Prima pagină APICULTURA GENERALA INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINE

Discutii despre metodele de inmultire a familiilor de albine , incepand de la cele mai simple metode si terminand cu cele mai complicate .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Plan inmultire roi

Mesajde Raiderbeeman » 10 Apr 2015, 22:14

Salut ,

Sunt nou pe forum dar nu si cu albinele . Acum am 30 familii pe ME ( 7-8 R media , minim 5R si maxim 10R ) . pana acum ( 3 ani ) nu am facut roi deloc pentru ca nu a fost nevoie . Eu fac stationar ( 20 - 40 kg pe sezon ) iar de anul acesta am sa mut stupii la rapita + salcam 1 , salcam 2 , tei + FS . Anul acesta vreau sa fac roii din acesti stupi ca sa ma extind . Am ceva cutii pe 6 rame ( mai caram rame cu miere , puiet ) si vreau sa fac roii in ele . Tinand cont ca roii vor sta pe vatra , am ramas cu o chestie de la DM cu 3 roii de 6R lipiti pe palet . Din aceste 30 de familii ma gandesc ca sa fac inca 15 roi pe 6R la rapita ( 1R miere + 2R puiet + 1R albina scuturata si completat cu
rame cladite + 1 botca) . As avea o parte din ramele cladite pentru toti acesti 15 roi ( 6R / roi )
In acest fel la ce putere ar putea ajunge acesti roi daca vor fi hraniti corespunzator si daca sunt facuti la acea data ? .
Este fezabila o astfel de inmultire ? . Daca matca s-ar imperechea ar fi de ajuns acele 2 corpuri de 6R sau trebuie puse caturi ( ma gandesc la FS ) .
Raiderbeeman
 
Mesaje: 2
Membru din: 10 Apr 2015, 21:41
Localitate: Constanta

Plan inmultire roi

LINK-URI SPONSORIZATE

SPONSOR
 

Înapoi la INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINECine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: yuonyuon şi 9 vizitatori