de csabio » 15 Mai 2014, 22:08
Parerea mea , daca nu poti sa frecventezi stupina saptamanal si ai familii mai roitoare sau x factori pe care nu le poti stapanii,taiele aripile la matci si pe parcurs o sa vezi unde a fost buba. Poti sa si faci roi cu matca batrana,dar pana cand pana la infinit ? te-ai gandit ca acei roi trebuiesc hranite ca sa se dezvolte si ca dupa ce se dezvolta iarasi va roi ? Da avem nevoie de roi,dar eu am nevoie de roi dupa salcam si asa cum vreau eu, incerc sa fac botci prin transvazare din ce vreau eu care sa eclozeze pe la sfarsitul salcamului si atunci rezolv problema. Selectie non stop,notat tot ca uiti. Media pe stupina se strica din cauza acestor matci roitoare. Am vazut cu ochii mei si acum la salcam in Valea lui Mihai,stupari cu decenii pe spate asteapta ziua cea mare ca odinioara.Nu stiu ce a fost, dar nu mai e.In prezent suntem multi incepatori si multe familii, ca sa supravietuiesti tre sa fii gata de start ,ca in conditiile meteo de azi ai la dispozitie 3-5 zile cu nororc, si apoi poti sa astepti iar 365 de zile.
stima
De ce albinele fac miere? Fiindca au regina,daca aveau presedinte faceau un r...t ;)