Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stimularea cu turte .

Mesajde joohny » 27 Dec 2013, 18:58

Va salut.Credeti ca,in aceasta perioada asa calda si cu zboruri de curatire e posibil ca matca sa inceapa ponta?Daca da,atunci se poate administra turte proteice?Multumesc.Sanatate.
joohny

Mesajde ves.lucian.zabrani » 27 Dec 2013, 19:02

turta proteica are si polen , asa-i ???
daca vin 2 luni de frig sau chiar mai mult , ce te faci ???
oare n-ar fi buna mai tarziu , prin martie ???
ce zici ???
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde joohny » 27 Dec 2013, 19:21

Va salut.D-le Lucian ,eu am intrebat.Daca stiam raspunsul la intrebarea d-tra este logic ca nu mai intrebam.Si totusi cred ca puteti sa fiti mai explicit la aceasta intrebare.Multumesc pt. intelegere.Sanatate.
joohny

Mesajde stefanmadalin » 27 Dec 2013, 19:42

Sa nu credeti ca daca s-a incalzit un pic acuma, gata vine primavara. Lunile cele mai grele pentru albine sunt ianuarie si februarie, atunci vin gerurile si voscolele. Ce am avut noi pana acum(zona de sud) nu a fost iarna. Greul deabia deacum urmeaza!!!!
stefanmadalin

Mesajde ves.lucian.zabrani » 27 Dec 2013, 20:12

Te inteleg perfect Joohny !!! exista in comert turte fara polen !!! unul din produse este Apifonda !!! o stie toata lumea !!!
daca turta este proteica este mai " grea " de consumat decat mierea din stup sau apifonda !!!
daca este mai grea de digerat se incarca intestinul albinei si neputand sa iasa la " caca " face diaree !!!
si atunci este baiul cat casa !!!
cred ca ai cam inteles cum vine treaba asta !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde CORNEL V. » 27 Dec 2013, 20:20

stefanmadalin scrie:Sa nu credeti ca daca s-a incalzit un pic acuma, gata vine primavara. Lunile cele mai grele pentru albine sunt ianuarie si februarie, atunci vin gerurile si voscolele. Ce am avut noi pana acum(zona de sud) nu a fost iarna. Greul deabia deacum urmeaza!!!!

Lunile cele mai dificile sunt februarie si martie
CORNEL V.

Mesajde CATALIN » 27 Dec 2013, 20:26

nea Cornele te contrazic si eu zic ianoarie si febroarie
in martie e deja la 2-3 zile mai cald si daca dau cu o turta din miere zaharisita si polen dat prin rajnita le fac bomba?? ;)
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde CORNEL V. » 27 Dec 2013, 20:34

La cum evolueaza vremea in martie de vreo cativa ani... :roll:
CORNEL V.

Mesajde Florin Dobre » 27 Dec 2013, 22:02

Pentru mine martie e delicat. Atunci fac apelul final. :shock:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde victor s » 29 Dec 2013, 12:35

CORNEL V. scrie:
stefanmadalin scrie:Sa nu credeti ca daca s-a incalzit un pic acuma, gata vine primavara. Lunile cele mai grele pentru albine sunt ianuarie si februarie, atunci vin gerurile si voscolele. Ce am avut noi pana acum(zona de sud) nu a fost iarna. Greul deabia deacum urmeaza!!!!

Lunile cele mai dificile sunt februarie si martie

Categoric asa este...vorba unui prieten bun, mare apicultor, ''Victore, vezi ca in martie mor albinele'' .
Vis-a-vis de problema turtelor, in nici un caz turta proteica in aceasta perioada..ar insemna condamnarea lor la moarte. Iarasi se adevereste faptul ca din dorinta de a le face bine, le faci de fapt raul cel mai mare !
In alta ordine de idei,am avut un zbor de primavara ieri, extraordinar ! :D
victor s

Mesajde Florin Dobre » 29 Dec 2013, 12:47

victor s scrie:Categoric asa este...vorba unui prieten bun, mare apicultor, ''Victore, vezi ca in martie mor albinele'' .

Asta primavara la inceputul lui martie fain frumos...topaiam de bucurie.
Dupa 2 saptamani inchideau ochii..."dadeam cu caciula de pamant", vorba lu' nea Pupe. :?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde cobi » 29 Dec 2013, 21:12

Florin Dobre scrie:
victor s scrie:Categoric asa este...vorba unui prieten bun, mare apicultor, ''Victore, vezi ca in martie mor albinele'' .

Asta primavara la inceputul lui martie fain frumos...topaiam de bucurie.
Dupa 2 saptamani inchideau ochii..."dadeam cu caciula de pamant", vorba lu' nea Pupe. :?

Vezi ca voi citati din acelasi clasic! Daca nu o faceti e bine!

Stimularea cu turte, ACUM, pentru CE?!!!!

PS Hai sa fim la subiect!
cobi

Mesajde balasaedy » 30 Dec 2013, 12:51

buna ziua ! va rog daca se poate sa imi spuna cineva, ce parere aveti despre turtele medopip.multumesc! http://www.apia.org.ro/masuri_piata/apicole/1754.pdf
balasaedy

Mesajde victor s » 30 Dec 2013, 22:11

cobi scrie:Vezi ca voi citati din acelasi clasic! Daca nu o faceti e bine!

Stimularea cu turte, ACUM, pentru CE?!!!!

PS Hai sa fim la subiect!

Gata sefu...commentul meu a venit ca urmare a acestei postari fara a-l mai cita pe joohny...era o urmare a dialogurilor anterioare, dar pe langa subiect, e adevarat...
joohny scrie:Va salut.Credeti ca,in aceasta perioada asa calda si cu zboruri de curatire e posibil ca matca sa inceapa ponta?Daca da,atunci se poate administra turte proteice?Multumesc.Sanatate.

Apropo...eu i-l citam pe Adi Hodis ca fiind prietenul meu, cat despre maestrul Pupe, tot respectul, suntem cunostinte (nu ca nu mi-ar placea sa fiu prietenul domniei sale)
La multi ani cu sanatate !
Ultima oară modificat de victor s pe 30 Dec 2013, 22:16, modificat 1 dată în total.
victor s

Mesajde cobi » 31 Dec 2013, 13:46

La multi ani!

PS Inca nu-i momentul de stimulat cu turte :)
cobi

Mesajde catalin_CJ » 01 Ian 2014, 18:27

La multi ani tuturor membrilor forumului! Dar si eu sint ingrijorat ca albinele or sa inceapa sa depuna de pe acum si o sasi consume rezervele de miere prea repede caldura nui buna in perioada asta iarna tre sa fie iarna si albinele sa hiberneze nu sa zboare zilen sir in periada asta. Acu le aud ca bazie cam tare in alti ani trebuiasa cicanesc usor in stupi ca sa le aud daca mai traesc.Anu trecut am auzit acelasi bizit la familie de la inceputu lu februarie si mia decedat in martie avea 3 rame de puiet din 5 acoperite cam 65% cu puiet capacit oua si larve miere ioc au consumat tot nam mai apucat sai dau turte.
catalin_CJ

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA