Prima pagină APICULTURA GENERALA CRESTEREA MATCILOR

Discutii despre diferite metode de crestere a matcilor in stupina , imperecherea matcilor , transport si introducere in noile familii de albine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

"Excursie apicultura si reginele Ligustica"

Mesajde Imkerlein1969 » 09 Noi 2023, 23:38

Dragi colegi apicultori,

Din pacate nu vorbesc romana si am tradus acest text folosind Google Translate.
Am citit asta și aici pe forum și de obicei, traducerea funcționează. Cu toate acestea, unii termeni apicol sunt traduși incorect și apoi au un sens distorsionat în context.
Sper că înțelegi despre ce este vorba!

Pe scurt, mi-ar plăcea să cumpăr Ligustica pură, inclusiv matci cordoveni, din România.
Vă rog să evitați discuțiile despre rasă aici, dacă este posibil!

Pentru persoana mea:
Sunt apicultor din 2013 și am primit câteva matci italiene Ligustica în 2014. Cu toate acestea, după aproape doi ani am trecut complet la Buckfast. Cele mai tinere larve le-am luat de la o mamă reproducătoare a unui crescător renumit. Împerecherea în această serie și în anii următori a avut loc într-o stupină sigură pentru împerechere cu colonii de drone adecvate cu o zonă protejată de stat de 7 kilometri în zonă. În fiecare an, numai coloniile de albine cu aceeași origine ca și actualele colonii de reproducere a dronelor au voie să rămână acolo. Nu aveți voie să faceți drumeții acolo.
În anul următor, am crescut aceste matci cu proprii mei descendenți împerecheați.

Acum as vrea sa incerc din nou cu 5-6 matci Ligustica. Din moment ce Ligustica pare a fi destul de comuna in Romania, acum incerc sa obtin informatii cu privire la o posibila achizitie.
Aștept cu nerăbdare sugestiile și sfaturile voastre despre cum să procedați!
Deoarece publicitatea pe forum poate fi interzisă, sunteți binevenit să-mi trimiteți un mesaj privat cu persoanele de contact corespunzătoare!
Eu însumi am găsit doar principalul furnizor de matci cu „Donau” în nume.

Pe de o parte, transportul albinelor matci nu este optim din cauza timpului necesar.
Mătcile trebuie îndepărtate din cutiile de împerechere și adăugate albinele însoțitoare.
Apoi cuștile sunt alocate conform comenzilor. Apoi are loc transportul expres. Regina este așadar în afara unei mici colonii timp de cel puțin trei zile! Dacă pierd livrarea, se va adăuga o zi în plus!
Ar fi cea mai ușoară și ieftină variantă, dar cu siguranță le-ar strica matcilor!

Ideal ar fi dacă aș putea achiziționa matci de diferite origini pentru a compara acest grup mic și mai târziu să am material din alte origini pentru împerechere.

De aceea ar fi bine să obțineți câte o matcă de la apicultorii A - F sau linii diferite de la un crescător.

Anul acesta am fost in Romania, apoi cateva zile in Bulgaria la mare. Cel mai simplu camping, dormit într-o mini-mașină chiar la munte sau la mare. Natură și drumeții, priveliște mănăstiri frumoase și lenevi la malul mării... A fost grozav!

Îmi imaginez că voi fi de acord pe o perioadă aproximativă de timp cu contactele pe care sper să le primesc. Acest lucru se va decide în primăvara viitoare în funcție de vreme.
Îmi petrec din nou câteva zile de vacanță în România...
De asemenea, aș fi bucuros să ajut apicultorul respectiv timp de o zi gratuit cu orice lucrare care trebuie făcută oricum. Pe de o parte, să învăț alte lucruri legate de apicultura, pe de altă parte, să am contact social și, de asemenea, că albinele mele pot zbura.

Încep apoi de ex. B. Aproximativ, mergeți la Marea Neagră și vizitați apicultorul A. Ridicați regina de acolo, poate vă puteți ajuta pentru o zi. Următoarea ora de prânz ceva mai în interior până la Apicultorul B... Și tot așa spre Oradea sau Arad.

Dar nu vreau să iau reginele cu mine în cușcă.
Da, știu că ce urmează nu este oficial corect!!! vreau sa fac contrabanda...

Albinele mele vor fi examinate din nou în luna martie pentru depistarea larvelor de Paenibacillus, acarienilor Tropilaelaps și gândacilor mici de stup și va fi, de asemenea, efectuată o examinare microbiologică a fagurilor alimentare. Voi primi apoi un certificat oficial de lipsă de boală veterinară. Oficial, însă, probabil că ar trebui să am un CITES pentru a aduce albine în zona UE.
Pentru ca as crea cutii Mini Plus (dimensiune 6 x jumatate fagure Dadant) cu faguri de hrana, albine si faguri de puiet ajustati in timp. Albinele cresc o regină rea. Dar înainte de a ecloziona, celula ar fi spartă. Toate celulele de puiet sunt acum acoperite. După două-trei ore, noua matcă este adăugată în cușcă și ar trebui să fie acceptată fără probleme. Albinele tinere care apar întineresc colonia și îngrijesc matcă.
Dacă sunt ridicați de la diferiți apicultori, albinele pot zbura când sosesc, dar trebuie doar să fie închise și păstrate la rece seara pentru că eu aș fi condus la următoarea prânz.

În general, nu a fost ideal din cauza zborului repetat în fiecare zi, dar a fost cel mai bun pentru regine!

Sau încercați să obțineți linii cu adevărat diferite de la un singur furnizor? Dă-mi cutiile și o lasă pe regina să se așeze în cușcă.
Ma duc cateva zile la munte sau la mare...
Apoi iau și conduc acasă în fiecare noapte și dimineață. Luați o pauză în timpul zilei până seara și lăsați albinele să zboare...

Sau ce alte soluții sensibile există?
Aici, la noi, Ligustica este disponibilă doar sub formă impură. Aceștia sunt urmași care au fost apoi împerecheați în stupina normală.
Există crescători de albine Ligustica în Ungaria? Italia ar fi puțin mai aproape decât România... Probabil că nu e așa ușor să iei regine din Danemarca...

Cu stima
Jan
Imkerlein1969
 
Mesaje: 1
Membru din: 09 Noi 2023, 16:39

Re: "Excursie apicultura si reginele Ligustica"

Mesajde jonny_it » 11 Dec 2023, 13:08

Ligustica nu este foarte folosita in Romania, aici se foloseste mult carpatina, carnica si buckfast, mai rar ligustica si caucaziana.
Scrieti-mi un mesaj pe whatsapp: +40 721 771 511 si va intrum eu de unde gasiti ligustica.
De unde sunteti? Vorbiti engleza?
Avatar utilizator
jonny_it
 
Mesaje: 5470
Membru din: 23 Feb 2011, 16:21
Localitate: Piatra Neamt / Iasi / Vaslui / Oslo


Înapoi la CRESTEREA MATCILOR



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori