Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Pastura si turtele proteice.

Mesajde alexclau » 04 Mar 2015, 22:49

Am putea realiza turtele proteice de primavara cu pastura?
Prietenia nu se poate cumpara decat cu moneda FORTE: OMENIA.
alexclau

Re: Pastura si turtele proteice.

Mesajde florind » 05 Mar 2015, 14:03

pai daca aveti asa ceva e cel mai bine

dar eu as vinde pastura ca are pret foarte bun si as folosi inlocuitori de polen: drojdie, lapte praf , soia degresata ;)
florind

Mesajde proapis13 » 05 Mar 2015, 15:55

alexclau scrie:Am putea realiza turtele proteice de primavara cu pastura?

da !!!
problema este ca nu vad de ce sa scoti pastura din rame pentru a o adauga in turte :?
ala care face asa ori NU e apicultor ori...il dau banii si inteligenta afara din casa :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde alin75 » 09 Mar 2015, 12:11

Cum păstrăm pentru toamnă rama cu păstură?
Cum recunoştem toamna rama cu păstura (de multe ori păstura este acoperită cu miere)?
În toamnă am achiziţionat o ladă frigo sh. Încerc să păstrez astfel ramele cu păstură. Restul metodelor nu m-au convins! Intenţionez să-mi fac o chestie de genul https://www.youtube.com/watch?v=lUQnK42 ... E5FE1CE2D5.
Dacă merită efortul? Dacă la "ei" este ok, la noi de ce nu?

Numai bine,
Alin
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde gabimihai » 11 Mar 2015, 21:54

Eu zic sa lasi ramele asa cum sunt, adica cele cu pastura cat si cele cu miere de rezerva, le poti recunoaste dupa celulele care sunt pe jumatate pline cu polen galben sau maroniu, etc. oricum alta culoare, dar nu sunt capacite. Se pastreaza foarte bine, asa cum le -am avut eu an de an intr-o magazie prevazuta cu rafturi speciale pentru rame. Eu am raftul (partea unde tin ramele) invelit in folie de plastic de sus pana jos, nu este umezeala in magazie(nu sursa de caldura) si sub ultimul rand de rame care este la 30 cm de sol, dau de 2 ori pe luna foc la un fitil de pucioasa, apoi plec din magazie. Ramele s-au pastrat excelent, pastura nu a mucegait, chiar sapatamana trecuta am scos din ele si le-am bagat cate una in fiecare stup.
Pagubasii incep prin a vinde ceea ce stiu a pot produce; castigatorii incep prin a produce ceea ce stiu ca pot vinde.
gabimihai

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA