Aurel1959 scrie:Dragi colegi!
Am parcurs toate paginile acestui topic si ori nu am fost eu atent,ori nu este postat nimic despre asa ceva. Ma refer la obtinerea siropului din miere.
Aurel1959 scrie:Salut Jenica 67!
Legatura este urmatoarea:Am o cantitate de miere cristalizata, pe care ma gandeam sa o fac sirop si sa o folosesc pentru stimulare cand va fi cazul.Dupa cum spuneam,nu am practicat pana acum asta niciodata.Am gasit o postare a unui coleg care spunea ca procedura nu ar fi indicata motivand ca intervine fenomenul de oxidare.Pentru ca tot ai sesizat si ai intervenit,as vrea sa stiu care este parerea ta si a altor colegi.
O zi buna !
Aurel1959 scrie:Salut Jenica 67!Am o cantitate de miere cristalizata, pe care ma gandeam sa o fac sirop si sa o folosesc pentru stimulare cand va fi cazul.Dupa cum spuneam,nu am practicat pana acum asta niciodata.
jenica67 scrie:Atentie furtisag este numai daca se da in hranitoare. Eu asi face in felul urmator : asi face un sirop de zahar 1:1 si cand a inceput sa se raceasca sa ajunca pe la 50 de grade l-asi amesteca in proportie de 1:1 cu miere zaharificata (50 de grade siropul, cu 15-20 de grade mierea , scade instantaneu pe la 30 de grade). Eu folosesc bodoane de 5 l, jumate miere, jumate sirop. Agiti bine bidonul pana se amesteca uniform si cand ai terminat, pui in pungi de plastic de legume, cum se folosesc la hypermarketuri si il dai fara probleme, ca nu provoaca furtisag. Daca il pui in hranitoare, e clar ca mirosul o sa fie simtit de toata stupuina si ai incurcat-o cum zicea proapis13. Eventual daca ti frica, sau nu lucri ingrijit si ai stropit pungile cu sirop, poti sa il dai putin mai tarziu, dar eu nu am avut nici o data probleme. Inca o ideie sa nu prepari mai mult decat folosesti desi acum este frig sa nu fermenteze ce ramane.
Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori