Prima pagină APICULTURA GENERALA RASE SI HIBRIZI DE ALBINE

Discutii despre rasele de albine existente in Romania si in lume . Albinele sunt insecte zburătoare, clasificate în cadrul superfamiliei Apoidea din cadrul subordinului Apocrita, care mai....
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Apis Mellifera Fraieritus

Mesajde paul » 17 Aug 2012, 23:52

janese scrie:taceti ca vulpea in papshoi..nu ziceti nimicutza!!!! :P

Pai nea Jane , noi ce sa zicem ??? Daca matale care-i "ispitesti" mai ceva ca-n pustia Carantaniei si abia , abia scoti cu forcepsul ceva ... maruntis . ;)
Noi zicem ... hai nea Jane !!! :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Donbazil » 17 Aug 2012, 23:54

Donbazil scrie:[quote="janese"
stiti ce e rau pe forum???...daca raspunzi unuia,ca deh..... te manca-n c*r si n u poti sa taci...pai fi sigur mai urmeaza o avalansa de intrebari...de mai bine stateai dracu in banca ta!!!

Sal'tare!
Uite d'aia-l iubesc io pe JANESE!....
Are omu' asta un stil neaos de a le zice lucrurilor pe nume, ceva de speriat.....
Si cata dreptate are!.....
Dau o rachie cand ne intalnim fratela!.......
Sal'tare!
Donbazil - Faget :)[/quote]

Sal'tare!
Pai credeam c-ai priceput din prima! :lol:
Nu ma manca-n c.....si pot sa si tac - cand vrea muschii mei!....
Uite-asa de-a dreaq....
Am, da nu recunosc.....Stiu da' nu mai zic.....Na!.....
Pai cui sa zic bre?" La aia care mai iau cu "TU" si MAH", da' ei nu stiu cate zile traieste trantoru'?....
Am mai spus-o : Cine vrea sa invetze sa vina sa lucre in stupina, alaturi de mine, sau - sa dea banu'.....Si invatza de pe net....
Sal'tare!
Donbazil - Faget :idea:
Ultima oară modificat de Donbazil pe 18 Aug 2012, 00:02, modificat 1 dată în total.
Donbazil

Mesajde Ruben » 17 Aug 2012, 23:55

jonny_it scrie:Ruben .. valoaroase pentru productia de miere si polen, nu AVEAM de gand sa le vand. Acum nu mai am nici o familie cu matci carnica sau urmase ale acestora.

Man, uite ce am vrut sa zic.

Daca eu am o mama f0 buna si trag din ea matci de productie, acestea vor fi bune.

Daca un crescator experimentat are o f0 buna si trage din ea matci de productie, acestea vor fi bune+.

Adica, teoretic, POT FI si la noi in tara crescatori de Carnica sau alte rase, buni.
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde jonny_it » 20 Aug 2012, 11:14

@Ruben

La carnica nu este o problema cu cresterea ca se rezolva usor.
Sunt crescatori buni de matci in Romania. Poate nu au conditiile si tehnica din Germania dar asta nu inseamna ca nu fac o treaba buna.
jonny_it

Mesajde bucursorinelionel » 21 Aug 2012, 16:07

@ janese
Citeste, te rog, ce am postat la "intretinerea albinelor" pe subiectul deschis de Cristi Vidican la "stupul cu doua matci". acolo ti-am facut o dedicatie...sau te-ai facut ca nu ai vazut-o...???
Am realizat ca ti-ai modificat putin optica, rasfoind putin forumul, ai inceput sa organizezi informatia cerand specificatii de conditii si factori...
Totusi, cand ai de gand sa mai si oferi in afara de ce primesti...???
Pe cand un schimb de informatii similar cu ce ti-am oferit...??
Pe cand un raspuns egal la nivel de calitate si cantitate la ce ti-a raspuns Johnny....?????
Iscoditorule...!!!...Ispititorule...!!!
Cosmarule...!!!
Sau sa iti fac un descantec de deochi...??...( l-am cules din zona Hategului acum 2 ani...dar s-ar putea sa nu dea roade...la Dambovita se poarta cu marama...sau nu...???)
bucursorinelionel

Mesajde janese » 21 Aug 2012, 16:29

nu am bagat in seama pentru ca am considerat ca 84dmp este gogoasha....in rest tot ce am avut de zis...de aratat...eu am aratat...nu am secrete....de facut mari observatii sau ,,cercetari"...nu am facut...nici nu ma pricep si nici nu am timp...la albine fac doar ce-mi trece prin cap!!!
revin...din ,,maldarul de agende"...si din,,stupine in giurgiu si arges" zi-ne si noua cate ceva!!!!...asaaa......nesistematizate!!!!!
treaba cu conditiile...raspund: in orice conditii!....dar pe acelasi lot si cat mai numeros!...cum fac eu cand trag niste concluzii?..pai e simplu....ii iau la rand...asta de care e????cum se comporta...cum are puietul dispus...ce a facut cand am deschis stupul???si-mi fac o idee...apoi trec la altu...asta de care e??? daca e de acelasi typ atunci il compar cu cel dinainte..daca nu..atunci imi fac alte idei si urmaresc la altul de acelasi neam...aceleasi intrebari care mi le-am pus la primul!!!!...azi asa..maine asa....imi fac o parere despe albina aia...despre ailalta..etc..etc
ps...hai sa-ti mai zic una....am avut pana duminica pe langa catul de 1/1 gol (axtras dupa tei)sau cu puiet si cate un cat de 1/2,sau doua de 1/2 ca rame capacite. Pe acelasi stup..lasate acolo pentru zile negre...duminica am luat toate caturile pline cum am zis mai sus...cu gand sa imprastii aceste rame cu miere la roii de acasa...cu gand sa nu mai dau banii pe zahar...si nici pna nu am!...a doua zi...le-am dat roilor cate unu doua rame dupa diafragma.- care acum sunt aproape familii-ca astia vor fi familiile de productie (de baza) de la anul!
Jaleeeee la stupii de productie de anul astaaa!!! absolut toate familiile de productie de anul acesta sunt seci...dar seci de mancare!!!au urcat tot sezonul..,,totul sus"!acuuu..cu DUMNEZEU inainte!..ca nu am bani sa iau zahar!!!de tratat i-am tratat.....de populati sunt populati....ce e interesant ca au puiet destul pentru zona si timpul asta...ce-or mancaaa...nu stiu!..la iarna TURTA LA PUTERE!!!!!DECAT CA LA MINE IARNA INCEPE DIN SEPTEMBRIE-OCTOMBRIE!!! :lol:
janese

Mesajde jonny_it » 21 Aug 2012, 16:50

nea Janese, nu ar fi mai simplu sa le dai ceva "macare" acum, inca nu este foarte tarziu; acum nu se uzeaza prea tare, nu trebuie sa stai prin zapada si nici nu le deranjezi :)
jonny_it

Mesajde janese » 21 Aug 2012, 17:27

n-auzi ma ca acu nu am bani????daca o sa am o sa le dau...acu nu am morcovu-n c*r!!!cand mi-o intra...gasesc eu bani!!!!!!!asta e una...si a douaaa.....daca in fiecare an am facut asa si mi-a mers....ce sunt prost sa fac altfel????
am mai zis...intr-un an..soacramea pe 26 decmbrie...zice hai ma la stupi...era un geru dracuuu...eu...nu merg bre..ca nu am chef...s-a dus ea...si s-a uitat si la aimei!...peste o saptamana maxim toti ai mei inchideau ochii!!!!si a facut soacra-mea turte..si le-a pus si la ai ei si la ai mei...peste doua saptamani iar a zis hai ma la stupi...nu merg bre..care vrea sa traiasca ...sa traiasca...care vrea sa crape..sa crape...si i-a tinut soacra-mea pe turte..pan la primavara!!! si au iesit bine mersi...deci se poate!!!!
ma uitam pe un topic..unde intreba unu de iernare pe miere de floare!!!!si mi-am zis in gandul meu...luxus!!!!!! :lol: eu de cand ma stiu nu am pastrat nici macar o rama der salcam...sau alte ,,mercedesuri apicole"deh....am trait din saracie!!!!
janese

Mesajde gh.pana » 21 Aug 2012, 17:52

Domnule Janese ! Cred ca exagerati sau mai de graba vreti sa vedeti reactia unora dintre noi.
Nu e bineeeeeee....domnuuuu.... cheeeestor , nu e bineeeee ! Mi-e tema ca sunt multi carora le esti model. Nu eeeee...bine domnule
sa glumesti cu o problema vitala pentru albine, mai ales ca sustii ca le si iubesti.
gh.pana

Mesajde jonny_it » 21 Aug 2012, 20:35

nea Janese, te imprumut? fara gluma.
jonny_it

Mesajde teinegru64 » 21 Aug 2012, 21:02

Normal ca iti permiti. Am zis ca imi fac concediul...la munte .Dar am avut de extras.....la greu.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde georgeanelka » 22 Aug 2012, 01:58

janese scrie:
a_costy, alin m, alt stupar, AS_Rat, B-father, Bing [Bot], danut, Dila Daniel, Donbazil, dumi65, dysistuparu, genutzu, georgeanelka, gh.pana, Gheorghvici I, Google [Bot], Google Adsense [Bot], gyltv09, Ioan Guist, janese, Jean Valjean, jonny_it, katu_catalin, Kostas, Leon, Makedonu, marinlm64, mary77, mircea, mircea_tm, Mishu05, modigliani, MSNbot Media, nicu68, nifionut, Passiflora, paul, Ruben, stefeug, tibik1, un stupar, vasile54, yrynel_clau
taceti ca vulpea in papshoi..nu ziceti nimicutza!!!! :P

Sa traiti nea janese, sant bebelus in lucrul cu albinele si evit sa mi dau cu parerea pentru a nu indruma gresit colegii incepatori, mai ales cand vine vorba de rase de albine. Ma gandesc ca albina noastra carpatina ar avea un atu fiind in elementul ei, acomodata intrutotul cu relief, clima, culesurile autohtone. In final orice rasa are puncte forte, mai inportant ( cred eu) este sa avem noi capacitatea sa gestionam o familie cat mai puternica in fiecare cutie la momentul optim. Sanatate si spor in tot ce intreprindeti !
Existam vremelnic prin ceea ce luam din jur, dar vom trai vesnic prin ceea ce daruim!
georgeanelka

Mesajde janese » 22 Aug 2012, 07:25

ma..e bine sau nu... eu asta fac!!!
nu traiesc din albine...deci imi permit sa fac orice prostie!
nu e ortodox ...dar se poate si asa!....toata treaba la mine este sa perpetuez specia!!!intr-un an mai mototolit...in altul ies mai bine din iarna...vezi in urma ca eu am zis p-a dreapta in fiecare an.,.....cand am inceput sa pun turte...etc etc(era un topic...turta la putere!!!!
janese

Mesajde Bambucha » 22 Aug 2012, 15:35

Nici eu n-am mai mult de 4 rame (volum dadant) de puiet, pana si in nuclee s-a redus ouatul :P Bine ca le am si p-astea! Interesant e anul asta, ca la rama dadant nu s-au blocat deloc cuiburile la floarea soarelui! Si la mine chitaie dadantii ca la nenea Jan!
Cica carnica de slovenia si-a stopat deja ouatul!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde teinegru64 » 22 Aug 2012, 19:01

Donbazil scrie:
Donbazil scrie:[quote="janese"
stiti ce e rau pe forum???...daca raspunzi unuia,ca deh..... te manca-n c*r si n u poti sa taci...pai fi sigur mai urmeaza o avalansa de intrebari...de mai bine stateai dracu in banca ta!!!

Sal'tare!
Uite d'aia-l iubesc io pe JANESE!....
Are omu' asta un stil neaos de a le zice lucrurilor pe nume, ceva de speriat.....
Si cata dreptate are!.....
Dau o rachie cand ne intalnim fratela!.......
Sal'tare!
Donbazil - Faget :)

Sal'tare!
Pai credeam c-ai priceput din prima! :lol:
Nu ma manca-n c.....si pot sa si tac - cand vrea muschii mei!....
Uite-asa de-a dreaq....
Am, da nu recunosc.....Stiu da' nu mai zic.....Na!.....
Pai cui sa zic bre?" La aia care mai iau cu "TU" si MAH", da' ei nu stiu cate zile traieste trantoru'?....
Am mai spus-o : Cine vrea sa invetze sa vina sa lucre in stupina, alaturi de mine, sau - sa dea banu'.....Si invatza de pe net....
Sal'tare!
Donbazil - Faget :idea:[/quote]
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde Donbazil » 22 Aug 2012, 23:30

Sal'tare!
Pai varu'.....
M-ai citat de m-ai rupt, da' practic ce-ai vrut sa zici?......Sau daca nu-i de pus pe forum suna-ma si zi-mi de la obraz....Ca de la tine nu ma manii ca te stiu baiat subtzire.....Cu scoala....
Sal'tare!
Donbazil - Faget :) :) :

P.S. Da' n-ar fi oare bine sa revenim la "cestiune"?..... :shock:
Donbazil

AnteriorUrmătorul

Înapoi la RASE SI HIBRIZI DE ALBINE