Sorin Florentin scrie:Multumesc, am inteles, luni le voi face tratamentul.
Sorin Florentin scrie:Am făcut astăzi primul tratament. Am făcut perne cu fan din saci de rafie.
Intru-n stup la deschidere am găsit multe albine moarte pe fundul stupului.
Cred ca ăți avut dreptate. Cred ca sunt atacați de vaaroa. Din aceasta cauza a dispărut complet un stup.
Crede-ti ca acel stup cu multa albina moarta poate să-și revină după tratament?
Mulțumesc pentru ajutor.
Sorin Florentin scrie:Am pus fan in saci numai deasupra. Dupa diafragma nu am pus inca. Care este motivul sa nu pun dupa diafragma?
Scuze dar eu sunt neofit in apicultura.
gica.mosu scrie:P.S-O sa vin pt toti cu model de capcane pt viespi pe timp receee si cu poze...Desi am omorit ac an la greu...parca izvorasc...SPOR!!!
marius_vfp scrie:gica.mosu scrie:P.S-O sa vin pt toti cu model de capcane pt viespi pe timp receee si cu poze...Desi am omorit ac an la greu...parca izvorasc...SPOR!!!
ai fi de mare ajutor , si eu am probleme cu viespii care parca nu se ami termina. astept cu nerabdare modelul de capcana
spor
akmm scrie:Pentru cei dornici de observatii mai adaug una.
Viespea da un semnal foarte bun celui ce are timp sa-l inteleaga. Sa ne intrebam de ce din 80 familii atacul masiv al viespiilor se produce la una, eventual doua. Am deschis un asemenea stup unde viespiile intrau si ieseau ca la hora.Matca era prezenta, puiet nu.Dupa o rabdare de o saptamana si iures de viespii necontenit, dublat de prezenta unui plici, am sacrificat matca.A iesit lichid din ea ca din stropitoare. Dupa unificare cu un roi slabut, viespiile din vanator au devenit vanat.Albinele au iesit ghem la urdinis, de intrat nu mai intra nici un inamic, si periodic era scoasa cate o viespe.In zilele urmatoare viespiile nu mai intrau.
Sigur ca mai sunt si situatii unde ramele raman neacoperite de albine si pana sa se dezmorteasca soarele, viespiile isi fac de cap.Dar nu despre asta am vorbit.
akmm scrie:Pentru cei dornici de observatii mai adaug una.
Viespea da un semnal foarte bun celui ce are timp sa-l inteleaga. Sa ne intrebam de ce din 80 familii atacul masiv al viespiilor se produce la una, eventual doua. Am deschis un asemenea stup unde viespiile intrau si ieseau ca la hora.Matca era prezenta, puiet nu.Dupa o rabdare de o saptamana si iures de viespii necontenit, dublat de prezenta unui plici, am sacrificat matca.A iesit lichid din ea ca din stropitoare. Dupa unificare cu un roi slabut, viespiile din vanator au devenit vanat.Albinele au iesit ghem la urdinis, de intrat nu mai intra nici un inamic, si periodic era scoasa cate o viespe.In zilele urmatoare viespiile nu mai intrau.
Sigur ca mai sunt si situatii unde ramele raman neacoperite de albine si pana sa se dezmorteasca soarele, viespiile isi fac de cap.Dar nu despre asta am vorbit.
Florin Dobre scrie:akmm scrie:Pentru cei dornici de observatii mai adaug una...........
Sunteti amabil sa explicati de ce?
Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 65 vizitatori