Pentru a nu crea confuzii, am schimbat titlul topicului din Varachet Forte - Apa de ploaie??? in Surprize la tratamentul cu Varachet Forte
Un prieten mi-a luat si mie prin PNA varachetul si mi-a dat o cutie. Ieri ma suna disperat ca a facut tratamentul la 40 de stupi cu VF si a cazut cel mult un paduche pe stup. Are fund AV si vede tot ce pica.
Aseara am facut si eu tratament la un stup care avea fundul plin si care l-am izolat sus cu folie. Am mers de dimineata (ora 7), trag ramele la o parte si nu vad nici un varroa cazut. Sa-i fi scos chiar asa repede din stup? Nici la urdinis nu era nici unul. In alti ani era plin de ei prin colturile stupilor pana-i scoteau.
Dar, ma bazez pe problema lui, la ora asta sa nu cada decat un varroa?
A mai fost problema acum cativa ani buni cu VF, cand le-a murit multora albinele peste iarna.
Daca a mai facut cineva tratament acum in august cu VF, va rog sa ne spuneti cum stati cu caderile de varroua. Mai ales cei cu fund antivarroa pot vedea mai bine. Poate vin cu info si altii care trateaza cu altceva, ca o cumparatie.
Cristi Vidican
P.S. Nu cred ca la ora asta nu este varroa in stupi. Dar, mama mea nu a vazut nici un colorado pe cartofi anul acesta si n-a stropit, nici n-a tratat cu nimic. Sa fie la fel si in stupi.