Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

tratare grau situat langa stupina

Mesajde spark_09 » 04 Mai 2014, 20:51

Maine urmeaza ca o parcela de grau de langa stupina sa fie tratata cu insecticid (ACTARA). Va rog sa-mi spuneti si mie cat de periculos e, daca este de ajuns sa inchid albinele de dimineata si dupa cat timp le pot da drumul.
spark_09

Re: tratare grau situat langa stupina

Mesajde Aurel1959 » 04 Mai 2014, 21:15

Din ce stiu eu, produsul a fost retras de pe piata din motive de toxicitate ridicata si cu siguranta este daunator pentru albine.Are un spectru larg de culturi si daunatori la care poate fi folosit si in normele de siguranta se recomanda folosirea cu cel putin 10 zile inaintea infloririi pomilor tocmai pentru ca dauneaza albinelor, avand si o perioada lunga de actiune.
Fiind vorba de grau, poate ai norocul ca albinele sa nu traga la el, neavand flori.
Bafta!
" In viata la toti li-e greu,dar nu la toti deodata si nu la toti la fel"
Aurel1959

Mesajde janese » 05 Mai 2014, 20:09

nu are flori dar ,,are apa"...maine dimineata primul zbor il vor face pe broboanele de apa de pe frunzele griului
janese

Mesajde Aurel1959 » 05 Mai 2014, 21:14

Asa este Janese, depinde acum ce distnta are de la stupi la tarla.
" In viata la toti li-e greu,dar nu la toti deodata si nu la toti la fel"
Aurel1959

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE