de Slavic » 13 Apr 2013, 09:20
Am si eu adapator si pot sa va sugerez cateva sfaturi din experienta mea de mai multi ani , mentionez ca sunt tot timpul pe stationar .
1. Dece e bun adapatorul? Pentru ca albinele sa nu se duca pe la vecini si sa bea apa contaminata cu diferite medicamente interzise pentru albini dar foarte utile pentru animale ( cei care locuesc la tara stiu despre ce vorbesc)
2. Adapatorul se pune intodeauna la umbra pentru ca vara la peste 30 de grade nu se aseaza albinele pe el daca e in soare, e deacum verificat pentru ca il aveam si eu la inceput in soare si se duciau albinele si luau apa de pe la pasari si animale dar nu se puneau pe adapator.
3.Vara la peste 35 de grade albinele cara in medie cate 1 litru de apa pe stup de la adapator, asa ca e mai bine sa-l aiba in apropiere decat sa se uzeze sa zboare uneori si peste 1 km.
4.Trebuie urmarit tot timpul sa fie apa in adapator pentru ca e deajuns sa nu fie apa o ora pe timp de seceta si pot fi urmari foarte grave pentru animale si pasarile domestice din curte , cu 3 ani in urma in cateva ore mi-au murit 2 caini si cateva gaini din cauza albinelor iritate care au cautat apa in alta parte.