .............. eşti pe langa subiect,dar este problemă ta si îţi mai spun odată rămâi la problema ta si numai a ta lasă i pe alţii sa se amarasca cu ciurucuri cum vezi in clipul acesta,informaţii sunt destule dar nu vin singure,nu le place aroganta!

Trimis de pe X10 Sony Ericsson

pai hai s-o luam babeste,ce n-ai inteles din ce am scris ?
Dupa cum vad ai fost in Italia,probabil si ai vazut cum se lucreaza aici,ca demonstratie ,salopeta pe care o porti,dar ori ai fost la cineva care nu stia ori nu ti-a aratat tot ce stia,asta nu-i problema mea.
Iti dau un pont rama cu botci dupa 24 de ore se poate scutura usor de albina de pe ele,fara a suferi cu nimic.
Eu cresc botcile in 9 rame de puiet,stii aici, la noi, in Italia,la un moment dat avem exces de rame cu puiet,din cauza dezvoltarii explozive,a cunoasterii stuparitului, a selectiei regine performante s.a.m.d .
In concluzie, avem mult material biologic la dispozitie .
Informatia ,gresita de alt fel,cum ca albinele nu au nevoie de prea multa stimulare m-a lasat de a dreptul crucit,dar cum spunea colegul Andrei,ori botcile nu-s ptr tine,deci ptr vinzare,ori esti pe .....lînga ca si crescator.
Abundanta n-o stricat nimanui,cu atit mai putin in cresterea viitoarelor regine

Cam atit,da daca-mi mai aduc aminte ceva,o sa revin!

P.s. Informatia cea mai buna ti-ai insusit-o ,aici in Italia:ca albinele au ac ,si împung,ca de-ar avea coarne........ :lol:
P.s.s. Trimis de pe Nokia N8 in miez de noapte :D
italianu

Mesajde italianu » 06 Dec 2013, 06:39

sper ca cei care ma cunosc si ma apreciaza,sa rida putin , de cita„aroganta” am dat dovad ;) ã!
italianu

Mesajde ignatov andrei » 06 Dec 2013, 10:44

ghitacusman scrie:de regula ,familia de albine renunta la roire (la botci ) pentru un cules puternic.Asa ca o stimulare prea puternica nu-i benefica .

Ne spui si noua, daca nu te superi, ce denumire poarta "regula" la care faci referire?

italianu scrie:sper ca cei care ma cunosc si ma apreciaza,sa rida putin , de cita„aroganta” am dat dovad ;) ã!

Pai da, mai ITALIENE, esti arogant si secretos! Nu ne-ai spus de "fasonarea botcilor" la recoltarea din starter! Esti rau, ce sa mai...
Nici in filmuletul lui Giovanni n-am vazut asa ceva si nici vreun gest care sa tradeze intentia ca ar dori s-o faca, sau ca ar sti ca trebuie facuta, dar o tine "SECRET"!

P.S. I-am urmarit si falangele de la degete (lui Giovani) si n-am vazut nimic. Deci...
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 06 Dec 2013, 11:09

ghitacusman scrie:este regula care tine albinele in viata fara ajutorul omului ,daca nu te superi . Cred ca-i suficient PUNCT

Sazi ghinisor, frate, si asculta! Daca faci doica asa cum trebuie, poate sa fie culesul cel mai mare, sau stimularea pe care o vrei tu (se face rachiu in hranitor ca nu-ti trag de acolo), dar nu renunta la botci! Eu cred ca nu-i suficient, sunt multe de vorbit pe tema asta!
Sa fii iubit!
ignatov andrei

Mesajde ovidiu_78 » 06 Dec 2013, 11:21

ignatov andrei scrie:
Pai da, mai ITALIENE, esti arogant si secretos! Nu ne-ai spus de "fasonarea botcilor" la recoltarea din starter! Esti rau, ce sa mai...
Nici in filmuletul lui Giovanni n-am vazut asa ceva si nici vreun gest care sa tradeze intentia ca ar dori s-o faca, sau ca ar sti ca trebuie facuta, dar o tine "SECRET"!

P.S. I-am urmarit si falangele de la degete (lui Giovani) si n-am vazut nimic. Deci...

dezvoltati dumneavoasta atunci?? :roll: va rog.... :)
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde ignatov andrei » 06 Dec 2013, 11:34

ovidiu_78 scrie:
ignatov andrei scrie:

dezvoltati dumneavoasta atunci?? :roll: va rog.... :)

Nu te supara Ovidiu, dar daca nu este scris "nicari", crezi ca ma apuc eu "sa bat campii"?!? Eu am spus-o pentru "crescatori" ca prea s-au inmultit, de s-au speriat apicultorii si au fugit sa cumpere matci prin alte tari. Daca sunt asa de multi si de buni, de ce se intampla acest fenomen?
Cine nu si-ar dori clienti de talia lui Guist? Dar au marfa care sa-l satisfaca?
Dezvolta tu...!
ignatov andrei

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CRESTEREA MATCILOR