Prima pagină APICULTURA GENERALA INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINE

Discutii despre metodele de inmultire a familiilor de albine , incepand de la cele mai simple metode si terminand cu cele mai complicate .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: roi artificiali

Mesajde peterneamt » 14 Ian 2019, 12:50

Publicat pe 10 sept. 2018
O recapitulare a alimentelor de tip Top Hive cu uleiurile esentiale pe care le folosesc pentru a impulsiona un roi nou invadat. Rapidul alimentator rotund În interiorul stupului reduce jafurile și acest design nu va scăpa în cadre. Functioneaza.

Adaptor de alunecare rapidă rapidă: https://amzn.to/2Nvqp9I
Brodiile de bază ale broderilor de bază: https://amzn.to/2NyQWmD
Bugzooka Bug Sucker: https://amzn.to/2NDJp6c
BeeSmart Cover Hive: https://amzn.to/2Qkz1yq


Au colectat un roi de albine, acum aproape o saptamana, si au facut minunat pana au venit ploile si temperatura a scazut. A trebuit să-i iau un alimentator cât mai repede. Deoarece stupul nu este perfect la nivel, aveam nevoie de un alimentator care să nu se varsă sau să scurgă în corpul stup. Modulul Rapid Bee Feeder Round Hive Unitatea superioară pare a fi un design frumos. Nu se va scurge pe albine și în stup, indiferent de fluctuațiile de temperatură. Unele alimentatoare cu stil inversat se scurge sau scurg în mod constant când corpul stupului se încălzește cu soarele.
Am adăugat, de asemenea, Brood Booster la apa de zahăr de 50/50, astfel încât aceasta să dureze mai mult în timp ce albinele o folosesc. 50/50 apă de zahăr va începe să se stingă într-o perioadă scurtă de timp fără a adăuga uleiuri esențiale.
Vă recomandăm Honey-B-Healthy, Pro-Health sau Brood Booster pe care îl testez în prezent.
Este posibil ca omul să nu "stimuleze puii", nu există știință care să-l susțină până acum. Gândurile despre uleiurile esențiale în furajele pentru albine sunt că "nu pot face rău", dar nu neapărat de ajutor. Se păstrează apa de zahăr, deci motivația mea aici.
Râul pe care l-am instalat era de aproximativ 3-4 lbs de albine, așa că au cu siguranță numerele pentru a merge înainte de sosirea iernii. Trebuie să le monitorizez îndeaproape și să țin furajele.
Același alimentator de vârf poate fi utilizat pentru hrănirea cu fondant și alte hrane uscate în timpul iernii.
Cred că este subțire și subțire, dar designul este la fața locului, așa că îmi place cu certitudine aspectele practice.
Ventilarea prin zona superioară este importantă în opinia mea, precum și permiterea albinelor să păstreze întreaga cutie de alimentare pentru a ține afară furnici, gândaci de stup și alte crawlere înspăimântătoare care pot folosi acea zonă pentru siguranță sau ca intrare care nu este supravegheată.

Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4575
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: roi artificiali

Mesajde puiuws » 07 Iul 2019, 12:53

Buna ziua ! Un roi care si-a tras botci de salvare mai prima
este o regina imperecheata?
puiuws
 
Mesaje: 20
Membru din: 25 Apr 2012, 11:26

Re: roi artificiali

Mesajde marco68 » 08 Iul 2019, 07:59

Da, dar inainte rupi toate botcile de pe rame, poti sa le scuturi, asa gasesti mai usor toate botcile, iar la doua zile (mai verifici de botci) pui matca naclaita putin si usor cu miere din roi....Daca matca este imperecheata o primesc fara probleme.
Fii ca apa, prietene!
marco68
 
Mesaje: 102
Membru din: 21 Noi 2011, 12:04
Localitate: Alba-Iulia

Anterior

Înapoi la INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINECine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 8 vizitatori