Prima pagină OFF TOPIC CASA SI GRADINA

Totul despre casa si gradina !
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: tuica din struguri

Mesajde keslereduard » 28 Oct 2014, 21:07

Am si eu o intrebare…..
Am luat ceva tuica de prune de la un prieten si cam are gust de sticla de plastic….omul a tinut-o intr-un bidon de plastic si a capatat un gust asa usor de sticla….
Cum as putea sa scap de gustul ala???

Ma poate ajuta cineva???
keslereduard
 
Mesaje: 1
Membru din: 28 Oct 2014, 21:03

Re: tuica din struguri

LINK-URI SPONSORIZATE

SPONSOR
 

Re: tuica din struguri

Mesajde Mircea_63 » 28 Oct 2014, 23:06

Eduard, sticla de plastic de fapt nu are aroma. Hai sa rezolvam problema.

Ai doua variante:
1. Elimini mirosul. (mai greu)
2. Il acoperi.

1. Faci rost de carbune activ. Daca n-ai de unde, il prepari. Adica zahar ars carbonificat. Pui asta in filtru de cafea si treci beutura peste el. eventual in mai multe ture. Carbunele activ ia din mirosuri si imbunatateste calitatea.

2. Baga boabe de cafea si stafide.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63
 
Mesaje: 5383
Membru din: 15 Mar 2012, 12:55
Localitate: Timisoara

Re: tuica din struguri

Mesajde ignatov andrei » 29 Oct 2014, 00:30

Mircea_63 scrie: Hai sa rezolvam problema.

Ai doua variante:
1. Elimini mirosul. (mai greu)
2. Il acoperi.


Chiar asha... Mircea... crezi ca se poate?!?
ignatov andrei
 
Mesaje: 4031
Membru din: 28 Ian 2013, 18:53

Re: tuica din struguri

Mesajde Ciprian1981 » 04 Sep 2015, 12:14

Am si eu cateva intrebari:
1 . Daca las mai mult must in boasca iese mai multa tuica ?
2 . Daca adaug zahar in boasca (cum adaug ? are timp sa fermenteze? ) iese mai multa tuica?
3. Daca adaug apa in boasca ( ca sa nu mai pun la cazan) iese mai multa tuica .
4. Cum e mai bine pastrarea boascai in saci sau in bena cu apa si zahar pentru a obtine mai multa tuica? acoperita sau neacoperita?
Mentionez ca detin o vie in zona pietroasele 80 la suta otonel restul feteasca , riesling , sazla toate soiuri albe si fac 1 in jur de 1 tona de vin pe an pe care il vand greu ( o buna parte il fac coniac ) de acea prefer sa fac mai multa tuica pe care o vand imediat.
5 . Cu ce cupajez otonelul ca e prea parfumat ?
6. cat timp las vinul pe boasca ? sau e mai bine sa il dau direct prin presa sa nu il mai las pe boasca? Pun sau nu pun drojdie pentru a ajuta la fierbere?
7 cat timp las la fermentat boasca pentru tuica?
As prefera raspunsuri pentru fiecare intrebare punctual.
Multumesc anticipat !!!
Ciprian1981
 
Mesaje: 10
Membru din: 16 Iun 2015, 15:29
Localitate: Urziceni-Ialomita

Re: tuica din struguri

Mesajde paul » 04 Sep 2015, 12:30

1-da
2-da ... adaugi zaharul cu mana
3-nu
4- cum vrei numai sa fie acoperita
5- cu celelate soiuri albe (feteasca, riesling). Cel mai ok iese un cupaj 30% otonel- 70% celelalte soiuri
6 -daca-i cald 2-3 zile, daca nu maxim ...5.
7- pana nu se mai stinge lumanarea.
Cu cat vinzi kg. de struguri ?
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
Avatar utilizator
paul
 
Mesaje: 5022
Membru din: 17 Sep 2011, 12:12
Localitate: falticeni

Re: tuica din struguri

Mesajde maximotgv » 04 Sep 2015, 13:24

2. La 10 l apa calduta adaugi 2 kg zahar si amesteci pana se topeste. Torni apa peste boasca si dupa 14 zile poti distila. Fiecare kg de zahar iti va da 1 l de tuica de 28 grade. Spor.
Avatar utilizator
maximotgv
 
Mesaje: 153
Membru din: 06 Aug 2011, 08:41
Localitate: Pietrari, jud Dambovita

Anterior

Înapoi la CASA SI GRADINA



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 7 vizitatori