Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Apa la mare cautare

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 11 Apr 2013, 21:37

Un mare secret esta ca adapatorul sa fie in soare pe toata durata zilei!
Alt mare siretlic este ca eu le pun crengi cu polen langa scandura atunci in martie "mura-n gura"-Si merge!
Alti stuparei pun ramele de kasat cu miere langa adapator(Nu sunt de acord ! poate in per. rece, dar nici asa!)
Ideea este sa fie de la inceput acolo, si restul veti obs. si singuri!
Sanatate!
stoenescu gheorghe-gabriel

Mesajde Cristian Chirculescu » 12 Apr 2013, 12:27

Am vazut ieri albine la scurgerea cu detergenti de la masina de spalat la un vecin
Alias FreeCristian 0764514729

www.freecristian.ro
Cristian Chirculescu

Mesajde jenica67 » 12 Apr 2013, 21:17

Probabil profitau de detergentul de la scurgere, sa mai spele ceva scutece, de la puiet. :lol:
jenica67

Mesajde Slavic » 13 Apr 2013, 09:20

Am si eu adapator si pot sa va sugerez cateva sfaturi din experienta mea de mai multi ani , mentionez ca sunt tot timpul pe stationar .

1. Dece e bun adapatorul? Pentru ca albinele sa nu se duca pe la vecini si sa bea apa contaminata cu diferite medicamente interzise pentru albini dar foarte utile pentru animale ( cei care locuesc la tara stiu despre ce vorbesc)
2. Adapatorul se pune intodeauna la umbra pentru ca vara la peste 30 de grade nu se aseaza albinele pe el daca e in soare, e deacum verificat pentru ca il aveam si eu la inceput in soare si se duciau albinele si luau apa de pe la pasari si animale dar nu se puneau pe adapator.
3.Vara la peste 35 de grade albinele cara in medie cate 1 litru de apa pe stup de la adapator, asa ca e mai bine sa-l aiba in apropiere decat sa se uzeze sa zboare uneori si peste 1 km.
4.Trebuie urmarit tot timpul sa fie apa in adapator pentru ca e deajuns sa nu fie apa o ora pe timp de seceta si pot fi urmari foarte grave pentru animale si pasarile domestice din curte , cu 3 ani in urma in cateva ore mi-au murit 2 caini si cateva gaini din cauza albinelor iritate care au cautat apa in alta parte.
Slavic

Anterior

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA