Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Glifosatul, erbicidul cancerigen ce omoară şi albinele..

Mesajde Neafiliatul » 24 Feb 2019, 19:16

La ei protecția insectelor polenizatoare,la noi protecția otrăvurilor.
https://www.agroinfo.ro/economic/lege-pentru-protectia-albinelor
Neafiliatul
 
Mesaje: 1315
Membru din: 15 Dec 2013, 12:01

Re: Glifosatul, erbicidul cancerigen ce omoară şi albinele..

LINK-URI SPONSORIZATE

SPONSOR
 

Re: Glifosatul, erbicidul cancerigen ce omoară şi albinele..

Mesajde peterneamt » 13 Mar 2019, 11:22

Arte Doku Uciderea mare a insectelor

Publicat pe 7 martie 2019
Nu numai lumea profesională a fost înspăimântată. Observațiile pe termen lung publicate în 2017 arată că până în 75% dintre insecte au dispărut în ultimii 30 de ani. Sobering fact: este vina omului. Multe specii se pierd pentru totdeauna. Extinderea speciei este atât de imensă, încât unii cercetători se tem că ciclul vieții va scădea. Nu numai scăderea populației de albine, uciderea masivă a insectelor în ansamblu are consecințe rele - și pentru toți locuitorii Pământului. Ce? Oamenii de știință de top din întreaga lume oferă răspunsuri înfricoșătoare și surprinzătoare. Uciderea insectelor este mult mai extinsă și mai importantă decât se aștepta. Multe alte animale se hrănesc cu insecte. De asemenea, ele ajută la transformarea țesuturilor moarte în soluri bogate în nutrienți. În plus, ele se reglează reciproc. Speciile considerate de oameni ca dăunători sunt adesea pradă preferată a vânătorilor folositori. Cu toate acestea, intervenția masivă a omului a pus balanța funcțională în lumea insectelor într-un dezechilibru periculos. Printre alte lucruri, otrăvurile chimice, sigilarea progresivă a solurilor și utilizarea pe scară largă a îngrășămintelor au stabilit clasa animalieră bogată în specii. Documentația oferă o perspectivă asupra studiilor actuale și explică ce este bolnav și unde există o nevoie urgentă de acțiune. Mai există încă speranță. Deși multe specii sunt pierdute ireversibil, extincția în masă în domeniul insectelor ar putea fi oprită - dar numai dacă omul începe în cele din urmă să contracareze. Timpul se scurge.ps. folosiți traducerea automată din setări, alegând subtitrarea în limba Română !
Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4420
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Glifosatul, erbicidul cancerigen ce omoară şi albinele..

Mesajde Neafiliatul » 18 Mar 2019, 08:26

https://www.facebook.com/groups/apicultoridinromania/
Jurnalul Apicultorului - Beekeeper’s Journal
2 ore

PROTEJAȚI ALBINELE, SALVAȚI HRANA DE MÂINE A COPIILOR NOȘTRI !!!

ORA 12:30 la STANDUL APIS din BLAJ, unde veți primi brățări de acces în sala de conferințe la deschiderea oficială !!!

ȚINUTA OBLIGATORIE : BLUZA și MASCĂ de APICULTOR și AFUMĂTOR !!!

E TIMPUL SĂ GĂSIM SOLUȚII ÎN SECTORUL APICOL, dacă mai doriți ca PRODUSELE APICOLE să facă parte din ALIMENTAȚIA NOASTRĂ !!!!


Ești APICULTOR din România - de data aceasta nu mai ai absolut nicio scuză să zici ''NU POT'' !!!

Alții vin de la mii de Km până la Blaj !!!

VII LA BLAJ - SUSȚII APICULTURA nu doar interesele proprii !!!!

E TIMPUL CA VOCEA APICULTORILOR SĂ SE AUDĂ ȘI SĂ SE GĂSEASCĂ O SOLUȚIE LA înlocuirea substanțelor TOXICE PENTRU SĂNĂTATEA OAMENILOR ȘI A ALBINELOR !!!
TOȚI FACTORII DECIZIONALI LA NIVEL EU NE SUSȚIN ACUM ȘI AICI LA BLAJ !!!

#VINERI #22MARTIE, ora 12:30 VĂ AȘTEPT SĂ PARTICIPAȚI la momentul PROTEJAȚI ALBINELE, SALVAȚI HRANA DE MÂINE A COPIILOR NOȘTRI !!! din cadrul deschiderii oficiale a evenimentului #BeeCome !!!

EVENIMENT în spatele câruia Asociația Apis Târnavele, Asociația Sănătate cu CasaBIO și Forumul #JurnalulApicultorului doresc să transmită FACTORILOR DECIZIONALI că e nevoie de SUSTENABILITATEA SECTORULUI APICOL și MESAJUL IMPORTANT că:

DEROGAREA, la utilizarea SUBSTANȚELOR TOXICE PENTRU SĂNĂTATEA UMANĂ duc la DECIMAREA ALBINELOR dar și a OAMENILOR !!!
Neafiliatul
 
Mesaje: 1315
Membru din: 15 Dec 2013, 12:01
Re: Glifosatul, erbicidul cancerigen ce omoară şi albinele..

Mesajde peterneamt » 09 Oct 2019, 09:48În Dolj și Olt se cultivă anual mi de hectare de floarea soarelui și porumb .....modificate genetic ! Toată lume știe.....dar nimeni nu recunoaște...! :evil:
De ani de zile se stropesc lanurile de cerealele ( în faza de coacere ) cu glifosat ( total ) pentru a grăbi maturarea și pentru o coacere .....uniformă . După treierat se dă iar o porție de glifosat urmând ca apoi să incendieze câmpurile.......și uneori și stupinele , sau islazurile , sau perdelele forestiere ......Patronii : deputați, senatori, primari,.... sau stăinii ce dețin majoritatea terenului arabil al României....., fac ce vor pe pământurile lor, dar, și cu viețile noastre.... ! :cry:

Sper să ajung să trăiesc procesul prin care toți cei ce au trădat și vândut Românii să fie condamnați la moarte....... ! 8-)


https://gandeste.org/adevaruri/glifosat ... ilor/30171
Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4420
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Anterior

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTECine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori