Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde Neafiliatul » 08 Noi 2018, 10:18

N-am scăpat de dracu și deja am dat de tatăl lui. Noua clasă de neonicotinoide:SULFOXAFLOR,FLUPYRADIFURON,CANTRANILIPROL,CLORANTRANIPROL

https://www.pan-europe.info/sites/pan-e ... 181106.pdf
Neafiliatul
 
Mesaje: 1023
Membru din: 15 Dec 2013, 12:01

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

LINK-URI SPONSORIZATE

SPONSOR
 

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde Balian » 08 Noi 2018, 10:38

Luptăm noi apicultorii împotriva folosirii neonicotinoidelor, dar agricultura nu
va rămâne niciodată descoperită de substanțe nocive albinelor. :(
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian
 
Mesaje: 733
Membru din: 27 Feb 2017, 18:14
Localitate: Salonta Bihor

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde peterneamt » 10 Noi 2018, 10:30

Dave Hunter - Revoluția albinelor: Cum albinele pot face o mare diferență - Interviul de off-stage - 2018

Polenizarea albinelor este esențială pentru aproximativ 80% din culturile agricole din SUA, crescând valoarea culturilor cu aproximativ 15 miliarde de dolari anual. Începând cu anul 2006, aproape o treime din totalul stupilor albinelor au fost pierdute în fiecare an, datorită parazitilor, pesticidelor, pierderilor de habitate, schimbărilor climatice și unei noi maladii denumite tulburare de colonizare a colapsului. În timp ce oamenii de știință caută răspunsuri pentru salvarea albinelor, Dave Hunter și compania sa, Crown Bees, conduc eforturile de creștere a populației altor polenizatoare foarte eficiente: o miez albine poate produce douăsprezece kilograme de cireșe, prin polenizare, șaizeci de albine de miere pentru a obține același lucru.

Dave Hunter, fondator și proprietar al Crown Bees, a lucrat timp de un deceniu pentru a învăța, a preda și a aplica tehnicile naturale pe albinele solitare native. Ceea ce a început ca un hobby de curte sa transformat în cea mai mare companie mondială de albine solitară dedicată pentru a face mai multe alimente pentru grădinar și fermier.

 Dave a înființat organizația profesională Orchard Bee Association și a sfătuit proiectul USDA de integrare a plantelor de polenizare în ultimii 5 ani. El este ferm convins că colaborarea cu știința pentru a ne asigura că cele mai bune practici sunt respectate ne face cu albine mai sănătoase.

Schimbarea percepțiilor cu privire la modul în care albinele polenizați nu este ușor! Multe dintre ipotezele noastre de albine provin din albinele de miere cunoscute și iubite. Dave vă va ajuta să dezlănțuiți majoritatea. Ceea ce este adevărat pentru albinele de miere nu este neapărat util pentru albinele noastre de origine alimentară din lume. Povestirile lui Dave vă vor ajuta să înțelegeți cu ușurință elementele de bază ale albinelor naturale.

https://www.youtube.com/watch?v=lKKVznGTni0&t=127s
Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 3885
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde peterneamt » 19 Noi 2018, 12:18

Investigațiile din unele regiuni ale Germaniei s-au dovedit a fi o pierdere imensă de insecte în ultimele decenii. Analizele detaliate arată acum ce specii sunt afectate în mod special. Prin urmare, scăderea puternică se înregistrează, printre altele, la albinele sălbatice, la furnici, viespi, muște, gândaci și fluturi. Acest lucru a fost anunțat miercuri la Bonn de către Agenția Federală pentru Conservarea Naturii (BfN) și Asociația Entomologică Krefeld (EVK). Va avea loc o întâlnire a zoologilor cu privire la dispariția insectelor până joi.

Krefelder Verein colectează insecte din 1989 utilizând o metodă științifică uniformă. Pe această bază de date s-a stabilit că totalul navigabilitatea insectele de masă studiate site-uri în Renania de Nord-Westfalia, Renania-Palatinat și Brandenburg în ultimele trei decenii a scăzut cu o medie de mai mult de 75 la suta. Acum, pentru prima dată, există, de asemenea, date privind speciile individuale în zonele de conservare a naturii selectate. Ei au aratat o imagine diferentiata, a spus membru al consiliului de administratie al EVK, Martin Sorg. "Specii rare rare sunt încă prezente parțial, uneori lipsesc dovezi destul de recente în probele recente. Specii comune sunt, de obicei, încă detectabile, dar mai ales în număr semnificativ mai mic.

Președintele BFN Beate Jessel a spus că, în cazul în care insectele se puteau găsi nici un paradis în zone protejate, a fost „o inversare de urgență în agricultură și în politica agricolă a oferit“. Pentru o lungă perioadă de timp, o agricultură prea intensă, cu o utilizare înaltă a pesticidelor, este suspectată ca un motiv principal pentru uciderea insectelor.

Insectele sunt importante pentru o natură intactă. Acestea sunt considerate "furnizori de servicii pentru ecosistem", deoarece polenizează pomi fructiferi și legume, descompun carouri, moarte și fecale. În plus, ele sunt o sursă de hrană pentru multe alte animale, cum ar fi păsările.

În numele nostru: datorită volumului mare de posturi nelegiuite și insultătoare, nu mai putem permite comentarii.Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 3885
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde peterneamt » 29 Noi 2018, 13:30

Studiile și datele au constatat că polenizatoarele, cum ar fi albinele, albinele native, fluturii și păsările, sunt în declin. Oamenii de stiinta au identificat mai multi factori care contribuie la declinul albinelor, inclusiv la pesticide, paraziti, nutritie necorespunzatoare, stres si pierderea habitatului. Clasa chimică neonicotinoidă (neonică) a fost identificată ca fiind un suspect major datorită utilizării pe scară largă a acesteia ca strat de semințe, toxicitate ridicată pentru albine, natura sistemică (substanța chimică se deplasează prin sistemul vascular al plantei și este exprimată în polen, nectar și picături de guttare) și persistență.

Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 3885
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19


Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde peterneamt » 11 Dec 2018, 18:43

Care sunt firmele care sponsorizează televiziunea agro TV ?
Care sunt firmele care plătesc pentru reclame la agro TV ?
Ce venituri au apicultorii pentru a sensibiliza conducerea ministerului agriculturii, în comparație cu fermierii agricoli ?
Cine au fost reprezentanții apicultorilor la discuțiile din minister ? La asta vă răspund eu: Asociația crescătorilor de albine din România, (societate privată pe acțiuni ), care în conducere nu are nici un apicultor!
Păi dacă pe tine nu te reprezintă decât.....:
:evil:
Dar poate ne vindecăm :
Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 3885
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde peterneamt » Ieri, , 19:36

"Ucigașii de albine"

De îndată ce pesticidele cunoscute sub numele de "ucigași de albine" sunt interzise pe câmpurile germane, ele trebuie înlocuite cu alte insecticide. Așa vor toate Comisia Europeană și Republica Federală Germania.

Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 3885
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Anterior

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTECine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 20 vizitatori


cron