Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Hranirea de completare

Mesajde TDI » 20 Sep 2013, 09:25

proapis13 scrie: Interesant sfatul tau dar nu inteleg nimic din expresia de mai sus :o
salve :D
Ultima verificare inseamna pozitionarea albinei in ghem, pe cate rame e ghemul, in functie de asta elimini sau nu rame. 4 rame la mine e posibil ca la alti stupari sa insemne 6. Am atasat o poza in care se vede spatiul de hranire al unei familii care o sa ierneze pe 7 rame.
Fişiere ataşate
7 rame.jpg
Ultima oară modificat de TDI pe 20 Sep 2013, 09:29, modificat 1 dată în total.
TDI

Mesajde gabi bee » 20 Sep 2013, 09:29

proapis13 scrie:
TDI scrie:.... La ultima verificare asigurate ca fiecare familie are minim 4 rame complete de albina.....

Interesant sfatul tau dar nu inteleg nimic din expresia de mai sus :o

eu am iernat de nevoie ''familie'' pe 4 rame si a iesit bine din iarna, iernata individual, dar la mine tot ce nu intruneste minim 5 rame le iernez la duplex ! ultima verificare de care spunea colegul mai sus trebuie facuta in noiembrie cand deja lotul de albina de iernare este definitivat si cele 4 rame sunt pline de albina la o temperatura exterioara scazuta ! :D
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde ignatov andrei » 20 Sep 2013, 10:35

TDI, se scrie:
- asigura-te, nu asigurate!
ignatov andrei

Mesajde proapis13 » 20 Sep 2013, 19:41

Va multumesc amindurora pt lamuriri si sa stiti ca alora pe 4 rame eu le zic mite lesinate si ma si eu citeva :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde duma » 21 Sep 2013, 00:01

Salutare ! Am citi si eu acest topic deoarece sunt in primul an si se apropie si prima iarna , sunt un pic lipsit de sfaturi la fata locului in privinta complectari si restrangeri cuibului adica nici un ne-a ion sau vasile batran si intelept , dar sper ca ce mai citesc si gasesc sa vad ( poze ) si sa parcurg si aceasta etapa cu bine si in martie sa imi curga puietul din stup pe la urdinis :D , insa pana atunci ce puteti sa imi spuneti despre hranire si restrangerea cuibului s-au unde sa caut sa inteleg mai bine ?
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde proapis13 » 21 Sep 2013, 00:08

duma scrie:.... ce puteti sa imi spuneti despre hranire si restrangerea cuibului s-au unde sa caut sa inteleg mai bine ?

Cauta si intelege filmuletele de la adresa de mai jos
viewtopic.php?f=15&t=698&start=992#p149159
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde duma » 23 Sep 2013, 15:27

Salutare ! Am o intrebare legata de hranirea de complectare .... Si este astfel : fiind in primul an apicol si iarna bate la usa ,ca sa trec cu bine peste ia si la primavara sa fiu mandru de cei 4 stupi parca nu au destula mancare in rame undeva la jumate de rama si mai putin de miere ! Ce ma sfatuiti sa vin cu sirop de complectare facut de mine s-au Dulcofruct si am auzit ca Apinvert se mai foloseste si este mai bun decat Dulcofructul ! Sau poate ma indrumati altfel incat sa stau linistit peste iarna .
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde B.K » 23 Sep 2013, 15:43

duma scrie:Salutare ! Am o intrebare legata de hranirea de complectare .... Si este astfel : fiind in primul an apicol si iarna bate la usa ,ca sa trec cu bine peste ia si la primavara sa fiu mandru de cei 4 stupi parca nu au destula mancare in rame undeva la jumate de rama si mai putin de miere ! Ce ma sfatuiti sa vin cu sirop de complectare facut de mine s-au Dulcofruct si am auzit ca Apinvert se mai foloseste si este mai bun decat Dulcofructul ! Sau poate ma indrumati altfel incat sa stau linistit peste iarna .

Depinde ....cam tarziu pentru sirop , daca nu mai exista puiet chiar nu e bine , dar mancare le trebuie obligatoriu. Erau bune rame cu miere descapacite si date dupa diafragma , dar banuiesc ca nu ai. Totusi trebuie sa le asiguri minim 12 kg de hrana / familie , in cazul asta sirop invertit cat mai concentrat , dar si asa tot nu stai linistit la iarna , in ianuarie trebuie intervenit cu turte. Sanatate !
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde duma » 23 Sep 2013, 23:43

BeeeK scrie:
duma scrie:Salutare ! Am o intrebare legata de hranirea de complectare .... Si este astfel : fiind in primul an apicol si iarna bate la usa ,ca sa trec cu bine peste ia si la primavara sa fiu mandru de cei 4 stupi parca nu au destula mancare in rame undeva la jumate de rama si mai putin de miere ! Ce ma sfatuiti sa vin cu sirop de complectare facut de mine s-au Dulcofruct si am auzit ca Apinvert se mai foloseste si este mai bun decat Dulcofructul ! Sau poate ma indrumati altfel incat sa stau linistit peste iarna .

Depinde ....cam tarziu pentru sirop , daca nu mai exista puiet chiar nu e bine , dar mancare le trebuie obligatoriu. Erau bune rame cu miere descapacite si date dupa diafragma , dar banuiesc ca nu ai. Totusi trebuie sa le asiguri minim 12 kg de hrana / familie , in cazul asta sirop invertit cat mai concentrat , dar si asa tot nu stai linistit la iarna , in ianuarie trebuie intervenit cu turte. Sanatate !

Multumesc de sfat .la un singur stup am gasit lipsa puet si cred ca a ecuzionat de o zi sau 2 sper sa mai ponteze matca la restul am gasit si puet de o zi . Am sa merg pe sfarsitul saptamani si am sa incerc sa pun dupa diafragma rame ce rezulta din restrangerea cuburilor cu putina miere pe care am sa o descapacesc . Sper ca vremea sa imi permita si in continuare sa mai culeaga si miere din faneturi ca polen si pastura inca mai im baga usor . Ca si siropuri din comert ce imi recomanzi ?
duma

Mesajde duma » 24 Sep 2013, 00:17

proapis13 scrie:
duma scrie:.... ce puteti sa imi spuneti despre hranire si restrangerea cuibului s-au unde sa caut sa inteleg mai bine ?

Cauta si intelege filmuletele de la adresa de mai jos
viewtopic.php?f=15&t=698&start=992#p149159

1. De 6 luni mi sa mai montat un monitor la serviciu ca unul nu era deajuns , acum am mai tras si tableta langa mine sa mai citesc cate ceva printre picaturi in timpul serviciului despre apicultura .
2. In filmuletele de la indrumarea ta au albine intr-un stup cat eu in 4 :lol: , nu chiar asa :lol:
3. De pasti anul acesta am inceput fara nici o pregatire ( lazi , magazi , masca , afumatoare sau dalta ) si nici fonduri alocate acestei lature , RECUNOSC ca am luat bani imprumut si nu m-am rugat de nimeni sa nu ma abat de la cheltuielile si investiitiile propuse ( am mai trisat un pic ) :roll:
4. Acum imi doresc sa trec iarna cu bine si la rapita sa pot sa imi sterg sudorile de emoti cu bine si din timp am sa ma pregatesc sa nu mai bat la porti care nu se deschid :evil: . De aceea ma adresez "voua" ca , cred ca ma scoateti la liman si pe mine cum ati scos multi alti incepatori cu diferite indrumari .
5 . Nu in ultimul rand multumesc pentru indrumare si maine daca timpul imi permite am sa postez pe pagina mea ce am agonisit cu placere pana acum . Doresc in primul sfarsit de saptamana din octombrie sa merg la Beograd la targul apicol si cel mai mult pentru rame . Ce am luat cu 1,5 ron rama de la sarbi facute petru dimensiunile stupilor nostri nu am vazut la nimeni pana acum vorbesc de material , finisaj SI precizie ( fara aracet si capse se inchid perfect din start ) si fiind primul targ la care vreau sa particip probabil ca voi gasi multe lucruri de care voi avea nevoie s-au sa le schimb cu cele ale mele .
P.S. Si daca vezi ceva pe raft ca imi lipseste poti sa .......ma indrumi catre un magazin de specialitate chiar si online !
Tot respectul !
duma

Mesajde B.K » 24 Sep 2013, 09:14

duma scrie:
BeeeK scrie:

Multumesc de sfat .la un singur stup am gasit lipsa puet si cred ca a ecuzionat de o zi sau 2 sper sa mai ponteze matca la restul am gasit si puet de o zi . Am sa merg pe sfarsitul saptamani si am sa incerc sa pun dupa diafragma rame ce rezulta din restrangerea cuburilor cu putina miere pe care am sa o descapacesc . Sper ca vremea sa imi permita si in continuare sa mai culeaga si miere din faneturi ca polen si pastura inca mai im baga usor . Ca si siropuri din comert ce imi recomanzi ?

Nu folosesc siropuri din comert. Folosesc sirop invertit facut de mine reteta asta : http://stuparitul.3xforum.ro/post/8243/ ... hranitor_/ + un medicament pentru nosemoza , eu am folosit protofil si polioel.
B.K

Mesajde duma » 24 Sep 2013, 13:19

BeeeK scrie:
duma scrie:
BeeeK scrie:

Nu folosesc siropuri din comert. Folosesc sirop invertit facut de mine reteta asta : http://stuparitul.3xforum.ro/post/8243/ ... hranitor_/ + un medicament pentru nosemoza , eu am folosit protofil si polioel.

Multumesc frumos ! am printat reteta si dau comanda de ceva kg de zahar de la vecinii nostri germani poate este mai ieftin si de calitate mai mare decat ale noastre . interesant este faptul ca nu este asa dulce cand il pui in cafea , am testat pe aceeasi cantitae de zahar in doua cesti diferite de cafea , al nostru parca este mai dulce !? de ce oare ???
duma

Mesajde alexx » 25 Oct 2013, 20:12

Se mai poate administra acum ceva de completare si cand zic ceva ma refer la dulcofruct???
alexx

Mesajde B.K » 25 Oct 2013, 20:35

alexx scrie:Se mai poate administra acum ceva de completare si cand zic ceva ma refer la dulcofruct???

Am un prieten care are cateva familii slabe care nuau mancare aproape deloc si chiar Dulcofruct le da in perioada asta. Bine nu are cum sa fie , dar a zis ca incearca sa vada daca reuseste sa le scoata in primavara cu completare in periaoda asta. Face ceva teste pe banii lui.
B.K

Mesajde catalin_viezure_6 » 27 Oct 2013, 02:30

BeeeK scrie:
alexx scrie:Se mai poate administra acum ceva de completare si cand zic ceva ma refer la dulcofruct???

Am un prieten care are cateva familii slabe care nuau mancare aproape deloc si chiar Dulcofruct le da in perioada asta. Bine nu are cum sa fie , dar a zis ca incearca sa vada daca reuseste sa le scoata in primavara cu completare in periaoda asta. Face ceva teste pe banii lui.

avand in vedere temperaturile da poate dar daca sunt deja slabe si le mai da si dulcofruct mai mult le distruge :? mai bine le da miere in hranitor si punga in cantitatii ceva mai marii sa aiba timp sa le capaceasca ca altfel o sa iasa cu un pumn de albine in martie care o sa se dezlvolte abia in iulie - august ... eu am patit-o si le am lasat miere destula fara sa ma intervin poate decat cu miere curata la punga :geek:
catalin_viezure_6

Mesajde talex » 27 Oct 2013, 09:13

mai bine sa caute la vreun apicultor rame cu miere capacita, daca are doar cateva familii. n-ar mai uza albine, e foarte tarziu pentru completare cu sirop.
talex

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA