de bucursorinelionel » 27 Mar 2013, 20:25
Domnule Cătălin_CJ,
Nu mă interesează să îmi dai dreptate, cu sau fără ce îmi dai tu (dreptate), eu rămân același...!!Nici mai bun , nici mai rău, nici mai frumos, nici mai deștept...!!
Ideea era să să găsești tu drumul cel bun..., am realizat din puținele tale cuvinte că vrei să faci ceva în sensul dezvoltării stupinei tale dar, presupun, că nu ai mult timp la dispoziție să o dezvolți așa cum îți dorești tu...și știu foarte bine ce înseamnă costurile de întreținere și dezvoltare pentru fiecare familie de albine..cu atât mai mult pentru o stupină de producție..!!
Totuși, intrebările mele rămân valabile, deoarece vreau să te impulsionez să afli mai multe, să poți face singur mai multe, să obții EXPERIENȚĂ !!!
Roiuri poți cumpăra oricând dar un roi viabil trebuie să fie nu pe 3 rame ci măcar cu 2 rame puiet necăpăcit + 2 rame puiet căpăcit+ min. 1 ramă cu albină de acoperire+ 2 rame cu miere și păstură, ca să închizi cuibul stânga -dreapta.Un astfel de roi are șanse 90% să devină familie pănă în august ( min. 8 rame cu puiet), dacă îi asiguri necesarul de hrană atunci când lipsește sau nu e suficient în natură.
Nu te-am întrebat ceva imposibil, acele date le găsești pe forumul acesta, pe cel vechi sau /și pe ”apiardeal.ro”, deci te rog să le cauți, să le scrii pe caietul tău de informații apicole, și să începi să îți pui intrebări asfel încât să răspunzi singur cu cel puțin 2 variante...
Și, chiar te rog să imi răspunzi la ce te-am întrebat...ca să faci dovada faptului că, cel puțin, ai găsit informațiile...dacă le vei și utiliza...avantajul tău..!!!