Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stimularea cu turte .

Mesajde paul » 17 Mar 2012, 21:09

jenica67 scrie:Ce masca, ce manusi, adidasi sa ai in picioare sa nu iti puta si se poate interveni lejer.

:lol: :lol: :lol:
Jenica am inteles ca ai fost deseori la Falticeni !
Cand mai ajungi prima data , luam legatura si o sa-ti las onoarea sa faci o demonstratie live in " echipamentul" de mai sus ! Voi fi edificat dupa ce o sa faci controlul la 2 fam. ! :idea: Pe care o sa ti le recomand eu ...
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde jenica67 » 17 Mar 2012, 21:26

NU iti fa probleme, ca ce a fost anul trecut, nu o sa mai fie anul asta, mai mult ca sigur. Si eu am avut o familie, cum zici si anul urmator, a fost cu totul altfel. Asa ca rabdare. La Falticeni am fost de multe ori, dar demult. Acum mai vin, cel mult pe la Piatra Neamt, unde am fost si asta vara, ca acolo e bunica norei mele. In rest cam departe de excursii, pe ceturile astea, acum mi-am luat casa langa Resita, la 25 de km si ma indrept intracolo. In una, doua saptamani, vreau sa imi duc si albinele, ca le am intr-un sat apropiat. Numai bine si albine blande, care sa iti aduca, butuaie pline de miere. Apropo, sa sti ca numai imi ramane nici roseata, decat vag detot, unde ma musca albinele, asa ca poate sa muste, ca nu ma mai impresioneaza. :lol:
jenica67

Mesajde bostina constantin » 17 Mar 2012, 21:52

[ acum mi-am luat casa langa Resita, la 25 de km si ma indrept intracolo. In una, doua saptamani, vreau sa imi duc si albinele, ca le am intr-un sat apropiat.]
Felicitari Jenica pt obtiune, o sa ai mult de lucru dar si multe satisfactii. Sa stapaniti sanatosi noua locuinta!! :).
bostina constantin

Mesajde lache » 19 Mar 2012, 23:21

Va salut pe toti forumistii !
Ma mindresc (in fata mea doar...) ca dupa a doua iarna de cind am stupi, pina azi nu am pierdut niciunul din cele 11 familii.Le-am pus turte facute din zahar, miere, protofil din 20 ianuarie. Unii nu au consumat decit foarte putin pina acum. Poate cineva sa-mi spuna daca turtele ramase le pot transforma in sirop ?
lache

Mesajde sakala » 23 Mar 2012, 21:03

am o nelamurire
azi la revizia care am facuto curata funduri de albina morta si resturi de capaceala am descoperit putin puiet la stupi
in februarie am pus turte apiluk si au carato in rame oare asta sa fie cauza sa nu oua matca
sa mai astept sa curete celulele sau sa intervin altfel
pot incepe stimularea cu sirop sau sa astept sa curete celulele si apoi sa stimulez ponta matcii
rezerve mai au cate 2 rame stup pline plus coronite la celelalte rame
ce sfaturi imi dati
sakala

Mesajde dorindafi » 23 Mar 2012, 21:16

pt. sakala-albina putzina , neefectuarea restrangerii cuibului , matca batrana pot duce la ceace ai gasit
dorindafi

Mesajde balasbebe » 23 Mar 2012, 21:19

Gata cu turta. Decum se poate da sirop linistit.
Turta ramasa mai bine se dizolva decat sa o scoata albinele afara.
Eu am hranitoarele cu sticla si am observat cum albinele ies din hranitor cu zaharul din apifonda care s-a intarit rau de tot.
Mai este o varianta. Toata turta neconsumata se pune pe o tava. Albinele vor consuma linistit fara sa se produca furtisag.
Azi am studiat cele relatate, nu este prima data. Ca o prima observatie: albinele scot zaharul daca mancare in lada, iar de pe tava il culeg daca au lipsa in stup miere. Asa doar pot inteleg eu.

Este si normal daca nu s-a redus la maxim cuibul.
balasbebe

Mesajde doruuu » 23 Mar 2012, 21:45

Nu prea e indicat sa faci sirop din turte. Tu in turta ai miere si daca o fierbi sau torni ceai fierbinte peste ea , mierea devine toxica. Deci mai bine o lasi asa
doruuu

Mesajde proapis13 » 23 Mar 2012, 22:07

Astazi am bagat ultimele portii de apifonda
Turtele proteice din feed-bee nu au fost consumate
posibil sa fi dat de pastura plus ca au cules de polen
De saptamana ce vine cred ca se incepe cu siropul
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde glaliona » 24 Mar 2012, 08:17

Salutari.In februarie am facut turte din zahar invertit pe care le-am pus in farfurii de plastic ,cu folie peste.Nu am fost sigura de reusita si am pus turte la doar 2 stupi. In rest am folosit turte din miere .Cum pot folosi turtele acum, fara ale pune deasupra ramelor.Se pot folosi pe fundul stupului dupa diafragma,ori se poate face sirop din ele?
glaliona

Mesajde CATALIN » 24 Mar 2012, 08:34

se poate face sirop din ele acum e cald si le e mai bine cu sirop topestele si punele in hranitoare si eu am mai pus turte pe un ziar pe fundul stupului de lene sa nu le topesc da e mai bine sirop
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde balasbebe » 24 Mar 2012, 08:40

glaliona scrie:Salutari.In februarie am facut turte din zahar invertit pe care le-am pus in farfurii de plastic ,cu folie peste.Nu am fost sigura de reusita si am pus turte la doar 2 stupi. In rest am folosit turte din miere .Cum pot folosi turtele acum, fara ale pune deasupra ramelor.Se pot folosi pe fundul stupului dupa diafragma,ori se poate face sirop din ele?

Daca nu vrei sa le faci din turte sirop poti sa le pui afara, si este la fel de bine.
balasbebe

Mesajde CATALIN » 24 Mar 2012, 08:50

balasbebe crezi u ca asta e o solutie buna sa le pui afara eu zic ca nu....
CATALIN

Mesajde cristi_vidican » 24 Mar 2012, 09:38

CATALIN scrie:balasbebe crezi u ca asta e o solutie buna sa le pui afara eu zic ca nu....

off topic
Draga Catalin,
N-ar strica putina atentie la tonul in care scrii. Aici nu suntem pe mess. Cuvinte de genul "u" nu sunt intelese de toti si suna groaznic. N-ar strica sa avem si ceva respect fata de persoanele in varsta si sa ne adresam cu dumneavoastra. Domnul Balas are o varsta, noi avem alta.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde CATALIN » 24 Mar 2012, 10:02

imi cer scuze daca deranjez pur si simplu mi-a intrat in reflex acest mod d a scrie sincere scuze fata de toti cei care ma interpreteaza gresit vizavi de modul in care sc intentia me nu este sa deranjez sau sa supar
CATALIN

Mesajde glaliona » 24 Mar 2012, 13:44

Mersi voi incerca sa le topesc ,nu stiu in ce cantitate de apa.Afara nu cred ca este bine fiindca am pus lapte praf cu urluiala si se declansase furtisagul,agitatie la toti stupii,am luat masuri.In prezent am urdinisul deschis maxim 1 cm. oare il mai tin asa?
glaliona

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA