Daca bine inteleg, zici ca iti poti da seama de faptul ca are de gand sa intre in friguri din faptul ca s-a micsorat?
Bun, te ajuta la prevenirea intrarii in friguri cititul semnelor, informatia ca aceasta stare e pe aproape. Desi sunt semne suficiente faptul ca incepe sa scada ponta, ca scade activitatea, ca nu mai cresc faguri.
Totusi, intrebarea din topic este: Cum previi? Nu de alta, dar un stup intrat in friguri nu mai are nicio alta treaba. Nu cules, nu construit.
Tu ce faci ca sa previi aceasta stare stiind ca de fapt vrei populatie numeroasa, iar populatia numeroasa indeamna la "friguri"?
Sfatul tau, cum ca n-are rost sa mai dai "foite" la crescut...e foarte bun, numai ca nu vad la ce foloseste. Daca totusi pui foi la crescut, le pui degeaba. Eventual lipsa cresterii e un semn ca ceva nu e in regula.
Spune si tu mai pe larg cum e cu cutiuta!
Zici ca pot sa umple o magazie si apoi sa plece? Ale mele au intrat in greva odata cu frigurile.
Tocmai d-aia vreau sa evit asta. Altfel rup saptamanal botcile si le "roiesc" eu cand imi convine. Recunosc ca n-am prea priceput ce vrei sa ne spui.