Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stimularea cu turte .

Mesajde nae » 09 Feb 2015, 20:23

stefanmadalin scrie:
Ovidiu123 scrie:\
Si totusi,cine da sirop pe vremea asta??

https://www.youtube.com/watch?v=GSHbQxCaCNI

Nu am mai vazut , nu m-am referit la nenea acesta . :roll:
Sunt zone unde aproape anual aduc polen in ianuarie si nu doua ghemotoace + iernare pe miere FS sau alt sort care cristalizeaza grosier .
nae

Mesajde B.K » 09 Feb 2015, 22:08

nae scrie: la 3 rame puiet e mai buna placa candi ?

3 rame de puiet in Ianuarie?? :idea:
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde nae » 09 Feb 2015, 22:17

B.K scrie:
nae scrie: la 3 rame puiet e mai buna placa candi ?

3 rame de puiet in Ianuarie?? :idea:

Puiet PE 3 rame e mai bine ?, sunt multi colegi care au .(ne cramponam de 3-4 celule + sau -)
Cu ierni in urma am avut si eu , iarna asta nu .
nae

Mesajde B.K » 09 Feb 2015, 22:32

Asa e altceva !
Totusi sirop in Ianuarie mi se pare putin fortat. :roll:

SANATATE !!
B.K

Mesajde nae » 09 Feb 2015, 22:48

B.K scrie:Totusi sirop in Ianuarie mi se pare putin fortat. :roll:

Ma gandesc ca nu e 1/1 si 2 Kg o tura ; ce pica din dopul lu ' nenea din film e STIMULARE (agitatie= caldura ) +polen =p-asta nu-l indeasa in celula cu zahar tos ;)
(in putinul care l-am vazut in film n-as deschide stupii ,fiecare face cum crede )
Am prieten in zona de podis =SOARE si polen in ianuarie ,aproape anual ; anul trecut i-au adus polen 3 saptamani in ian. si ale mele stateau in CEATA :(
nae

Mesajde jenica67 » 09 Feb 2015, 22:50

E bine sirop in ianuarie, ca aerul e uscat in stup si asa mai umezeste atmosfera !!
jenica67

Mesajde B.K » 09 Feb 2015, 23:10

jenica67 scrie:E bine sirop in ianuarie, ca aerul e uscat in stup si asa mai umezeste atmosfera !!

Si asta e adevarat ! :lol: :lol: :lol:
B.K

Mesajde nae » 09 Feb 2015, 23:15

B.K scrie:
jenica67 scrie:E bine sirop in ianuarie, ca aerul e uscat in stup si asa mai umezeste atmosfera !!

Si asta e adevarat ! :lol: :lol: :lol:

Aveti incalzire electrica si nu spuneti !? :D
nae

Mesajde valigorj » 10 Feb 2015, 04:37

daca nu vedeam in cel de al 2-lea filmulet de unde umple ''clondirele''de SCANDIC mai ca as fi crezut ca a aparut un nou sirop.
Solutia exista, trebuie doar sa o gasim!
valigorj

Mesajde tiih » 10 Feb 2015, 10:16

oroles scrie:
jenica67 scrie:
oroles scrie: Sigur nu e A. Malaiu prietenul tau! A. Malaiu spune ca pentru stimulare se pune turta inca de la jumatatea lui ianuarie.

Daca este prietenul tau spune totul complet si corect, nu numai partial :
- la care stupi spune Malaiu, ca se pune turta inca din ianuarie ???
- ai stupi din aceia ??

Mi-ar fi placut sa veniti cu argumente clare, imediat dupa ce ati citit cartea. Nu imi aduc aminte sa fi vorbit A. Malaiu de vreun anume tip de stup. Si sa va dau un citat din cartea citata de mine, ca sa ne intelegem mai bine!

[...]Hranirile stimulente se fac in perioadele si in cazul in care nu exista culesuri naturale de intretinere, indiferent de cantitatea de miere existenta in familii. (pag. 174)

[...] impune ca hranirile de stimulare sa se faca incepand cu luna ianuarie (pag. 145)

[...] pe baza acestuia, hranirile stimulente de primavara in perioada timpurie (ianuarie, februarie, pana la aparitia polenului in natura), este pe deplin eficienta numai daca se administreaza si substante proteice (pag. 149)

Sunt suficiente argumente?

Imi cer scuze ca intervin si eu,cel care cu multi ani in urma am fost entuziasmat si am aplicat indicatiile din carte....la ce ani se referea experientele facute de dansul???era cumva aparuta varooa??...stii sigur ca ai 0(zero paduchi...sau nu mai multi de 3..4)cind incepi stimularile in ianuarie??? ;) acum prefer sa incepa ponta din martie cu 200...400 oua pe zi ,decat din ianuarie cu 50 ...100 oua pe zi si declansarea inmultirii paduchiului!!!
tiih

Mesajde oroles » 10 Feb 2015, 13:01

:roll:
Inca incerc sa trec prin filtrul mintii ce spune @tiih. Experimentele pe care le invoca A. Malaiu sunt in mare masura rusesti. Rusii au experimentat varroa cu mult inaintea noastra.

In ceea ce priveste remarca, esti cu totul pe aratura. Populatia de varroa scade incepand cu ianuarie pana pe la sfarsitul lui martie.

Imagine

Intru si aici in "silenzio stampa" pana mi-o zbura albina. Dincolo am facut-o. Poti sa ataci cum vrei, sa spui ce vrei. A fost suficient postul de mai sus pentru a-ti intelege valoarea.
oroles

Mesajde tiih » 10 Feb 2015, 14:41

oroles scrie::roll:
Inca incerc sa trec prin filtrul mintii ce spune @tiih. Experimentele pe care le invoca A. Malaiu sunt in mare masura rusesti. Rusii au experimentat varroa cu mult inaintea noastra.

In ceea ce priveste remarca, esti cu totul pe aratura. Populatia de varroa scade incepand cu ianuarie pana pe la sfarsitul lui martie.

Imagine

Intru si aici in "silenzio stampa" pana mi-o zbura albina. Dincolo am facut-o. Poti sa ataci cum vrei, sa spui ce vrei. A fost suficient postul de mai sus pentru a-ti intelege valoarea.

Da perspicace mai esti oroles!Stii valoarea omului din doua fraze scrise,nu din tonele de miere produsa,nu din stupii pe care ii detine(de ordinul sutelor)..nu din faptul ca are cei mai puternici stupi din zona si cei mai bine platiti stupi in primavara.....Si drept argument suprem imi copii de pe internet un grafic in limba engleza, referitor la populatia de albine si paduchi ...din..muntii Scotiei,bazinul Rinului sau mai stiu eu care tinut cu clima temperata!!!Sa crezi mata ca asta e curba reala in conditiile stimularii din ianuarie ,in tara noastra...mai citeste si alte reviste gen Apicultura in Romania,Romania apicola...etc
PS.Daca esti vre_un angrosist si vrei sa vinzi cat mai multe turte in ianuarie,februarie....te inteleg!
tiih

Mesajde tudorascu » 10 Feb 2015, 20:29

tiih scrie:
oroles scrie::roll:

Imagine

Da perspicace mai esti oroles!Stii valoarea omului din doua fraze scrise,nu din tonele de miere produsa,nu din stupii pe care ii detine(de ordinul sutelor)..nu din faptul ca are cei mai puternici stupi din zona si cei mai bine platiti stupi in primavara.....Si drept argument suprem imi copii de pe internet un grafic in limba engleza, referitor la populatia de albine si paduchi ...din..muntii Scotiei,bazinul Rinului sau mai stiu eu care tinut cu clima temperata!!!Sa crezi mata ca asta e curba reala in conditiile stimularii din ianuarie ,in tara noastra...mai citeste si alte reviste gen Apicultura in Romania,Romania apicola...etc
PS.Daca esti vre_un angrosist si vrei sa vinzi cat mai multe turte in ianuarie,februarie....te inteleg!
Nu trebuie sa fim atat de radicali si aproape sa jignim.Oroles si-a spus un punct de vedere si a adus ca argument ce spune Malaiu in cartea lui. Cum a fost in ultimii ani cu ferestre in fiecare luna , cine a pus turta in ianuarie a cam furat startul.
tudorascu

Mesajde alt stupar » 11 Feb 2015, 08:24

Ba mai degraba si-a furat caciula :D
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Ovidiu123 » 13 Feb 2015, 18:16

Salutare! De ce m.am temut nu am scapat..am aplicat acum 2 saptamani turte la cele 4 familii...astazi un urma unui zbornde curatare am decis sa ridic podisoarele..o surpriza proasta..la 2 dintre ei a curs turta :? ...pe fund..ce sa fac ? are rost sa le deranjez sa iau turta de pe fund? cel mai tare imi e frica sa nu imi omorat matca turta cand s.a scurs..pe rame nu mai e nimic...doar deasupra ..cateva pareri va rog'multumesc
Ovidiu123

Mesajde Ovidiu123 » 13 Feb 2015, 18:28

Intentionez sa le iau altele..dar beefonda nu mai iau in viata mea..am un fel de turte care nu erau asa lipicioase ca beefonda si nu am avut gram scurs pe fund.
Ovidiu123

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA