Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Hranire sirop zahar invertit

Mesajde Cristian IONITA » 29 Sep 2014, 12:05

sovian scrie:Salut, ám cativa roiuri care nu au mai mult de 4kg de miere maxim. As putea din octombrie sa le ajut cu apifonda?
Multumesc

cu "solide" le poti ajuta si la iarna .... cu sirop pana nu se raceste .... orientarea dupa data (luna) este orientativa .... daca este suficient de cald se poate administra sirop si-n decembrie ...

asa cum au binevoit colegi sa te informeze esti in intarziere .... dar decat deloc e bine sa faci acum completarea, ideea este ca prelucrarea siropului uzeaza albina .... iar acum la sfarsit de sezon ai tot interesul ca albina ta sa nu se uzeze.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Re: Hranirea de completare

Mesajde sovian » 29 Sep 2014, 14:42

Am băgat sirop 1/2 cam 3 kg Si a inceput un usor furtisag de aceea nu am continuat. Miere am scos doar la răpită din familii. La floarea soarelui au băgat foarte putin ca a fos ploaie si majoritatea în zona este modificată genetic. Nu am stat degeaba !
Chiar dacă nu ai stupi, ocroteşte albinele!
sovian

Mesajde andrei_calinescu » 29 Sep 2014, 22:48

sovian scrie:Am băgat sirop 1/2 cam 3 kg Si a inceput un usor furtisag de aceea nu am continuat. Miere am scos doar la răpită din familii. La floarea soarelui au băgat foarte putin ca a fos ploaie si majoritatea în zona este modificată genetic. Nu am stat degeaba !

Soviane,

Tine-le pe turte de la 1 noiembrie.
Nu-i o problema ca nu ai miere multa in ei.
LA 1 noi le pui o turta de 1 kg(eu te sfatuiesc BeeFonda simpla) si dupa aceea controlezi la 2 saptamani prin control vizual al turtei. Daca nu mai are , le mai dai, daca au , ii lasi in pace inca 2 saptamani.
Important e sa aiba ceva dulce USCAT deasupra capului.
La administrarea turtei tai folia pe toata suprafata turtei care vine in contact cu ramele.
andrei_calinescu

Mesajde vlad » 30 Sep 2014, 06:46

astupa gaurile laterale ale cutiei , fa sicane la urdinis , strange-i, da-le sirop gros , da-le miere in hranitor . Acum ca sa si-o traga in rame deasupra cuibului . Fa shimb de rame sau baga-le rame pline din altii . de-or fi roiuri pe trei rame acum fara popor si fara miere in rame nu mai vad ciresul la primavara ! le dai turte din noiembrie , dar ghemul va fi amplasat , la iarna , fix intre spetezele superioare ale ramelor incercand sa inmoaie turtele.
ca solutie salvatoare eu as zice sa unesti 2-3 si ai un stup viabil ( daca ii bagi si mancare ) sau unesti cu fam unde ai matci batrane si , cel putin te-ai ales cu matci tinere la anu , decat nimic .
vlad

Mesajde yulian » 30 Sep 2014, 08:12

sovian scrie:Am băgat sirop 1/2 cam 3 kg Si a inceput un usor furtisag de aceea nu am continuat.

Sirop...poate 2/1...furtisagul a inceput din cauza ta, ai bagat ceva protofil sau ceva mirositor si ai dat siropul prea devreme, trebuia sa astepti orele la care nu mai zboara.

sovian scrie: Nu am stat degeaba !

Clar ai stat degeaba daca te trezesti in octombrie ca nu ai rezerve. Pe viitor, la sfarsitul lui August, cel tarziu, verifici. Nu ai rezerve, dai doua saptamani sirop 2/1 sau 3/1 cate 10 kg de zahar de familie si ai rezolvat-o. Albina e cea de vara si daca se uzeaza nu e nicio problema...oricum mor in scurt timp. ;)
yulian

Mesajde sovian » 30 Sep 2014, 10:20

Stiu ca eu am fost factorul principal de s- a declansat furtisagul. Începător! Sirop am dat la inceputul lunii septembrie cand cules nu prea;
sovian

Mesajde liviutzbogos » 30 Sep 2014, 10:30

yulian scrie: Pe viitor, la sfarsitul lui August, cel tarziu, verifici. Nu ai rezerve, dai doua saptamani sirop 2/1 sau 3/1 cate 10 kg de zahar de familie si ai rezolvat-o. Albina e cea de vara si daca se uzeaza nu e nicio problema...oricum mor in scurt timp. ;)

Asta e din carti... Ce sa fi complectat eu, care la sfarsitul lui august aveam cuiburile ochi de puiet? Tot ce dadeam atunci, pana acum era consumat. Completarile, mai nou, se fac dupa cum e vremea de afara. Spunea cineva mai ieri ca, daca vremea iti permite, dai siorp si-n decembrie. Se uzeaza albina, intr-adevar, dar mai bine albina uzata dar cu mancare berechet, decat albina iesita in august ce sta pe celule goale.
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde sovian » 30 Sep 2014, 10:37

O sa i tin pe turte ca altceva nu am ce face. Ms
sovian

Mesajde liviutzbogos » 30 Sep 2014, 10:38

sovian scrie:O sa i tin pe turte ca altceva nu am ce face. Ms

Mai baga acum sirop, pana il mai trag.
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde TDI » 30 Sep 2014, 10:50

Sirop 3:1 sau 4:1. Mult mai bine decât sa dai turte.
Fişiere ataşate
rsz_sirop.jpg
TDI

Mesajde sovian » 30 Sep 2014, 11:06

In w pot sa le administrez sirop. Turtele befonda sunt bune sau este mai ok apifonda?
sovian

Mesajde sovian » 30 Sep 2014, 11:09

Daca fac eu cu sticla e dezastru. Cum ma uit la 2 stupi incepe agitatia si furtisagul.
sovian

Mesajde TDI » 30 Sep 2014, 11:15

Daca le dai suficient sirop 4:1 acum, nu mai ai nevoie de turte. Începând cu weekendul se anunta vreme rea.
In 4 sticle de 2.5 litri captusite cu iarba uscata încap mai mult de 10 kg sirop 4:1, daca le pui la fiecare nu o sa mai ai nevoie de turte. Redu cuibul la maxim înainte sa pui siropul.
Am folosit doar Apifonda, nu mai vreau sa folosesc.

P.S. Nu e dezastru. 1. Redu toate urdinisele in asa fel încât sa incapa doar o albina, maxim 2 - ai sa le mărești când da inghetul. Ziua pregatesti stupii si pui sticlele si seara pe la 6 pui siropul "doar în sticla" fără sa dai pe jos sau pe fundul stupului. Daca dai sirop la toti, o sa se calmeze.
Redu urdinisele! Daca ai găuri sau fisuri baga chit sau banda.
TDI

Mesajde andrei_calinescu » 30 Sep 2014, 11:16

sovian scrie:In w pot sa le administrez sirop. Turtele befonda sunt bune sau este mai ok apifonda?

Avantajul la beefonda este ca sunt in 3 versiuni:
- simpla - glucidica
- cu vitamine - complexul B si startovit
- cu timol - antinosema

Cred ca e si mai ieftina. Acusica tu faci ce vrei.
andrei_calinescu

Mesajde andrei_calinescu » 30 Sep 2014, 11:23

"Mult mai bine decât sa dai turte."

De ce?
andrei_calinescu

Mesajde sovian » 30 Sep 2014, 11:26

Sirop.... la primavara . Ce bătăi de cap am avut eu toamnă asta . Turte cumpărate am sa folosesc. O sa ma coste cam 129 r pt toti stupi13
sovian

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA