Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stimularea cu turte .

Mesajde unincepator » 24 Feb 2013, 18:28

bunaziua la toti cei ce sant intepati de albine,dar am si o neclaritate:ieri 23 februarie fiind ozi cu11 grade afara, am administrat an hranmitor sirop 1/1 din miere poliflora cu ceai de menta+sunatoare si am adaugat cei 20ml de protofil si azi pela orele13 m-am uitat dar nici un stup nu a atacat hranitorul{am da doar la10) ca nu am mai mult.Care este motivul de nu ia acel sirop?.Va rog sa-mi dati o lamurire.Multa sanatate la toti.
unincepator

Mesajde alt stupar » 24 Feb 2013, 18:37

zi bogdaproste ca nu ti le-a "atacat"
asta deocamdata...
cand ti le vor " ataca" are sa te doara (daca-ti pasa). Nu-i nevoie decat de o noapte rece.
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde jenica67 » 24 Feb 2013, 19:52

dogvet, turtele au iesit semimoi (adica ca un aluat moale) Drojdie nu pun, poate la toamna, daca o sa fie nevoie de completari, dar sa speram ca nu o sa fie seceta si nevoie.
Oricum, nu vreau sa recomand la nimeni, sa dea turte proteice, nici chiar slab, care nu a avut zbor de curatire. Albinele mele, au avut luna aceasta, mai multe zboruri de curatenie, din care 3 numai ieri, azi si sper ca si maine. Azi am vazut cateva cu polen galben. Am vazut si foarte tufe mari de salcie, cu matisorii impupiti.
jenica67

Mesajde unincepator » 24 Feb 2013, 22:25

multumesc de raspuns, dar cum adica (nu le-a atacat,si ce e cu noaptea rece?)nu prea am anteles lamurirea.Ori cum multumesc.Numai bine.
unincepator

Mesajde puiutu » 24 Feb 2013, 22:33

Inca nu este vremea pentru sirop in hranitoare. Pana se mai incalzeste si incep sa zboare sa aduca polen si sa fie si noptile mai calde merge turta. Salutare. :D
puiutu

Mesajde dumy academy » 28 Feb 2013, 20:47

cand se aplica turtele cu inlocuitori de polen drojdie de bere furajera si lapte praf degresat???
tinand cont ca in luna ianuarie si in februarie au avut loc zboruri de curatire
Multumesc
dumy academy

Mesajde Mircea_63 » 28 Feb 2013, 20:55

Vezi de ce e important sa-ti treci localitatea? ;) Nu-i tot aia sa stai la Ecuator sau la Polul Nord al Romaniei.

Daca au inceput zborurile, chiar si sporadic, da-le linistit turte proteice. Dupa ce incepe polenul nici nu se mai uita la ele. Acum e momentul!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde marian67stroe » 28 Feb 2013, 20:56

Tinand cont ca vremea s-a incalzit si primavara bate la usa eu cred ca a venit vremea hranei proteice.
Astazi am vazut pentru prima data pe anul acesta albine cu polen pe picioruse.
Cand nu esti sigur de caracterul unui om, priveste-i prietenii.
marian67stroe

Mesajde puiutu » 02 Mar 2013, 22:09

Ieri am avut si eu zbor frumos si albine cu ceva polen pe picioruse :D
puiutu

Mesajde csaa » 03 Mar 2013, 19:36

Polen nu am vazut sa care, am bagat turte proteice de 10 zile si ieri cand am verificat nu mancasera mai deloc din turte. Oare sa nu fi inceput sa oua, sau polenul adunat in toamna le e deajuns?
Anul asta am facut de toate: turte, placi de zahar invertit, turte proteice cu lapte praf degresat. A fost an de invatamant. Toate preparatele au fost consumate mai putin turtele proteice de care abia s-au atins.
csaa

Mesajde vlad » 03 Mar 2013, 21:28

csaa scrie:Polen nu am vazut sa care, am bagat turte proteice de 10 zile si ieri cand am verificat nu mancasera mai deloc din turte. Oare sa nu fi inceput sa oua, sau polenul adunat in toamna le e deajuns?
Anul asta am facut de toate: turte, placi de zahar invertit, turte proteice cu lapte praf degresat. A fost an de invatamant. Toate preparatele au fost consumate mai putin turtele proteice de care abia s-au atins.

li s-o fi aplecat de atatea sortimente . ;) ia o sticla cu otet si tragele pe ...... picioruse. :D
vlad

Mesajde csaa » 04 Mar 2013, 00:51

Multumesc pentru sfat. Nu prea am rabdare sa le masez pe fiecare asa ca te-as ruga pe dumneata sa le faci tratamentul asta.
Acum revenind la partea serioasa imi poate explica cineva comportamentul albinelor sau intra la categoria "asa face toate"?
Multumesc anticipat!
csaa

Mesajde Albinel » 04 Mar 2013, 00:58

csaa scrie:Multumesc pentru sfat. Nu prea am rabdare sa le masez pe fiecare asa ca te-as ruga pe dumneata sa le faci tratamentul asta.
Acum revenind la partea serioasa imi poate explica cineva comportamentul albinelor sau intra la categoria "asa face toate"?
Multumesc anticipat!

turtele proteice sunt consumate mai greu decat cele energetice..mai ales acum cand cantitatea de larve este mica ..cu siguranta ai miere si pastura in cuib si asta trebuie sa te bucure..atentie sporita ca ele sa fie in apropierea puietului si la strangerea cuibului...cu cat va fi mai strans acum ,cu atat vei avea satisfactii mai mari mai tarziu.. ;)
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde csaa » 04 Mar 2013, 07:40

Multumesc pentru raspuns. E came racoare acum, 10 grade, si nu as umbla la rame. Astept pana sare temperatura de 14 grade si le aranjez cuibul.
csaa

Mesajde kamy » 04 Mar 2013, 07:50

Baieti io as zice sa nu mai chierdeti vremea cu turte mere de minune flaconasu de 500 cu apizeama si 2 gauri de ac de seringa una jos si una sus sa primeasca aer daca vi se pare zgarcit 2 jos si una sus,dar avelo grija cand se incalzeste vremea se poate sa curga pe fundul lazii si devine ,,lipici de albine,,,va spun din patite!
kamy

Mesajde irina » 05 Mar 2013, 10:05

Buna ziua,
Pentru ca am niste roi carora le-am dus grija toata iarna ca n-au mancare suficienta, aseara am preparat turta din miere -1Kg si zahar farin(rasnit)- 4 kg.Am amestecat compozitia f greu, apoi am pus-o in camara.De dimineta am vazut ca se intarise , cam mult zic eu.Si ma intreb acum , cum sa o pun mai usor in pungi? Poate cineva ma poate lamuri.
Multumesc
irina

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA