Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Hranirea artificiala in pavilion

Mesajde jenica67 » 07 Oct 2013, 20:24

Eu nu am pavilion, dar te ajut cu o ideie inginereasca pe care asi folosi-o eu daca mi-asi face pavilion.
In primul rand mi-asi face un rezervor central (care ar putea fi un bidon de plastic sa zicem de 60 l. De la el asi pleca cu 2 tevi, pe cele doua coloane (stanga dreapta). Aici eu asi folosi teava de cupru, cu care se lucra foarte usor. In dreptul fiecarei coloane de stupi verticali, asi trage cate o teava vericala, de care asi suda o tevusca subtire, pe care sa intre un furtun transparent de 10 mm. Acest furtun ar merge la un rezervor exterior de plastic (care ar putea sa fie o sticla de plastic, cu o intrare si o iesire ca in poza de mai jos. Pe aceasta sticla, asi trasa nivelul maxim de sirop, care poate sa nu dea peste alimentatorul din interior. Studiaza desenul si eventual ce nu pricepi, poate mai intrebi si te lamuresc.
Fişiere ataşate
Model de alimentare exterioara in pavilion.jpg
jenica67

Mesajde gabidok » 07 Oct 2013, 20:53

nivelul din sticla de plastic se regleaza manual cu un robinet si va fii la acelasi nivel ce mi permite hranitorul, pe principiul vaselor comunicante?
gabidok

Mesajde jenica67 » 07 Oct 2013, 21:05

Exact. In plus, vei vedea nivelul din interior, fara sa deschizi stupul. Ca rezervor asi folosi sticle de perfuzii, sau alceva ce se foloseste in masa, pe care asi monta racorduri cu filet si garnitura. Cu cat sticla din exterior are volum mai mare, poti sa administrezi mai mult sirop, fara multe interventii. Cred ca ar ajunge si data pe zi, sau la 2 zile, sa faci alimentarea, chiar daca faci completari. Daca ai prins ideia, restu adaptezi cu ce materiale poti sa faci rost, cu costuri minime. La intrarea furtunului in stup, se mai pune un dop de etansare, care il scoti inainte de a scoate alimentatorul.
jenica67

Mesajde kamy » 07 Oct 2013, 21:59

jenica prietene nu functioneste zaharul face depunere la punctele de trecere printipu vaselor comunicante e varza pe coclauri una se inunda alta face foamea,robineti ca la buda cu plutitor la fel se blocheaza cu zahar cristalizat!mergeti fratilor pe conducta de plastic, aerisitoare de cilindru de frana sau duze de aragaz si in cel mai rau caz un butoi de bere si o pompa de masina!
kamy

Mesajde jenica67 » 07 Oct 2013, 23:28

kamy si apipixurile fac depuneri ? Ceea ce am spus este o idee, nu am experimentat-o.
jenica67

Mesajde kamy » 08 Oct 2013, 07:31

jenica67 scrie:kamy si apipixurile fac depuneri ? Ceea ce am spus este o idee, nu am experimentat-o.

nu fac depuneri da nediluata nu vor sa treaca trebuie sa le mane cineva cu biciu de la spate(aer comprimat)
am fost zugrav,merge si cu pompa de zugravit important e sa ridici presiunea in recipient,sau cum am scris mai sus butoi de bere,pui pe dansul un ventil de masina si cu o pompa manuala de masina in cel mai rau caz,tot ai viteza mai mare decat cu cana,si la presiune si duze diferente de alimentare e neglijabila,pe cand la printipu vaselor comunicante tresa faci suporti reglabili si orice greseala poate costa un furtisag crunt!
inainte de 89 am epuizat subiectu vaselor comunicante cu baietii OSZ,din BOZIES/SALAJ,care anu trecut au pus in functiune instalatia cu duze si presiune ,intrebati-l pe Balas a vazut-o!
kamy

Mesajde balasbebe » 08 Oct 2013, 09:38

Daca nu ai bani de o pompa cu 1300 de lei, si curent electric, cel mai bun exemplu este cel cu butoiul de bere, care costa 150 de lei de inox, si un compresor cu 350 lei. Este ieftin si nu depinde de curentul electric, prea mult. Acest distem este putin incomod, dar are mobilitate totala.
balasbebe

Mesajde gabidok » 08 Oct 2013, 18:49

unde gasesc asemenea pompa domnu balasbebe,?
gabidok

Mesajde balasbebe » 08 Oct 2013, 19:34

La Brasov, cauta pe net: pompa cu rotor flexibil
balasbebe

Anterior

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA