Prima pagină APICULTURA GENERALA CRESTEREA MATCILOR

Discutii despre diferite metode de crestere a matcilor in stupina , imperecherea matcilor , transport si introducere in noile familii de albine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Nucleu de imperechere

Mesajde Stuparul Junior » 08 Noi 2017, 15:13

Buna ziua dragi stupari. Am vazut pe youtube apicultori care in loc sa bage matca vgina intr-un nucelu de imperechere si apoi sa o transfere intr-un roi, acestia iau un stup normal, ii pun 3 rame cu tot cu albina acoperitoare. Dupa aceptarea matci, acestia adauga rame in stup si transforma asa zisul nucleu intr-un roi. As vrea sa stiu daca aceasta metoda este un corecta pentru ca am citit undeva ca ar fi o metoda paguboasa. As vrea ca anul viitor sa nu ma mai complic cu mininuclee si sa folosesc aceasta metoda (pentru crearea unor roi noi, nu pentru inlocuirea matci batrane dintr-o familie).
Stuparul Junior
 
Mesaje: 11
Membru din: 08 Noi 2016, 16:06

Re: Nucleu de imperechere

Mesajde kiloz » 08 Noi 2017, 21:17

Pâguboasâ pentru cine produce matci in serii mari. Dar daca cresterea faci pentru tine ,cu cît mai mare e pornirea cu atit mai buna poate sa fie urmasul produs.
Calitatea foarte mult depinde de microclimatul asigurat in timpul cresterii si inperechierii!
Exista o cantitate minima de indiviz care poare sa asigura si calitate!
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz
 
Mesaje: 1727
Membru din: 23 Feb 2011, 15:08

Re: Nucleu de imperechere

Mesajde peterneamt » 08 Noi 2017, 21:38

kiloz scrie:Pâguboasâ pentru cine produce matci in serii mari. Dar daca cresterea faci pentru tine ,cu cît mai mare e pornirea cu atit mai buna poate sa fie urmasul produs.
Calitatea foarte mult depinde de microclimatul asigurat in timpul cresterii si inperechierii!
Exista o cantitate minima de indiviz care poare sa asigura si calitate!

Corect !
ps. o bună izolație este absolut necesară alături de alte măsuri... , amplasați nucleii mai departe de familiile cu mătci ...dezertarea..., amplasați nucleii astfel încât la orele prânzului să fie în soare,,,orientarea..., să nu fie în culoarul de zbor a altor familii....nu contează lada.... ci spațiul ocupat de albine să fie restricționat de diafragme și bine izolat termic....vizibil...nucleii mici acceptă mai bine virginele dar rezultatele sunt mai slabe față de nucleii cu albine multe... ;)
Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4591
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19


Înapoi la CRESTEREA MATCILORCine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori