Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: tratament Varoza metode si metode

Mesajde TDI » 09 Oct 2014, 16:05

Mai este si varianta românească la 200-250 Ron.
TDI

Mesajde nae » 09 Oct 2014, 16:09

Sau la anunturi apicole, facut ''pe genunchi'' dar bun, cred ca sunt poze cu el in topic .
Am vazut originalul, ieri, demontat ca s-a infundat serpentina , nu mai insurubeaza butelia si .. facut praf dupa 2 ani ...
nae

Mesajde Closcutz » 10 Oct 2014, 14:20

Am verificat ce s-a intamplat in urma tratamentului cu varachet si tactik aplicat cu furetto...roiul afectat s-a dus, dar paduchii pica in continuare la greu :(
Closcutz

Mesajde proapis13 » 10 Oct 2014, 18:06

Closcutz scrie:Am verificat ce s-a intamplat in urma tratamentului cu varachet si tactik aplicat cu furetto...roiul afectat s-a dus, dar paduchii pica in continuare la greu :(

S-a dus in pom ??....sau s-a dus in Rai /...????? :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde gica.mosu » 10 Oct 2014, 19:03

Adi Galofteanu,scrie...Rez -f bun,eficienta maxima.....alti colegi la fel,dar nu screti niciunul dupa cate trat si cu ce=in ce perioada dati=daca mai aveti puiet :!: :?: :idea: Aud in zona mea f multi apic care nu au tratat,acum se trezesc cu stupii goi :mrgreen:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde nae » 10 Oct 2014, 20:11

Closcutz scrie:Am verificat ce s-a intamplat in urma tratamentului cu varachet si tactik aplicat cu furetto...roiul afectat s-a dus, dar paduchii pica in continuare la greu :(

Ai folosit cam 11% (tactik 9 + VF 6.5x2 =13 =22 )= cam mult
nae

Mesajde nae » 10 Oct 2014, 20:22

gica.mosu scrie:Adi Galofteanu,scrie...Rez -f bun,eficienta maxima.....alti colegi la fel,dar nu screti niciunul dupa cate trat si cu ce=in ce perioada dati=daca mai aveti puiet :!: :?: :idea: Aud in zona mea f multi apic care nu au tratat,acum se trezesc cu stupii goi :mrgreen:

D-le Gica , e greu sa dai o solutie ; sunt care au matci tinere sau italience care n-au incetat ouatul ...
Azi am verificat cam 80% si ce e ''carpatina'' a incetat , vesticele au pe 2-3 rame o palma sau mai mult in toate stadiile .
Nr la fumigatii si vaporizari l-am pierdut , 3 matci cazute (nu am martor sa pot trage o concluzie ) , acum am al doilea servetel/prosop de hartie cu ulei alimentar +10% scabatox / maine ultimul prosop la cei cu puiet si la sf lunii sau nov (in fct de meteo ) un VF si o turta in cap la Vestici = gata , m-au supt mai rau ca varroa .
nae

Mesajde Mircea_63 » 10 Oct 2014, 21:22

Closcutz scrie:...roiul afectat s-a dus, dar paduchii pica in continuare la greu :(

De unde pica paduchii daca roiul s-a dus? :?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde TDI » 10 Oct 2014, 21:24

De la ce a mai rămas viu, evident - la altii.
TDI

Mesajde peterneamt » 10 Oct 2014, 21:26

Mircea_63 scrie:
Closcutz scrie:...roiul afectat s-a dus, dar paduchii pica in continuare la greu :(

De unde pica paduchii daca roiul s-a dus? :?

:D
peterneamt

Mesajde nae » 10 Oct 2014, 21:52

:lol:
Acum rad dar am crezut ca ''m-a luat'' . :lol:
Sanatate maxima .
nae

Mesajde csaa » 10 Oct 2014, 22:42

Mi-a spus cineva ca a incercat un insecticid pentru rapita (mospilan) diluat in apa. Cu asta a stropit pe intervale si au picat f. multi paduchi.
Acum nu stiu si cate albine, dar vad la primavara.
A mai incercat cineva asa ceva?
csaa

Mesajde TDI » 10 Oct 2014, 23:00

Substanta activa e un neonicotinoid. Care e efectul asupra albinelor?
:shock:
Atentie la neatentie!
TDI

Mesajde Adrian Galofteanu » 11 Oct 2014, 10:19

gica.mosu scrie:Adi Galofteanu,scrie...Rez -f bun,eficienta maxima.....alti colegi la fel,dar nu screti niciunul dupa cate trat si cu ce=in ce perioada dati=daca mai aveti puiet :!: :?: :idea: Aud in zona mea f multi apic care nu au tratat,acum se trezesc cu stupii goi :mrgreen:

Eu zic ca am fost destul de explicit dar revin. Am facut anul asta 2014, pana la aceasta data 3(trei) tratamente pentru varoa. Unul la finele lui August(cazut - mediu), unul la 15 septembrie(cazut masiv) si unul in jur de 1 octombrie(cazut mediu spre masiv la fam fara puiet). Asta de pe 1 oct. cu cartoane cu Taktic a fost penultimul. Ultimul il voi face saptamana asta cu Varachet. Asta dupa ce voi descapaci puietul de la familiile notate ca mai au puiet.

Eficienta va fi maxima pentru ca familiile sunt impachetate bine si fumul nu se va pierde si va patrunde in toate ungherele unde se ascunde nenernicul de paduche.
"Stăpânirea tehnicii de creştere a mătcilor este tot atât de importantă pentru biologul institutului de cercetări ca şi pentru amator şi pentru crescătorul profesionist"

Friedrich Ruttner
Adrian Galofteanu

Mesajde gica.mosu » 11 Oct 2014, 12:43

REZ f bun=eficienta maxima cand puiet=0si pe tabla s-au foaiea de control...paduchi cazuti=0,pana atunci doar vorbe'n vant ;) Adi G....Paduchi multi ca in ac an au mai fost si in alti ani=si stupi morti la fel.... :idea:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Adrian Galofteanu » 12 Oct 2014, 11:49

gica.mosu scrie: Adi G....Paduchi multi ca in ac an au mai fost si in alti ani=si stupi morti la fel.... :idea:

Perfect de acord cu tine domnule Gica. Saptamana viitoare vin prin Onesti. Daca esti prn zona poate .........ne cunoastem.

Sanatate!
"Stăpânirea tehnicii de creştere a mătcilor este tot atât de importantă pentru biologul institutului de cercetări ca şi pentru amator şi pentru crescătorul profesionist"

Friedrich Ruttner
Adrian Galofteanu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE