Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Tratament cu varachet cu sau fara caturi pe stupi

Mesajde ves.lucian.zabrani » 08 Feb 2013, 22:49

as dori cateva pareri despre faptul ca tratamentul cu varachet facut in august se poate face doar cuiburilor , sau se poate face si cu catul sau caturile puse sub cuib , asa cum obisnuiesc eu sa iernez !!!
se regaseste o anumita cantitate de varachet in ceara din caturi in cel de-al doilea caz ???
si daca se regaseste in ceara , oare nu se regaseste varachetul si in mierea pe care o extragem din caturi ???
sanatate maxima tuturor !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Re: Tratament cu varachet cu sau fara caturi pe stupi

Mesajde Ruben » 09 Feb 2013, 15:23

Anumite cantitati de otrava se acumuleaza in ceara-si se duc dupa aceea in miere. Cand tratezi ia caturile de la ele.
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Re: Tratament cu varachet cu sau fara caturi pe stupi

Mesajde EN_ » 11 Feb 2013, 14:21

Am facut intotdeauna tratamentul cu folia de polietilena pusa intre cuib si cat, cu folia ridicata cca 60x60mm in coltul spate-dreapta(opus diagonal urdinisului),pentru ca albinele sa poata vizita ramele din cat sau sa ridice hrana din hranitoare sau ramele descapacite. Motive:
-cantitatea de Varachet este mai mica
-incepand din 20-30 august,noptile incep sa se raceasca
-la hranirile de stimulare sau hranirea de completare,totul se depoziteaza in cuib.
EN_

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE