Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Loca americana - tratata natural...?????

Mesajde delorin I » 24 Ian 2013, 17:47

Salut!

Ce credeti ca vrea sa faca tipul asta in filmul asta? Din ce am citit eu despre cum se trateaza loca...parca nu prea se potriveste...CE parere aveti?

http://www.youtube.com/watch?v=3dXjxBM6 ... B1D614DA3B
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Re: Loca americana - tratata natural...?????

Mesajde cobi » 24 Ian 2013, 21:28

delorin I scrie:Salut!

Ce credeti ca vrea sa faca tipul asta in filmul asta? Din ce am citit eu despre cum se trateaza loca...parca nu prea se potriveste...CE parere aveti?

http://www.youtube.com/watch?v=3dXjxBM6 ... B1D614DA3B

Sigur mai trebuia de citit :)

Tipul aminteste ca in general boala se trateaza cu antibiotice, ca de ex, in America iar in cazul infestarii f puternice stupii trebuiesc distrusi. El aplica o metoda "örganica" ; important, aici spune ca boala este in faza incipienta, cica aplicata cu succes in Danemarca; si anume se renunta la toate ramele si lada, care se va distruge prin ardere si se scutura albina impreuna cu matca izolata cu hanemann intr-o lada noua, urmand ca dupa 2 zile el sa revina pentru a hrani si intari cu puiet sanatos familia de albine.

Acest lucru s-a mai discutat si pe aici, pe forum, iar o solutie completa la ce s-a aratat ar fi si schimbarea matcii; mentionez, ca nu detin brevet la aceasta solutie :) ..adica se cunoaste de mult si acest lucru!

PS. Basically is very easy! :P
cobi

Mesajde delorin I » 24 Ian 2013, 21:32

Sincer...eu as fi ars totul....ca sa am citit! Ok am inteles povestea cu Danemarca..cert este ca ma voi duce sa caut ce provoaca loca...si de ce agentul patogen nu e transmis prin albine ...

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde cobi » 24 Ian 2013, 21:47

delorin I scrie:Sincer...eu as fi ars totul....ca sa am citit! Ok am inteles povestea cu Danemarca..cert este ca ma voi duce sa caut ce provoaca loca...si de ce agentul patogen nu e transmis prin albine ...

Ai ars vreodata vreun organism viu? Recunosc, eu NU si nu mi-as dori, mai ales la albine!

Ca regula generala: familiile puternice sunt ferite, in general de boli, in conditiile in care casa si masa albinelor sunt curate!..problema apare cand vecinu are niste matze lesinate care saracutele sunt predispuse inerent la boli si furtisag...si tot inerent vei avea si tu boala respectiva.
cobi

Mesajde delorin I » 24 Ian 2013, 22:10

Sincer nu! Si nici eu nu imi doresc! De cand am citit prima data, inca inainte sa am albine despre combaterei acestui tip de molima printe albine...m-au cam trecut putin fiorii! Ceilalti care au avut loca, oare ce au facut? Cum procedeaza?

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde genutzu » 25 Ian 2013, 00:03

LOCA AMERICANA SE TRATEAZA NATURAL PRIN ARDERE.
aNTIBIOTICELE REZOLVA PROBLEMA CHIMIC. dACA NU DAI MIERE PROCESAATORILOR ANTIBIOTICE, RAME INFECTATE ARSE, LADA SPALATA CU SOL DE SODA CAUSTICA SI FLAMBATA SI PLECI LA DRUM DIN NOU CU ELE. DACA ESTI PRODUCATOR DE MIERE MULTA SI AI LOCA AI BELIT-O!!!!
genutzu

Mesajde vslsilviu » 25 Ian 2013, 09:34

Eu zic ca cel mai bine este sa aruncam un ochi pe aici Imagine

Nu imi pare gluma, mai ales ca sporii nu prea pot fi distrusi.
vslsilviu

Mesajde proapis13 » 25 Ian 2013, 09:49

Pe o larva moarta sunt in jur de 2,5 miliarde de spori,deci...... :shock:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde delorin I » 25 Ian 2013, 13:31

Salut! Sa presupunem ca nu ai un fagure- plin de loca...ci doar 2 sau 3 casute pline cu acea "licoare" vascoasa neagra! Ce faci atunci?

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde balu » 25 Ian 2013, 13:43

discutati asta mai la vara dupa ce facem divizaarile ,, la singe".Pina atunci se uita totul :D .
balu

Mesajde delorin I » 25 Ian 2013, 14:57

balu scrie:discutati asta mai la vara dupa ce facem divizaarile ,, la singe".Pina atunci se uita totul :D .

Vara se face sanie iar iarna car. :)

Pentru mine oricum ramane o mare intrebare daca acesti spori pot fi distrusi prin foc. Unii au rezistat si la explozii de meteoriti si la explozii nucleare..probabilca doar pot fi tinuti sub control...Deci revin - daca ai cateva celule pe un fagure- 2-3 de negreala vascoasa...ce faci?

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde Ioan Guist » 25 Ian 2013, 15:08

Familii puternice si muncite ....la greu.Asta inseamna ca sunt pe cules de polen si nectar tot sezonul.
Am mai scris.Albina nu este mamifer sa cada in bot de la prea multa munca.Cu cat este mai folosita si muncita fiecare albina, cu atat familiei i va merge mai bine.
Iata tratamentul natural impotriva bolilor.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Ruben » 25 Ian 2013, 19:31

delorin I scrie:Salut! Sa presupunem ca nu ai un fagure- plin de loca...ci doar 2 sau 3 casute pline cu acea "licoare" vascoasa neagra! Ce faci atunci?

1.Cel mai sigur: inchizi seara stupul, administrezi fum de sulf, arzi fagurii, speli cu soda caustica lada(10%), flambezi lada.

2.Destul de sigur: Scuturi toata albina in lada DEZINFECTATA cu sita deasupra, duci lada in pivnita si o infometezi pana incep sa cada albine de foame. Atunci le dai sirop si faguri artificiali. (Eventual schimbi si regina). Bineinteles puietul si fagurii ii ARZI.

3.Cu un oarecare risc: Scuturi albinele in lada DEZINFECTATA pe foite goale fara sa hranesti. Este putin probabil ca sporii ramasi in organismul albinelor sa mai declanseze boala.

Atentie: Cele 2,3 casute cu "licoare" (brrrr, ce pute cand sun multe!), inseamna ca ai loca.

Stupina in care ai avut loca e obligatoriu sa o lasi la stationar. Altfel-si dupa ce ai tratat stupii bolnavi- duci boala cu tine in pastoral.
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde valigorj » 03 Apr 2013, 22:19

daca fam bolnava merita salvata i se omoara matca si se trateaza cu teramicina.dupa ce a iesit ultimul puiet si sa imperecheat matca noua[din botca data],se scutura seara intro cutie cu sita si se baga la beci pina ce consuma tot din guse.li se da putin sirop cu medicament,iar ziua urmatoare se pun pe vechiul loc intro lada curata cu faguri si se arunca 2 miini cu var pe oglinda stupului respectiv.
Solutia exista, trebuie doar sa o gasim!
valigorj

Mesajde delorin I » 01 Iun 2013, 09:28

Am propus la un moment dat sa facem cumva un material pps cu fotografii cu diverse boli ale albinelor si sa ne familiarizam cu ele! Tocmai am descoperit, e drept in urma altora, un material similar cu cel la care ma gandeam eu, facut in SUA de un apicultor cu multa experienta in spate. Circula pe net cu titlul Diseases of honeybees si este din 2008! Are 42 de pagini si incepe ca descriere chiar cu Loca americana! Contine si o scurta descriere a fiecarei boli si cel mai important fotografiile acelea care fac cat nu stiu cate carti! Ar trebui sa il traducem si sa il raspandim ca macar fiecare dintre debutantii in apicultura de pe acest forum si nu doar ei sa aiba cunostiinte despre bolile albinelor si sa le poata aplica tratamentul corect fara ezitare!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde Alexu » 02 Iun 2013, 20:24

delorin I scrie:Am propus la un moment dat sa facem cumva un material pps cu fotografii cu diverse boli ale albinelor si sa ne familiarizam cu ele! Tocmai am descoperit, e drept in urma altora, un material similar cu cel la care ma gandeam eu, facut in SUA de un apicultor cu multa experienta in spate. Circula pe net cu titlul Diseases of honeybees si este din 2008! Are 42 de pagini si incepe ca descriere chiar cu Loca americana! Contine si o scurta descriere a fiecarei boli si cel mai important fotografiile acelea care fac cat nu stiu cate carti! Ar trebui sa il traducem si sa il raspandim ca macar fiecare dintre debutantii in apicultura de pe acest forum si nu doar ei sa aiba cunostiinte despre bolile albinelor si sa le poata aplica tratamentul corect fara ezitare!

M-am apucat sa-mi fac si eu un material asemanator , problema a fost ca nu am avut poze / gasit pentru toate bolile . Am aprecia daca ai pune si link-ul
,, Nu e problema mea ce cred oamenii despre mine . Eu sunt ceea ce sunt și fac ceea ce fac . Nu astept nimic și accept totul . Si asta face viața mult mai usoara ''
Alexu

Următorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE