Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Turte nemancate la anumite familii....de ce?

Mesajde dorindafi » 04 Feb 2014, 20:25

laure tata , simplu shi la subiect - nu au nevoe de fasole :lol:
dorindafi

Mesajde peterneamt » 04 Feb 2014, 20:52

:lol: La noi, la mâncarea de făsui, se mai spune şi esenţă de petarde..... :lol:
ps. cred că ţin cură de slăbire.... :roll: sau nu au nevoie.... ;)
peterneamt

Mesajde redoo » 04 Feb 2014, 21:33

laurentiu.tirca scrie:sa inteleg ca pe forumul asta nu se poate primi un raspuns serios? ma asteptam la un raspuns argumentat si apoi o gluma, doua.....dar din gluma-n gluma.......eu nu mai aflu raspunsul. :( poate pana la urma imi raspunde si un apicultor .... :evil: :evil:

Pai daca ai de ales intre friptura si un covrig de saptamana trecuta, tu ce alegi? probabil ca cele care nu au mancat din turta, mai aveau friptura(miere) la dispozitie
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde LUCIAN AVRAM » 04 Feb 2014, 21:45

pur si simplu nu au nevoie de turta ta acum , poate peste vreo luna incolo ;)
LUCIAN AVRAM

Mesajde proapis13 » 04 Feb 2014, 21:56

e de la sarea de lamaie :lol:
ce familie de albine mananca ditamai turta de 5kg???? :shock:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde luci » 05 Feb 2014, 06:22

Cei care nu au carat turta probabil au mai putina albina si au miere pe ramele din mijlocul cuibului pe cand cei ce au carat repede turta probabil au albina cresc puiet si au ramele din mijloc mai goale.Sunt si familii puternice care nu duc turta si pleaca mai greu cu puietul dar mai rar.Pe de alta parte nu prea le place protofilul.
“Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este in sanul Tatalui, Acela L-a facut cunoscut.”
luci

Mesajde Ioan Guist » 05 Feb 2014, 09:58

Mai Laurentiu,
Daca eu sunt in cort si afara sunt -10 grade iar sub sacul de dormit am sunca de praga , branza , oua si o cana de lapte proaspat cu gem de mure si afine,, poti sa-mi dai la usa cortului cate sarmale vrei.Nu ies.
Daca in cort suntem 4 insi, se pre poate ca unul din noi sa scoata o mana afara si sa traga oala cu sarmale mai aproape.Oricum, eu nici atunci nu as scoate nasul de sub sacul de dormit sa gust sleitura din oala.

Poate ca intelegi ceva.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde ovidiuph » 08 Feb 2014, 05:54

Exact cu aceeasi situatie m am intalnit si eu!am 2 familii si 3 roiuri de anul trecut!rezerve de miere suficiente la toate!cantitatea de miere consumata de o familie pe timpul iernii nu depinde de puterea acesteia??ma gandeam ca cele 3 roiuri sa consume mai repede turtele decat acele familii dar nu a fost asa deci, au miere mai multa decat cele doua familii??
ovidiuph

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA