O sa caut si eu unul de o talie aproximativa sa introduc vreo 3 kg de albina tanara si o matca din cele mai bune de la mine . . . sper sa il gasesc pana la salcam . . . si i asi dori o viata lunga . . . ca demolatori sunt destui
ignatov andrei scrie:Mai fratilor, eu bag sama ca stimatul coleg confunda circumferinta cu diametrul!
Uitati-va la coaja!
Ce copac cu diametrul de 30cm (cum a calculat si Jenica) are asemenea coaja?!?
Deci... bubulici22, lasa copacul in pace! E mai bine asa!
Diaconu scrie:Dupa cum se vede in imagine cred ca este vorba de diametru
O sa caut si eu unul de o talie aproximativa sa introduc vreo 3 kg de albina tanara si o matca din cele mai bune de la mine . . . sper sa il gasesc pana la salcam . . . si i asi dori o viata lunga . . . ca demolatori sunt destui
bubulici22 scrie:COLEGU SINCER HAI SA NU MAI VB DESPRE LUCRURI DESPRE CARE NU STIM CA DE EX. TU NU CRED CA IN VIATA TA AI PLANTAT 5 COPACI ............. ASA CA TE ROG HAI SA NU MAI VB DE DISTRUGERI .
cristi arad scrie:nu asa se face; exista zone de pastoral la salcam unde tovarasii nostri stupari inghesuie cate 1000 stupi / km liziera; daca culesul se intrerupe brusc pe la jumatate (din cauza vremii ) sau daca vin cu stupii tari de la rapita si incep cateva zile de ploi, stupii tovarasesti incep sa roiasca; asadar nu trebuie decat sa te tzii aproape si sa fii pe faza (ca nu toti roiesc langa stupine), fara insa a taia padureainsa eu nu voi fi niciodata in acea inghesuiala
MyBees scrie:Desi soliciti un sfat nu pari sa ai nevoie de el.
Eu iti pot spune doar ca mi-am inceput cariera de apicultor prin recuperarea a doua familii "salbatice". Una dintr-un zid si una dintr-un horn. Daca ai curiozitatea necesara cauti si gasesti si pozele si cateva detalii.
In momentul de fata, unul din marile regrete pe care le am este ca acele doua colonii nu se mai afla inca in locul in care le-am gasit. In fiecare an ma rog la divinitati sa mai ajunga un roi acolo, insa rugile mele raman fara raspuns.
Mai regret ca la momentul in care am accesat acest forum nu am gasit pe cineva care sa-mi deschida ochii si sa ma faca sa las acolo acele albine.
Iti mai pot spune ca din 2012 monitorizez o familie de albine, in aria de zbor a stupinei mele, care este stabilita in cel mai imposibil loc pe care l-am putea gandi pentru ele. Vibratii permanente, pereti metalici, mediu cu umiditate extrema, etc. Din primavara lui 2012, pana in prezent, adica cel putin 4 sezoane, au supravietuit bine merci fara ajutorul buricului pamantului, numit om. De cate ori ii mai fac cate o vizita, ma bucur ca o gasesc bine, la fel cum ma bucur de cele din propria ograda.
Anul acesta, in lunile mai iunie, am fost apelat de cca. 15 persoane din Bucuresti(te vad aproape) care s-au trezit cu albinele pe proprietate si doreau sa scape de ele. Majoritatea au putut fi recuperate prin simpla scuturare de pe creanga, gard, etc. Cel mai probabil anul viitor aceste apeluri vor fi mai numeroase.
Ma feresc sa-ti dau vreun sfat dar daca rezisti ispitei si lasi acolo albinele, ca material didactic, le mai vizitezi din cand in cand si ma tii si pe mine la curent cu evolutia lor, iti promit ca anul viitor iti "livrez" 2 roi din Bucuresti pe care doar sa mergi si sa ii muti in cutie.
Indiferent de ce solutie alegi ai grija sa alegi pe cea care iti va aduce satisfactia mai mare.
bubulici22 scrie: la cat de mare este zapada pe aici cu siguranta va muri iarna
delorin I scrie:Cu ce vei face fum? Esti sigur ca fumul cu care ai de gand sa evacuezi albinele va fi rece si nu fierbinte sa dauneze copacului?
State scrie:delorin I scrie:C
Delorine , o dam in sf-uri..
Înapoi la INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori