Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Problema puiet

Mesajde Alexu » 06 Mai 2013, 23:27

Astazi la un control am observat urmatoarea anomalie , mici portiuni din puietul capacit ( 7-8 celule in serie ) erau un pic impinse in sus , parea a fi urmele unui tunel . Acel puiet fiind compromis . Nu am vazut varroua in acele celule , nici urme de gaselnita . Larvele din acea portiune aveau varste diferite , unflaturile erau prezente doar pe o parte a ramei . Unele larve inca mai erau in viata atunci cand le-am deschis capacelul . M-am uitat azi din nou pe bolile albinelor , dar nu am gasit nicio asemanare , poate-mi scapa ceva . Am intanlit acest fenomen in toate cele 27 de familii , momentan zonele contaminate sunt mici , 7-8 celule in serie , o sg zona pe stup . A mai vazut cineva asa ceva ? :shock: Pareri ?
,, Nu e problema mea ce cred oamenii despre mine . Eu sunt ceea ce sunt și fac ceea ce fac . Nu astept nimic și accept totul . Si asta face viața mult mai usoara ''
Alexu

Re: Problema puiet

Mesajde ovidiu_78 » 06 Mai 2013, 23:39

Am vazut intr-un film de-al lui Dan Margarit in care zicea cand celulele sunt mai ridicate e semn ca matca e batrana,ma gandesc ca nu e cazul la toate cele 27 sa fie aceeasi treaba
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde ionut vlv » 07 Mai 2013, 21:26

ai rame vechi,putina albina la momentul cand matca a ouat ramele.boala care o ai nu e boala ci se numeste galerioza sau ceva similar.in anii cu ierni blande,albine putine,rame depozitate la caldura apare fenomenul acesta.

http://www.proapicultura.ro/articole/ag ... lnita.html
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
ionut vlv

Mesajde Alexu » 12 Mai 2013, 16:56

Au rezolvat singure problema . Ramele au fost acoperite de albine , iar o parte din faguri erau la a 4-5 a generatie .
,, Nu e problema mea ce cred oamenii despre mine . Eu sunt ceea ce sunt și fac ceea ce fac . Nu astept nimic și accept totul . Si asta face viața mult mai usoara ''
Alexu

Mesajde ionut vlv » 13 Mai 2013, 17:12

a patra sau a cincea generatie nu e problema, sa nu fie al patrulea sau cincilea an!
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
ionut vlv

Mesajde Alexu » 13 Mai 2013, 21:25

Abia au un an , recunosc sunt si rame vechi la 3-4 ani , dar nu sunt multe
Alexu

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE