Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde tinumaftei » 19 Feb 2017, 22:18

kiloz scrie:Si de unde ati tras asemenea concluzii. Aveti dovezi pentru cea ce afirmati. Aveti controlul si date despre secretiei a soiurilor,dar despre gradul de autopolenizare al hibridelor respective. Deduse cum ca circula din gura in gura exact ca legendele populare, exac asa am ajuns si la infestarile masive cu ratusca pe tot teritoriul tarii.
SI cit de interesant cu citiva km. mai incolo aceleas hibrid da productii record de nectar.


Am o vatra intr-o zona unde se cultiva 95% FS de la Pioneer, souirile L99 si L25. Sunt trei ani deja decand un distribuitor de input-uri pentru agricultura a acaparat zona si vinde seminte aproape tuturor agricultorilor. Nici nu sunt multi sunt sub 15 pentru o suprafata agricola de 20-25.000 ha.
Daca L99 poate da ceva nectar maximul fiind 1,5-2 kg/zi la cantar, L25 este mult mai slab melifer. Zona este foarte favorabila pentru FS. Pentru alti hibrizi productiile au fost si peste 6kg/zi.
Din cate stiu eu, hibrizii Pioneer L25 si L99 sunt slabi meliferi oriunde. Chiar si datele oferite de producatorul de samanta spun lucrul acesta.
Tendinta este ca firmele distribuitoare de inputuri sa isi "imparta" frateste teritoriul si vom avea astfel comune sau grupuri de comune unde tot ce este FS va fi de la un singur producator. Si de aici norocul unora si ghinionul altora. Ma refer la cei care fac stationar.
Nu este important gradul de autopolenizare, este important potentialul melifer al soiului. Asta trebuie sa cunoasca un apicultor:
1. ce hibrid s-a cultivat
2. tratament la samanta
3. daca in cocteilul de pesticide de dupa rasarire a fost introdus cumva si vreun insecticid. Uneori acesta se administreaza la ierbicidare.
Daca raspunsul la ultimul punct este afirmativ, nu are de ce sa duca albine acolo. Daca nu stie ce hibrid se cultiva, productia de miere va fi la noroc.
tinumaftei
 
Mesaje: 574
Membru din: 05 Dec 2015, 23:29

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde peterneamt » 28 Feb 2017, 22:15

Publicat pe 02 decembrie 2016
Timp de aproximativ 6000 de ani, albinele sunt ținute de oameni și de a servi ca furnizori de miere. In ultimii ani, mortalitatea albinelor face apicultori preocupările la nivel mondial. Randamentul de miere se întoarce, iar cauzele trebuie abordate - acarieni și pesticide dăunătoare. Având în vedere că polenizarea nu este garantată, se desfășoară în unele țări, de mână, folosind tampoane de bumbac.
;)
Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4868
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde peterneamt » 28 Feb 2017, 23:25

Publicat pe 24 februarie 2017
Cele mai utilizate neonicotinoide ca produse de protecție a plantelor au fost considerate ca fiind un glonț de argint în domeniu. Ele protejează multe culturi deosebit de eficiente, deoarece acestea au un efect fatal asupra insectelor dăunătoare și blând pe plantă. Dar ei sunt suspectate de a deteriora, de asemenea, insecte benefice, cum ar fi albinele și chiar să afecteze om. Chiar și printre experți este încă disputată dacă pesticidele sunt chiar prea periculoase sau dacă acestea sunt prea puternice și aplicate în mod necorespunzător. Cu Peter Boas, director al Biroului de Protecție a Plantelor din Berlin, încercând să clarifice dezbaterea cu privire la cât de periculoase sunt neonicotinoide "Xenius" prezentatori Emilie Langlade si Adrian Pflug.
https://www.youtube.com/watch?v=aJyw10xlTgA :roll:
Publicat pe 18 ian. 2017
Albinele sunt cele mai importante animale, dar sunt pe cale de dispariție în mod dramatic în existența lor. De ce este faptul că, din cinci studenți ai.

Moderne, proaspete și rebel au raportat IARBĂ ultimele evoluții în protecția și conservarea mediului, dar și asupra păcatelor de mediu și cum.



Colectorii de miere din Yunann | Doku german HD de miere din Yunnan a fost întotdeauna considerat cel mai bun din China. De aceea, timp de milenii zburda acolo.
:roll:
Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4868
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19


Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde kiloz » 04 Mar 2017, 07:55

https://youtu.be/GZoHB5Z4Wp4

Un lan de floareasoarelui, seminta tratata cu neonicotinoid. Comportamentul albinelor se modifica ce trece ziua.
Si pasarea afectata.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz
 
Mesaje: 1945
Membru din: 23 Feb 2011, 15:08

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde Neafiliatul » 15 Mar 2017, 09:07

Pe site-ul Romapis , o avertizare fitosanitară pentru floarea soarelui , porumb (un județ ,probabil celelalte consideră că este devreme ) . Atenție la produsele folosite .
http://www.romapis.org/img/Buletine%20avertizare/B.A.%204-06.02.2017-Buzau.pdf
Neafiliatul
 
Mesaje: 1977
Membru din: 15 Dec 2013, 12:01

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde peterneamt » 06 Apr 2017, 22:05

Publicat pe 27 martie 2016
ziar France 3 Regiunea Aquitaine 12 / 13H 15 / 03-2016

O lege pentru a salva albinele?
Apicultorii se așteaptă o mare parte din legea care urmează să fie adoptată de Adunarea Națională. Pesticide distruge 300.000 de colonii de albine în Franța în fiecare an.

În câteva zile, albinele vor ieși din stupi lor, iar din primele zile ale lunii mai, producția de miere va începe.
Dar, în același timp, Forajere se va confrunta cu pesticidele care amenință biodiversitatea și echilibrul.

În fiecare an, 300.000 de colonii de albine mor din cauza acestor substante chimice. În 20 de ani, producția de miere franceză a scăzut cu jumătate. Acestea sunt neonicotinoidelor, care sunt responsabile pentru mortalitate ridicată. Apicultorii in asteptare pentru retragere.

Nu sunt încă sigur că acestea sunt auzite. În ianuarie, senatorii au fost în favoarea utilizării acestor pesticide.
Lobby-urile de chimie si viticultura au putut fi auzite.
:roll:
Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4868
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19


Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde peterneamt » 29 Apr 2017, 16:58

Combaterea biologica a insectelor daunatoare in culturile de porumb
Dintre daunatorii porumbului se numara: lacusta calatoare (lacusta migratoria), lacusta italiana (Calliptamus italicus), lacusta marocana (Dociotaurus marocanus), cosasul verde (Tettigonia viridissima), paduchii de frunze ai porumbului (Rhopalosiphum maidis si Schizaphis gragraminum) carabusul de mai ( Melolontha melolontha), carabusul de stepa (amoxia villosa), carabusii cerealelor (Anisophia sagettum si A. austriaca), purici de pamant (Chaetocnema aridula si Phyllotreta vittula) viermii sarma (Agriotes lineatus, A. ustulatus si A. obscurus), ratisoara porumbului (Tanymecus dilaticollis), buha samanatorilor (Scotia sagetum), Sfredelitorul porumbului (Astrinia nubilatis), molia porumbului (Sitotroga cerealella), musca suedeza (Ascinella frit), precum si insecte din fauna utila: Coccinella septempunetata si Chrysopa perla.
Combatereabiologica consta in distrugerea daunatorilor plantelor cultivate cu ajutorul biopreparatelor si a dusmanilor naturali, hormonilor si antocidiei. Organismele folosite in combaterea biologica sunt: virusurile, bacteriile, ciupercile protozoarele, nematozii, insectele antropodele precum si unele verteblate.
Metodele biologice de combatere prezinta avantaje apreciabile in comparatie cu celelalte procedee. Aceste avantaje sunt:
lipsa de toxicitate pentru om si animale
mentinerea echilibrului biocenotic
eliminarea pericolului rezidiilor si a celor legate de aparitia rezistentei.
Metodele pot fi folosite indiferent destadiul de dezvoltare a plantei, iar pentru efectuarea tratamentelor nu sunt necesare masuri speciale de protectie a muncii.
Combaterea pe cale biologica a buhai (Scotia segetum) se realizeaza prin utilizarea parazitilor de oua, larve, pupe. Dintre acestia avilogul Trichogramma evanescens, crescut si raspandit in culturi, in perioada pontei flututilor, in doze de 50 – 100 de mii de exemplare la ha, reduce in mod considerabil populatiile de buha semanatorilor.
Scotia segetum este distrusa de granuloza care se transmite prin oua. Acestea sunt parazitate de viespea trichogramma evanescens. Omizile si pupele sunt distruse de numerosi dusmani naturali, dintre care 24 de specii de himenoptere, 13 de diptere si 2 de nematode parazite si 16 specii pradatoare. Printre speciile parazite mai frecvente se numara : Apantheles congestus, Metheorus scutellator, Rhogas dimidiatus, Hister sp, Ambliteles panseri. Se utilizeaza de asemenea curse de feromoni specifici, pentru atragerea fluturilor masculi in vederea aprecierii nivelului populatiei. O astfel de metoda, utila pentru avertizarea tratamentelor si eventual combaterea in masa a fluturilor, se practica in tara noastra,feromonul specific fiind pe cale de generalizare in productie. S-a testat si chimiosterilizarea daunatorului, pecale d emomeli alimentare, utilizand produsele Tiotepa in concentratie de 0,1 – 0,3 %, Afolatul in concentratie de 1 – 1,5 % si Tetramina in concentratie de 3 – 5 % .
Viermii sarma adulti pot fi capturati cu ajutorul feromonilor specifici. In anii cu precipitatii ridicate larvele si pupele de elateriete sunt puternic infectate cu ciuperci (Beauveria sp, Metarrhizium sp, Entomophthora sp) si infestate de paraziti, dintre care cel mai important este proctotrupidul Raracodrus apteroginus, care distruge pana la 60 % din larve.
In culturile de porumbi au fost utilizate efectele sterilizante ale radiatiilor ionizate sau ale unor substante chimice (chemosterilizanti, substante radiomilimetice). Initial s-a considerat ca prin copulari succesive intre indivizii sterili si naturali, sterilizarea ar putea fi anulata. Ulterior s-a ajuns la concluzia ca, prin lansarea unui evectiv de insecte sterile mult superior populatiilor naturale in care se aplica tratamentul, acest neajuns poate fi inlaturat. Aceasta metoda s-a aplicat in cazul Sfredelitorului porumbului.
Combaterea biologica a sfredelitorului prin aplicarea tratamentelor cu biopreparate pe baza de Bacillus Ahuringiemsis in concentratie de 0,1 – 0,2 % reduc densitatea populatiilor cu pana la 50 %. Dintre produsele din aceasta categorie cele mai recomandate sunt : Dipel in doze de 5 kg la ha, Thuringin si Bactospaine. Se recomanda un complex de masuri printre care aplicarea de Diazinol granulat 2 – 3 kg s.a./ha are un rol hotarator. Insecta poate fi combatuta si prin lansarea de paraziti (Trichogramma evanescens). Lansarea de 30.000 – 50.000 de indivizi la ha in 2 reprize asigura o eficacitate de 50 – 60 % si un spor insemnat de productie.
Preferinta sau refuzul daunatorilor fata de anumite soiuri de porumb sunt legate de continutul frunzelor in DIMBOUA, o aglucona toxica care determina stagnarea dezvoltarii si o mortalitate de 25 % a larvelor, s-a pus in evidenta o corelatie intre concentratia acestei substante si gradul de rezistenta a plantelor fata de sfredelitor. Hibrizi romanesti HS – 412, HSF 1700/70, HS – 370 si liniile consangvinizate RT – 31, T – 144, T – 146, sunt relativ rezistente la atacul sfredelitorului. Particularitatile luptei biologice o situeaza pe primul loc ca avand cea mai corespunzatoare baza pentru elaborarea programelor de combatere, care sa nu polueze mediul inconjurator, fiind in acelasi timp economica si de durata.
https://forum.softpedia.com/topic/72465 ... __st__1584
Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4868
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde stefanmadalin » 29 Apr 2017, 22:30

Poti numi o solutie de combatere biologica, care este acum in comercial, poate fi comandata acum si primita in 3 zile in ferma? La costuri nu astronomice?
Sa va scutesc eu. Nu face nimeni, nicaieri asta in lume. Doar in scop didactic de amorul artei.
stefanmadalin
 
Mesaje: 1483
Membru din: 24 Feb 2012, 04:52


Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde proapis13 » 08 Mai 2017, 10:35

Fermierii români – răspuns de la Bruxelles despre folosirea neonicotinoidelor
http://agrointel.ro/78512/fermierii-rom ... inoidelor/
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
Avatar utilizator
proapis13
 
Mesaje: 7329
Membru din: 24 Feb 2011, 17:20
Localitate: Drobeta Turnu-Severin

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde Neafiliatul » 11 Mai 2017, 19:40

Pe apicultori , cine îi reprezintă acolo ?
http://agrointel.ro/78425/arnaud-perrein-romania-copa-cogeca/
Neafiliatul
 
Mesaje: 1977
Membru din: 15 Dec 2013, 12:01

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde stefanmadalin » 11 Mai 2017, 21:13

A venit francezul asta sa ne invete el pe noi....cam bate campii, dar pe langa nebunul de Baciu, este singurul care mai zice si el cate ceva...
stefanmadalin
 
Mesaje: 1483
Membru din: 24 Feb 2012, 04:52


Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde stefanmadalin » 14 Mai 2017, 19:22

Tara din europa cu cele mai mari probleme cu tanymecus.
Se poate si mai rau de atat. :lol:

Fiecare tara cu problemele ei.
stefanmadalin
 
Mesaje: 1483
Membru din: 24 Feb 2012, 04:52

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 7 vizitatori